Skocz do zawartości

Najbardziej lubiana zawartość-sandacz?

FidoAngel

Rekomendowane odpowiedzi

Kliknąłem w tę zakładeczkę na dole strony i zobaczyłem, że najwięcej polubień mają łowcy sandaczy. Czyżby złowienie pięknego sandała przerosło trudnością złowienie okazów innych gatunków? Czemu te wpisy uzyskały aż taką popularność?

Pytam oczywiście trochę z przekory bo od lat łażę dniami i nocami za mętnookim i wiem jak to jest ;)

Od siebie dodam, że oddałbym każdego mojego metrowego szczupaka by móc wyciągnąć metrowego sandacza, ba nawet takiego ponad dziewięćdziesiąt centymetrów.

No może nie oddałbym metrowca z Warty bo to uważam za mój największy wędkarski sukces, nawet pomimo tego, że trafiłem go przy sandaczowaniu.

I te pstryki :) się rozmarzyłem...

• Like 1

witam Jestem typowy łowca okoni ale to temat SANDACZ.Łowiąc wiosenne okonie na zbiorniku mam zawsze przyłowy sandaczy .Dzienny limit czasami 3 -5 sztuk .Przedział to60-90cm.To na jaki kijek się czepiają to adrenalina przewyższa wszystko.Kijek 1-7g ,plecionka 0,08-010. Często zauważyłem że sandacz stoi pod łódką

w cieniu i atak następuje gdy przynęta zostaje wyciągana z wody.Mam zamiar z filmować to zjawisko ale trochę muszę pokombinować ze sprzętem fotograficznym.Zjawisko ataku imponujące jak widzisz gołym okiem atak rybki .Życzę metrowych sandaczy.

Od siebie dodam, że oddałbym każdego mojego metrowego szczupaka by móc wyciągnąć metrowego sandacza, ba nawet takiego ponad dziewięćdziesiąt centymetrów.

No może nie oddałbym metrowca z Warty bo to uważam za mój największy wędkarski sukces, nawet pomimo tego, że trafiłem go przy sandaczowaniu.

I te pstryki :) się rozmarzyłem...

Tylko , że metrowy sandacz nie jest równy metrowemu sandaczowi. Szczupaki rosną większe. Tutaj raczej należy postawić pytanie - metrowy sandacz czy szczupak 1,20-1,30 ?

Godski - mi wszystko jedno oddam trzy szczupakowr metrówki za jednego metrowego szczupaka. Szczupaka 120 nie trafiłem ale bym go i tak zamienił na sandaczową stówkę. Taku sandacz to moje marzenie, może w tym sezonie się spełni... i się rozmarzyłem...

• Like 1

witam Jestem typowy łowca okoni ale to temat SANDACZ.

:D 

Łowiąc wiosenne okonie na zbiorniku mam zawsze przyłowy sandaczy .Dzienny limit czasami 3 -5 sztuk .Przedział to 60-90cm.

:D  :D 

Często zauważyłem że sandacz stoi pod łódką w cieniu i atak następuje gdy przynęta zostaje wyciągana z wody.

:D  :D  :D 

Mam zamiar z filmować to zjawisko...

:P

Aż się osmarkałem  :D i teraz mam dobry humor. Jednak w kraju jeszcze nie tak źle z tymi sandaczami ;)

• Like 2