admin Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam,Rodbuilding to piękne hobby, które potrafi łączyć ludzi na całym świecie – pokonując bariery językowe i różnice kulturowe. Przykładem może być opowieść naszego Kolegi z Ukrainy – Wiktora, który na jerkbait.pl odnalazł swoją rodbuildingową pasję – zapewne nie on jeden. Zapraszamy do lektury artykułu i zachęcamy innych monterów wędzisk do dzielenia się ze społecznością jerkbait.pl swoimi doświadczeniami!Cześć. Mam na imię Wiktor i jestem z Ukrainy. Chciałbym opowiedzieć o swoich przygodach z castingiem i rodbuildingiem. Wszytko w tej historii jest zawiązane z portalem jerkbait.pl (za co jestem bardzo mu wdzięczny).Zapraszam do lektury klejnego artykułu z serii Jerkbait prezentuje: moja przygoda z rodbuildingiem. W czwartej części naszego cyklu BITR (Witja) z Ukrainy dzieli się z nami swoją historią przygody z rodbuildingiem. Zapraszam!PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Gratuluje Wiktor . To jest piekne ze ludzie wciaz poszukuja . Poszukiwacze to typ czlowieka co sie uczy , rozwija i idzie do przodu . Powodzenia Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Takich rodbuildingowych coming outów nigdy nie za wiele ..Nie jest to może nadzwyczaj popularne zajęcie między łowiącymi , ale spróbować się zmierzyć z tak fascynującym i rozwijającym wyzwaniem zawsze warto . I proszę , okazuje się że j.pl inspiruje nie tylko do kupna kręciołów o drapieżnym wyglądzie .. Ale równie świetnie też używasz polskiej mowy i słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Dzienki! Z jenzykiem pomogl mi @Friko (kolejny raz dzienkuje), sam bym nie zdolal gramatyki.Naprawde jestem wdzięczny temy portalu i wszystkim jego uzytkownikam. Chentnie czytam strone od chyba trzech lat. I prawde mowiac wiele zawdzienczam j.pl. Z nim zmienilem najpierw krecioly, wendki z nimi metode i dalej cala wizje wendkowania. No a teraz juz chyba i moj tryb zycia. Pozdrawiam, Wiktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 jakże pięknie się czyta takie artykuły w piątkowy wieczór kolejny przykład na to że jak komuś zależy to może zdziałać cuda.@BITR-natchnąłeś mnie do stworzenia własnego kąta i spróbować zrobić sobie wędkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Przykład dla tyk kolegów którzy pytaja na forum o kije,czy da sie zbudować wedke do jakiejś tam ograniczinej kwoty,warto moim zdaniem samemu pokombinować,wszak info niebrakuje,aradocha z własnej wedki podwojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Friko , nie dość że okazuje się znaczącą , szarą eminencja i spiritus movens polskiego rodbuildingu , to jeszcze działając zza kulis poziom erudycji nam znacząco podnosi .. A BITRa muszę zapytać jak w jego stronach ten piękny proceder wygląda ?Czym od polskiego wydania się różni i jak widzi skalę tamtejszego castingu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 BITR, bardzo miło się czyta Twój artykuł. Cieszy mnie rówież to, że nasi forumwicze dzieląc się wiedzą, dzielą ją również z zagranicznymi wędkarzami czego jesteś najlepszym przykładem. Wędek gratuluję, własnoręcznie wykonane najlepiej pracują. przy okazji mam pytanie dużo wędkarzy łowi na Ukrainie na casting? Znasz jakiegoś znanego Ukraińskiego rodbuildera - jakąś najbardziej znaną pracownię? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 BITR super sprawa. Gratuluję pomysłowości i wytrwałości. Do granicy ukraińskiej mam tylko kilkadziesiąt kilometrów. Może napiszesz coś więcej o wędkowaniu na Ukrainie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 NO i OTO LOTO panowie ,więcej takich zapaleńców którzy kombinują z przerabianiem budowaniem wędzisk ,im więcej takich ludzi tym szybciej odejdziemy od sklepowej masówki można by rzec bo okazuje się ze wędka sklepowa po przebudowaniu to całkiem fajnym kijek,ja tez zaczynałem od przeróbek wędek seryjnych wiec BITR życzę wytrwałości i dalej kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 @RemekCasting u nas juz co raz lepiej, spodziewam sie ze wkrotce uda sie nam u siebie zdjanc z niego kurtyne newiadomosci i zrobic znazendziem dla wendkowania. Teraz ligh i medium light casting jest uzywany prez bardzo ograniczona grupe i nadal jestesmy w procesie dostosowania go do swoich waronkow. Wendkarze z Dniepra coraz czenscie uzywaja casta do duzych gum i jerkow. Z rodbuildingiem gorzej, narazie sa pojedyncze rodbiulderzy ktore robia wendki godne polecenia ale poki co niema dostatniego poinformowania wsrod wedkarzy. @tpe1Jak juz pisalem, mamy roznego typu wode ale takze sa wielkie problemu z cuszownictwem. Poradzic moge ci pare dobrych miescowek gdybys ukazal mi w jakiej czensci Ukrainy cie interesuja(ale na priv). @Sławek Oppeln Bronikowskiprzepraszam ale niestety nie jestem 100% pewien ze zrozumialem o co sie pytasz... Jeszce raz dzienki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wiktor gratuluję Ci umiejętności i determinacji. Efekt końcowy bardzo dobry. Pięknie!!! Czy Twój blank po oszlifowaniu (usunięciu lakieru) lakierowałeś czymś ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Lakierowalem, wcieraniem cienkiej warstwy zywicy epoksydowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Friko , nie dość że okazuje się znaczącą , szarą eminencja i spiritus movens polskiego rodbuildingu , to jeszcze działając zza kulis poziom erudycji nam znacząco podnosi .. Sławku, dziękuję za miłe słowo powiem tak - staram się, czasami coś się uda - wtedy jest satysfakcja @all Bardzo dziękuję wszystkim Forumowiczom za miłe przyjęcie Witii i sympatyczne komentarze do artykułu - mam nadzieję że ten pozytywny klimat zachęci innych Kolegów, którzy podobnie jak Wiktor znaleźli w rodbuildingu swoją pasję - do podzielenia się z nami wszystkimi swoimi doświadczeniami. Zaproszenie do tego jest na jerkbait.pl nieustająco aktualne http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=8360& ;start=0& @Wiktormówiłem, że będzie dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander_90 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dzięki za informację!!! Jeszcze raz gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boor Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 @ BITR, Gratulue! Bardzo piekny artykul!@ All, te wedki son naprawde dobre, panowie!Pozdrowienia ,Wit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Stasiuk Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Szacunek i gratulacje! tak z ciekawosci, jakie parametry ma to dziecko? pozdrawiam,sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 @friko wyżej napisałeś że mam Art-Rod pod ręką.....powiem tak chłopaki to powoli chyba mają mnie dość bo za dużo kawy u nich piję i za przeproszeniem ....du..ę zawracam nie ukrywam że przy każdej wizycie w pracowni człowiek mówi sobie ...że kiedyś i ja spróbuję....a z czasem nic z tego nie wychodzi albo brak miejsca ,albo jak sie miejsce znajdzie to żona sprawę zablokuje i tak w kółko ale na szczęście jestem budowlańcem ...jak przyjdzie czas to jak sobie warsztat postawie to nie ma ch..ja we wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 @tofiknie dziwie sie, też był mógł w Art-Rodzie pół dnia spędzić ostatnio przejeżdżałem prze Poznań służbowo i niestety mogłem wpaść tylko na pół godzinki, ale i tak trochę sobie pomacałem <_< poza tym sklep wędkarski zaopatrzony pierwsza klasa jeżeli chodzi o rozmawite rękodzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 I na koniec całkiem bardzo , lubię w rodbuildingu ten brak liderów , moderatorów oraz regulaminów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi