FidoAngel Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Kliknąłem w tę zakładeczkę na dole strony i zobaczyłem, że najwięcej polubień mają łowcy sandaczy. Czyżby złowienie pięknego sandała przerosło trudnością złowienie okazów innych gatunków? Czemu te wpisy uzyskały aż taką popularność?Pytam oczywiście trochę z przekory bo od lat łażę dniami i nocami za mętnookim i wiem jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 "Czyżby złowienie pięknego sandała przerosło trudnością złowienie okazów innych gatunków? " Ja sądzę że tak własnie chyba jest, choć zbyt rzadko pływam za nim żebym mógł wnieść coś pożytecznego do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Od siebie dodam, że oddałbym każdego mojego metrowego szczupaka by móc wyciągnąć metrowego sandacza, ba nawet takiego ponad dziewięćdziesiąt centymetrów.No może nie oddałbym metrowca z Warty bo to uważam za mój największy wędkarski sukces, nawet pomimo tego, że trafiłem go przy sandaczowaniu. I te pstryki się rozmarzyłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 witam Jestem typowy łowca okoni ale to temat SANDACZ.Łowiąc wiosenne okonie na zbiorniku mam zawsze przyłowy sandaczy .Dzienny limit czasami 3 -5 sztuk .Przedział to60-90cm.To na jaki kijek się czepiają to adrenalina przewyższa wszystko.Kijek 1-7g ,plecionka 0,08-010. Często zauważyłem że sandacz stoi pod łódkąw cieniu i atak następuje gdy przynęta zostaje wyciągana z wody.Mam zamiar z filmować to zjawisko ale trochę muszę pokombinować ze sprzętem fotograficznym.Zjawisko ataku imponujące jak widzisz gołym okiem atak rybki .Życzę metrowych sandaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Od siebie dodam, że oddałbym każdego mojego metrowego szczupaka by móc wyciągnąć metrowego sandacza, ba nawet takiego ponad dziewięćdziesiąt centymetrów.No może nie oddałbym metrowca z Warty bo to uważam za mój największy wędkarski sukces, nawet pomimo tego, że trafiłem go przy sandaczowaniu. I te pstryki się rozmarzyłem...Tylko , że metrowy sandacz nie jest równy metrowemu sandaczowi. Szczupaki rosną większe. Tutaj raczej należy postawić pytanie - metrowy sandacz czy szczupak 1,20-1,30 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Może dlatego, że sandacz jest bardzo smaczną rybą i jest to wyrażenie podziwu dla wypuszczających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Godski - mi wszystko jedno oddam trzy szczupakowr metrówki za jednego metrowego szczupaka. Szczupaka 120 nie trafiłem ale bym go i tak zamienił na sandaczową stówkę. Taku sandacz to moje marzenie, może w tym sezonie się spełni... i się rozmarzyłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Może dlatego, że sandacz jest bardzo smaczną rybą i jest to wyrażenie podziwu dla wypuszczających No proszę Cię, to nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Żartowałem, ale jak wypuszcza się Bolenia, Jazia czy Klenia to normalnie bez żadnego zawachania a przy sandaczu to jednak takie mysli kulinarne plątają się po głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 witam Jestem typowy łowca okoni ale to temat SANDACZ. Łowiąc wiosenne okonie na zbiorniku mam zawsze przyłowy sandaczy .Dzienny limit czasami 3 -5 sztuk .Przedział to 60-90cm. Często zauważyłem że sandacz stoi pod łódką w cieniu i atak następuje gdy przynęta zostaje wyciągana z wody. Mam zamiar z filmować to zjawisko... Aż się osmarkałem i teraz mam dobry humor. Jednak w kraju jeszcze nie tak źle z tymi sandaczami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi