Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2010

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 598
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...

Wyskoczylem na wioslach za okoniem na 7 cm twisterki w kolorze zieleni a gryzly zebate .Nawet kontaktu z okoniem co bardzo dziwi bo zawsze jakis sie tam uczepil .Swoja droga zebate na sprzet UL to tez niezla frajda .

pozdrawiam Termos

Witam na Warcie szczupaka po powodzi jak nigdy biorą piękne sztuki.Co ciekawe przez wysoką wode stosujemy z kumplem sprzęt extremum kopyta 10 -15 cm ,głowki do 60 gr i ryby walą aż miło więszośc w przedziale 50-60 ale trafiają się większe.Wyniki sa rewelacyjne tylko napłyneło mase drzew i rwiemy dużo przynęt ale na Warcie warto ...

.

szczupak 82 cm

post-515-1348914930,0869_thumb.jpg

post-515-1348914930,1434_thumb.jpg

Moje 96cm z jeziora gdzie jak pisze we wszystkich przewodnikach szczupak jest rzadkoscia bo dominuje muskie :mellow: . Fotka do pieknych nie nalezy bo samemu ciezko z aparatem i duza ryba, podbierak lososiowy okazal sie ledwo wystarczajacy -czas zainwestowac w prawdziwy podbierak na muskie. Dlatego do zrobienia fotki zeby ryba byla zdrowa a mi to wszystko okielznac, zawiazalem ja tymczasowo na sznurku.

http://img580.imageshack.us/img580/8933/dsc00263p.jpg

Dzięki Panowie,

mocno uderzył w zółtego dragon fatty na 7 gramowej główce.

Szczupły stał w zastoisku za powalonym przez wysoka wodę drzewem, stał w najgłębszym miejscu na ok. 5 m.

W czwartek w tym samym miejscu dorwałem 65 i 55 w przeciągu około 30 min, a tydzien wcześniej coś rozgieło hak w główce. Stasznie dużo szczupaka jest po tych powodziach na moim odcinku rzeki, wcześniej kilka sztuk na sezon było sukcesem, w tym roku od lipca takich 50+ mam na rozkładzie już około 20. Oczywiście wszystkie wracają do wody :D