Michał Pawłowski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam wszystkich!Jako że w miarę systematycznie dokumentuję co mi z imadła spadnie, postanowiłem zebrać wszystko w całość i ulokować w osobnym miejscu Tak więc startuję z osobistym wątkiem autorskim i obiecuję wrzucać co jakiś czas zdjęcia muszek mojego wykonania.Piankowe żuczki: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Robaczywa drużyna Kleniowe smakołyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Taa.. już się nie mogę doczekać, ich czas już blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jętki ze skrzydełkami z lotek kaczki:skrzydełka może i deczko za długie.. ale w rzeczywistości jętki mają je dużo dłuższe od tułowia 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Skrzydełka z cdc: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dawno nie widziałem "kaczych" jętek. CDC, a i cała masa nowoczesnych materiałów sztucznych dedykowanych na skrzydełka spowodowały, że dziś już mało kto bawi się w masowanie lotek kaczki.Fajnie, jest kolejny krętacz. Może masz w zanadrzu jakieś jigi pod lekkiego spina?W czasie, gdy pisałem post pokazałeś i CDC Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilo Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 fajne jętki, szczególnie ta brązowa ze skrzydełkami z kaczki mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dawno nie widziałem "kaczych" jętek. CDC, a i cała masa nowoczesnych materiałów sztucznych dedykowanych na skrzydełka spowodowały, że dziś już mało kto bawi się w masowanie lotek kaczki.Fajnie, jest kolejny krętacz. Może masz w zanadrzu jakieś jigi pod lekkiego spina?W czasie, gdy pisałem post pokazałeś i CDC Witaj dżigi pod lekkiego spina.. takie? coś tam motałem nie dawno 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Mokre muszki, wariacje March Browna: Brownie w akcji 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Fajne, użytkowe muszki. Faktycznie w tych jetkach rób krótsze skrzydełka wówczas muszka w trakcie rzutów nie będzie kręciła się jak wiatraczek a i trwalsza będzie. Jezynki do mokrych dawaj z kury. Są miękkie i świetnie pracują. Do klasycznego MB najlepsze są pokrywane kuropatwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Malutkie jęteczki: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Stare, dobre Mohicany moja ulubiona wersja May Fly Fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 kozackie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Michał jak z pływalnością tych jętek z lotek kaczki ? Testowane już były na tą okoliczność ? Dość masywne haki mi się wydają -jakieś gamaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 No już któryś raz czytam o podejrzeniach co do haków ale są one nieuzasadnione: to gamaki f-11 specjalnie pod suchą muchę; leciuteńki, na cieniutkim druciku. Białe robaczki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Mikrusy: i dla odmiany troszkę większe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Chrusty: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Z celownikami ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Koń 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Mikrusy: i dla odmiany troszkę większe A co one mają wytreszcz oczu ? :D Fajne, na taką wersję ale w mniejszym rozmiarze połowiłem kiedyś fajne okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Kolejna mohikanka tym razem ze "spadochronem" Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez Michał P. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Na koksowane albo na speedowane za dużo hemii za mało sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Muszki zacne, ale jako tradycjonalista wrzucę kamyczek w ten ogródek...Jako że tradycja zobowiązuje, więc i nazewnictwo również...."Mohikanki" czyli Mohican MayFly to to nie są... To "tylko" Extended Body MayFly...Mohicany mają inną konstrukcję, inne materiały...Podobnie jest przy np. prezentowanych tutaj March Brown, które z oryginalnymi recepturami nają chyba tylko skrzydełko z bażanta...Pamiętajcie koledzy że tworząc własne Warianty jakichś klasyków, to podając w nazwie oryginał, wypada dodać "V" (jako oznaczenie wariantu)i ewentualny dopisek tego co wariantem jest.Już teraz robi się mały bajzel w tym wszystkim, a za kilka lat podanie nazwy muchy nikomu nic nie powie, bo kazdy będzie myślał o innej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Dzięki venom_666, będę pamiętał. Naturalne strimki: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Piekne muszki, swietne zdjecia Pozdrowienia dla krajana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi