Skocz do zawartości

Jerkbait prezentuje: moja przygoda z rodbuildingiem – odcinek 4 - nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Rodbuilding to piękne hobby, które potrafi łączyć ludzi na całym świecie – pokonując bariery językowe i różnice kulturowe. Przykładem może być opowieść naszego Kolegi z Ukrainy – Wiktora, który na jerkbait.pl odnalazł swoją rodbuildingową pasję – zapewne nie on jeden. Zapraszamy do lektury artykułu i zachęcamy innych monterów wędzisk do dzielenia się ze społecznością jerkbait.pl swoimi doświadczeniami!

Cześć. Mam na imię Wiktor i jestem z Ukrainy. Chciałbym opowiedzieć o swoich przygodach z castingiem i rodbuildingiem. Wszytko w tej historii jest zawiązane z portalem jerkbait.pl (za co jestem bardzo mu wdzięczny).

Zapraszam do lektury klejnego artykułu z serii Jerkbait prezentuje: moja przygoda z rodbuildingiem. W czwartej części naszego cyklu BITR (Witja) z Ukrainy dzieli się z nami swoją historią przygody z rodbuildingiem. Zapraszam!

Pozdrawiam
Remek

Takich rodbuildingowych coming outów nigdy nie za wiele ..

Nie jest to może nadzwyczaj popularne zajęcie między łowiącymi , ale spróbować się zmierzyć z tak fascynującym i rozwijającym wyzwaniem zawsze warto . I proszę , okazuje się że j.pl inspiruje nie tylko do kupna kręciołów o drapieżnym wyglądzie .. B)

Ale równie świetnie też używasz polskiej mowy i słowa . :D

Dzienki! :mellow:

Z jenzykiem pomogl mi @Friko (kolejny raz dzienkuje), sam bym nie zdolal gramatyki.

Naprawde jestem wdzięczny temy portalu i wszystkim jego uzytkownikam. Chentnie czytam strone od chyba trzech lat. I prawde mowiac wiele zawdzienczam j.pl. Z nim zmienilem najpierw krecioly, wendki z nimi metode i dalej cala wizje wendkowania. No a teraz juz chyba i moj tryb zycia.

Pozdrawiam, Wiktor. B)

Friko , nie dość że okazuje się znaczącą , szarą eminencja i spiritus movens polskiego rodbuildingu , to jeszcze działając zza kulis poziom erudycji nam znacząco podnosi .. :D

A BITRa muszę zapytać jak w jego stronach ten piękny proceder wygląda ?

Czym od polskiego wydania się różni i jak widzi skalę tamtejszego castingu ..

BITR, bardzo miło się czyta Twój artykuł. Cieszy mnie rówież to, że nasi forumwicze dzieląc się wiedzą, dzielą ją również z zagranicznymi wędkarzami czego jesteś najlepszym przykładem. Wędek gratuluję, własnoręcznie wykonane najlepiej pracują. przy okazji mam pytanie dużo wędkarzy łowi na Ukrainie na casting? Znasz jakiegoś znanego Ukraińskiego rodbuildera - jakąś najbardziej znaną pracownię?

Pozdrawiam

Remek

NO i OTO LOTO panowie ,więcej takich zapaleńców którzy kombinują z przerabianiem budowaniem wędzisk ,im więcej takich ludzi tym szybciej odejdziemy od sklepowej masówki można by rzec bo okazuje się ze wędka sklepowa po przebudowaniu to całkiem fajnym kijek,ja tez zaczynałem od przeróbek wędek seryjnych wiec BITR życzę wytrwałości i dalej kombinuj :mellow:

@Remek

Casting u nas juz co raz lepiej, spodziewam sie ze wkrotce uda sie nam u siebie zdjanc z niego kurtyne newiadomosci i zrobic znazendziem dla wendkowania. Teraz ligh i medium light casting jest uzywany prez bardzo ograniczona grupe i nadal jestesmy w procesie dostosowania go do swoich waronkow. Wendkarze z Dniepra coraz czenscie uzywaja casta do duzych gum i jerkow. Z rodbuildingiem gorzej, narazie sa pojedyncze rodbiulderzy ktore robia wendki godne polecenia ale poki co niema dostatniego poinformowania wsrod wedkarzy.

@tpe1

Jak juz pisalem, mamy roznego typu wode ale takze sa wielkie problemu z cuszownictwem. Poradzic moge ci pare dobrych miescowek gdybys ukazal mi w jakiej czensci Ukrainy cie interesuja(ale na priv).

@Sławek Oppeln Bronikowski

przepraszam ale niestety nie jestem 100% pewien ze zrozumialem o co sie pytasz... :blush::D

Jeszce raz dzienki!

Friko , nie dość że okazuje się znaczącą , szarą eminencja i spiritus movens polskiego rodbuildingu , to jeszcze działając zza kulis poziom erudycji nam znacząco podnosi .. :D

Sławku, dziękuję za miłe słowo :lol: powiem tak - staram się, czasami coś się uda - wtedy jest satysfakcja

@all

Bardzo dziękuję wszystkim Forumowiczom za miłe przyjęcie Witii i sympatyczne komentarze do artykułu - mam nadzieję że ten pozytywny klimat zachęci innych Kolegów, którzy podobnie jak Wiktor znaleźli w rodbuildingu swoją pasję - do podzielenia się z nami wszystkimi swoimi doświadczeniami. Zaproszenie do tego jest na jerkbait.pl nieustająco aktualne :D

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=8360&amp ;start=0&

@Wiktor

mówiłem, że będzie dobrze :mellow:

Pozdrawiam

@friko wyżej napisałeś że mam Art-Rod pod ręką.....powiem tak chłopaki to powoli chyba mają mnie dość bo za dużo kawy u nich piję i za przeproszeniem ....du..ę zawracam :lol:

nie ukrywam że przy każdej wizycie w pracowni człowiek mówi sobie ...że kiedyś i ja spróbuję....a z czasem nic z tego nie wychodzi :angry: albo brak miejsca ,albo jak sie miejsce znajdzie to żona sprawę zablokuje i tak w kółko :lol: ale na szczęście jestem budowlańcem ...jak przyjdzie czas to jak sobie warsztat postawie to nie ma ch..ja we wsi :mellow:

@tofik

nie dziwie sie, też był mógł w Art-Rodzie pół dnia spędzić B) ostatnio przejeżdżałem prze Poznań służbowo i niestety mogłem wpaść tylko na pół godzinki, ale i tak trochę sobie pomacałem <_< poza tym sklep wędkarski zaopatrzony pierwsza klasa jeżeli chodzi o rozmawite rękodzieło :huh: