Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2010

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 598
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Rybka złowiona została z łodzi, z wielkiego pola grążeli. W tym zbiorniku właśnie w grążelach trzeba było łowić szczupaki. Moja metrówka zaparkowała na dłuższą chwilę w takim twardym i gęstym zielsku, którego plecionka nie dała rady ciąć i do końca nie wiedziałem jak wielka ryba jest z drugiej strony. Nie było wyjścia - musiałem na siłę ją wyciągnąć z tego ziela ciągnąc za plecionkę, potem za przypon wolframowy i ... wyłoniła się paszcza jak u krokodyla... :D Za kark nie dałem rady złapać szczupaka bo był za szeroki, chwyciłem go zatem pod pokrywę skrzelową a drugą ręką za brzuch... potem kolega Baciar (bo m.in. z nim byłem na tej wyprawie) pokazał mi rozgiętą agrafkę... ahh... emocje niesamowite :D

Witam ,

Tak , ten dzień był niesamowity. Mimo , że spadły mi dwie metrówki , to szczupal Zwierza zrekompensował niepowodzenia. Pamiętam , że cieszyliśmy się z niego wszyscy jakby to każdy z nas go złowił. Zwłaszcza , że każdy z naszej czwórki tego dnia miał metrówkę na kiju. Ale właśnie takie niepowodzenia są motorem , który napędza naszą pasję. Więc sam kontakt z taką rybą jest fantastyczną sprawą. Mam nadzieję Zwierzu , że jeszcze tam po grążelowe mamuśki wrócimy.

Pozdrawiam

Piotr

Witam. A to mój dzisiejszy halloweenowy (101cm i 7,15kg). Ryba jak ryba, ale złowiona na nietypowy szczupakowy sprzęt:

Wędzisko - Mikado Diamond 210cm 0-7g

Kołowrotek - Shimano Twin Power 2500 FA

Plecionka Dragon 0,06

Przynęta - zestaw Drop-Shot

W super kondycji ryba wróciła do wody.

Przy okazji chciałbym podziękować Robertowi Z Ostródy (właścicielowi sklepu wędkarskiego) za zrobienie zdjęć i filmu i za kolejną pełną humoru wspólną wyprawę wędkarską.

A oto fotki:

http://images38.fotosik.pl/355/c999a56a331a3166med.jpg

http://images38.fotosik.pl/355/09dbfce84039461cmed.jpg

Na stronie Salmo w dziale ostatnio złowione, zastanowiło mnie to zdjęcie http://salmo.com.pl/images/stories/ostatnio-zlowione/pazdzie rnik2010/szczupak121-pike16-tomasz-wesolowski.jpg

Może mi ktoś podpowiedzieć, za co, ewentualnie jak, ten facet trzyma tego szczupaka ?? Za cholerę nie mogę dojść jak on to robi :wacko: