Witam, ciekawi mnie pewna rzecz. Mianowice jak to jest z kontrolami na wodzie. Z tego co wiem np. na Pilchowicach i Mietkowie jest zakał pływania na silnikach spalinowych powyżej 5 km. W tamtym roku wybrałem się na ponton i dygałem wiosłami na Pilchowicach. Widok łodzi z silnikami 15 km bardzo mnie zdziwił.... Czy kontrole są tak rzadkie na wodzie, że nikt tym się nie przejmuje... ? Oczywiście nie mówię tu o wykorzystywaniu pełnej mocy silnika i robieniu ogromnej fali która wkurza tylko innych wędkujących i zwraca na siebie ogromną uwagę.. ale jak to jest..... Jaki mandacik grozi za takie wykroczenie. Z tego co zorientowałem to takie silniki o pojemności 10 km są dużo cichsze niż 5 km dlatego trochę nie rozumiem tych zakazów chyba że chodzi o generowanie wcześniej wspomnianej fali.
Pytanie
PiotrekF
Witam, ciekawi mnie pewna rzecz. Mianowice jak to jest z kontrolami na wodzie. Z tego co wiem np. na Pilchowicach i Mietkowie jest zakał pływania na silnikach spalinowych powyżej 5 km. W tamtym roku wybrałem się na ponton i dygałem wiosłami na Pilchowicach. Widok łodzi z silnikami 15 km bardzo mnie zdziwił.... Czy kontrole są tak rzadkie na wodzie, że nikt tym się nie przejmuje... ?
Oczywiście nie mówię tu o wykorzystywaniu pełnej mocy silnika i robieniu ogromnej fali która wkurza tylko innych wędkujących i zwraca na siebie ogromną uwagę.. ale jak to jest..... Jaki mandacik grozi za takie wykroczenie. Z tego co zorientowałem to takie silniki o pojemności 10 km są dużo cichsze niż 5 km dlatego trochę nie rozumiem tych zakazów chyba że chodzi o generowanie wcześniej wspomnianej fali. 
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi