Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2010

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 598
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Juz sie fajnie goji .Dzieki .

Szczuply mail wobler na zewnatrz pyska .Cala akcja byla tak szybka ze ledwo sie obejrzalem i bylo po wszystkim .

Mam nauczkie ale przy okazji odkrylem nowa miejscowke .

Zeby juz nie marudzic ,pogoda na polnocy jest jakas taka jesienna .Prawie codziennie pada co nie odbija sie na ilosci gzrybkow w lasach .

Woda w wiekszosci bajorek przekracza 20 stopnia na akwenach ktore ostatnio odwiedzalem tarlo okleji sie juz skonczylo .

Jeszcze niedawno woda gotowala sie i swoisty deszczyka na tafli ,wieczorne zebacze bily jak w sciekle a dzis po starych miejscowkach mozna by bodaj do bolu i nic .Jakies tam ogryzki .

Pozostaje glebinowe lojenie wody trolem i szukanie czegoos co moze jeszcze ma ochote ugryzc .Ni latwy to okres na zebate a i czlowiek jakis takie rozleniiwiony .Lato a ja juz teskinie do jesieni .

pozdrawiam

Sliczne zebacze gratuluje .

Ostatni wypad jak dla mnie nie byl za bardzo udany .

Jak zwyle oblawiajac trolem najglebsze doly na akwenie niespodziewane branie i 15 min osterej jazy jak zwylke reka podebranie .

Ksiazkowo podebrana ryba zaczelo tanczyc na reku w czsie gdy spadala kotwieca wbita w kciuka doslownie porwala mi palec .Reszte mozna sobie wyobrazic ,krew sie lala, palca nie czolem ,uratowal mnie recznik ktory w drodze do domu byl caly czerwony .Trzy szwy i gleboka rana .Jak to mowia trening czyni mistrza i choc metrowek czlowiek kilka do roku zlowi to po tej imprezie mam dobra nauczkie .

Sam do siebie i dla innych .Nigdy nie podbieraj dozej ryby reka z woblerem ,blacha w paszczy no i to czego sie do tad zarzekalem , chwytak .Kolejy grat po takiej imprezie ,niezbedny na kazdej lajbie nie zaleznie do starzu i doswiadczenia .

Pozdrawiam Termos

Tia a byli tutaj tacy miszcze co sie upierali ze duze szczupaki to jak worki wychodza z wody i generlanie im wieszy szcuzpak tym spokojniejszy w czasie holu czy podebrania. Wlasnie min z powodow o ktorych piszesz wyzej przyjechal do mnie z Cabelsa grip Boga i rekawica do podbierania ryb. Nasluchalem i naczzytalem sie podobnych histori az za duzo. Mam nadzieje ze reka szybko wroci do formy.

Współczucia szczere. W zeszłym roku kleń zrobił mi numer i wbił kotwicę w palca, samemu wisząc na drugiej....

Szczupak przynętę miał na zewnątrz pyska, czy połknął ?

Pozdrawiam

Kamil

Jak dla mnie to nie ma znaczenia czy na zewnątrz czy wewnątrz. Widziałem już slidery tkwiące dwoma kotwicami -zdawało się -w przełyku, a które nagle wystrzeliwały jak, kuźwa, kamyki z proc

Zawsze zagarniam podbierakiem.

Haki mam odzadziorowione, więc w razie złej przygody przy wyhaczaniu łatwiej się zoperować. (tak sobie wyobrażam, bo jeszcze mi się nie zdarzyło głębokie zakłucie)

Jak dla mnie to nie ma znaczenia czy na zewnątrz czy wewnątrz. Widziałem już slidery tkwiące dwoma kotwicami -zdawało się -w przełyku, a które nagle wystrzeliwały jak, kuźwa, kamyki z proc

Zawsze zagarniam podbierakiem.

Haki mam odzadziorowione, więc w razie złej przygody przy wyhaczaniu łatwiej się zoperować. (tak sobie wyobrażam, bo jeszcze mi się nie zdarzyło głębokie zakłucie)

Pytałem, bo podbierając szczupaki-oczywiście ręką i bez jakiś chwytaków, największe obiekcje miałem, kiedy przynęty nie było widać, bo była cała w paszczy. Wtedy pakowanie ręki pod pokrywę skrzelową było nieco bardziej ryzykowne, choć może tych szczupaków aż na tyle nie było, albo po prostu ja mam farta :lol: (zwolenników tej teorii jest zastraszająco wiele :mellow: )

Pozdrawiam

Kamil

Widziałem już slidery tkwiące dwoma kotwicami -zdawało się -w przełyku, a które nagle wystrzeliwały jak, kuźwa, kamyki z proc

Haki mam odzadziorowione

Pewnie właśnie dlatego,że odzadziorowane ;) Roch

Otóż zwykle widuję to u kolegów zadziorowców

Witam

Oto ponad metrowa mama (nie mierzona) zlowiona w Norwegii w okolicach Moss przez mojego kolege (rybe prezentuje ja ). Wyjazd typowo turystyczny z wedkowaniem przy okazji. Ryba zlowiona z brzegu w plytkiej kamienistej zatoce na predatora. Jutro ruszamy dalej na polnoc, mam nadzieje ze bedzie chwila aby polowic.

pozdrawiam

.

post-3549-1348914856,0224_thumb.jpg

Wyobraź sobie, że nie...

Tak to już jest, że złowione ryby czasem krawią. Co ciekawe, tej nie bardzo to zaszkodziło - została wypuszczona i złowiona ponownie ostatniego dnia wyjazdu.

Ale co mi tam, zmienię fotkę, żeby uniknąć niepotrzebnych komentarzy.

Krzysiek, nie dajmy się zwariować! Nie rozumiem czemu trzeba się z tego tłumaczyć? A może lepiej zamieńmy wędki z HACZYKAMI na podrywki? Paranoja...

Pięknie ubarwiona ryba, gratulacje.

Rzeczywiście -łeb nieproporcjonalnie wielki. Czy w realu też tak wyglądała, czy tylko na zdjęciu tak wyszła?

Tak w ogóle to wygląda mi na bardzo starą. Tzn. takie wrażenie odnoszę. Z góry zaznaczam, że nie mam pojęcia o fachowym określaniu wieku ryby.

Pierwszy raz trzymalem w rekach metrowke ale moje spostrzeżenia byly takie same. Olbrzymia glowa, nieproporcjonalna do reszty ciala w porównaniu z tym co oglądalem na Waszych zdjeciach. Ryba mi rowniez wygladala na bardzo starą. Za pare dni jak wrocimy do Moss pokaze inne zdjecia na ktorych widac jej ogromny łeb.

pozdrawiam

A co powiecie na taki łeb (chodzi o rybę oczywiście <_< ) ?

A ja zwróciłem uwagę na fantastyczną ostrość tego zdjęcia. Jak 20 lat temu mój wujek uczył mnie robienia zdjęć Zenitem E to tłumaczył mi o głębi ostrości. Tutaj to widzę :D Nie jestem fachowcem od zdjęć, ale to baaaardzo mi się podoba. Może Kolega napisze coś jak się takie robi? Jakim aparatem?

Pozdrawiam

Sławek