Skocz do zawartości

SZCZUPAKI 2010

diverek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 598
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ha wiedziałem, że dziś też coś wstawisz :D Dziś próbowałem swoimi swimbaitami ale szybko się zniechęcałem. Wolałem kopyto 5 i 6 :D @Zanderix często łowisz na otwartej wodzie, kawałek od trzcin? Czy starasz się obławiać te zarośnięte partie wody?

Udział w majówce zaliczony. Zmienna pogoda i silny wiatr nie wpływały dobrze na żerowanie i utrudniały łowienie. Ryby brały na płytkiej wodzie. Trzeba je było „wyciągać” kryjówek wśród zielska. Najczęściej atakowały przynęty unoszące się swobodnie na powierzchni wody.

Upragnionej metrówki zabrakło, ale poniższa „osiemdziesiątka” była dobrze odpasiona po tarle i bardzo waleczna.

Arku, chyba spotkaliśmy się w sobotę na wodzie (poznaję po łódce z pierwszego zdjęcia). Pozdrawiam Cię serdecznie i gratuluję otwarcia!

.

post-313-1348914741,4489_thumb.jpg

Arku, chyba spotkaliśmy się w sobotę na wodzie (poznaję po łódce z pierwszego zdjęcia). Pozdrawiam Cię serdecznie i gratuluję otwarcia!

Również gratuluję, ale tez wpisuję naganę do jadłospisu :D, trzeba było zagaić bym został na dłuższą bajerę :D a nie tylko panie brały czy nie brały :mellow: :lol:

odpłyneła aby odpoczac i po to

abym to ja mógł sie dzis cieszyc jej widokiem

.

było jeszcze kilka mniejszych ale wniosek z wypuszczania tych dorodnych sztuk nasówa sie sam.

Oby to co sie działo zwiastowalo prawdziwym wysypem szczupaczych mam podczas ocieplenia sie wody.

pozdrawiam Grzegorz :D

post-2651-1348914744,2105_thumb.jpg

post-2651-1348914744,385_thumb.jpg

Piekne szczupaki.Po Waszej akcji widac,ze C&R ma sens.Trzeba by podesłac te fotki do władz PZW zeby zrozumiały tą zasade której niektórzy nie pojmuja <_<

Koniecznie! Na jeziorze Piwonińskim gdzie zbiornik ten niedawno już należy do PZW od 2 lat regularnie zarybiają szczupakami :D

Chętnie składam się by więcej zarybić :unsure:

Jeszcze nie miałem okazji tam łapać na spinning, ale wkrótce spróbuje i mam nadzieję że na RH szczupaczek się skusi :lol: , choć boję się wyciągnąć go z pyska bo ugryzie :lol:

Piekne szczupaki.Po Waszej akcji widac,ze C&R ma sens.Trzeba by podesłac te fotki do władz PZW zeby zrozumiały tą zasade której niektórzy nie pojmuja <_<

Myślę, że oni to doskonale rozumieją :wacko: Ale przeważają względy ekonomiczne. Lepiej poukładać się z producentami materiału zarybieniowego i zarybiać, zarybiać, zarybiać...

Pozazdroscic tylko rybek .

Nie bedzie mi chyba dane polowic szybki ledwo wygrzebalem sie lozka ,psikam ,prycham i ledwo zyje wiec i ten wekend pewnie nie wyskocze .A szkoda pogoda iscie szczupakowa jak na szwecje przystalo .Generalnie ciplo nie jest a temp zchodzi w nocy nawet do -2 .W dzien wacha sie w granicach 8-12 stopni .Woda zimna jak cholera i z tego co widac na forach po tamtej stronie juz zaczelo gryzc tu i tam .

Na co gryzie ,szalem w tym sezonie okazuje sie ten klocek ,zarowno w formie wobka jak i woblera .

Oraz 20 cm nowosc z tej samej stajni .

pozdrawiam

@Termos

Ta Prologic'i są super w tym i były zeszłym roku.

A,propos Prologica mam mały Offtopic i prośbę do Ciebie, czy mógłbyś mi sprawdzić czy na terenie Szwecji dostępne (ew. w jakiej cenie) są te torby z foty poniżej ?

.

PZDR

Zanderix

post-117-1348914748,4084_thumb.jpg