Skocz do zawartości

Star Wars Epizod VII, VIII, IX

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa Nadzieja...

Epizod IV był pierwszym "normalnym" filmem, na którym byłem w kinie. Pamiętam, jak w III klasie podstawówki przeżywaliśmy przygody Hana, Luke'a i Lei. Z napięciem czekaliśmy na V i VI. W latach '90 namiętnie czytałem powieści z kanonu Star Wars. Świetna trylogia Tmothy Zahn'a (Dziedzic Imperium) i dziesiątki innych mniej lub bardziej ciekawych tytułów.  

Niestety potem nastały "mroczne" czasy "nowej" trylogii i Jar Jar Binksa :ph34r:

Z wielką radością przyjęliśmy wiadomość o zakupie Lucas Art przez Disney'a i powierzenie reżyserii E.VII J.J. Abramsowi. Wśród znajomych rozgorzała dyskusja, która powieść/powieści zostanie przeniesiona na ekran. I nagle jak grom z jasnego nieba spadła na nas szokująca wiadomość! Cały  Expanded Universe  Disney postanowił wywalić do kosza... Setki powieści, komiksów, postaci, światów, 30 lat budowania wszechświata odległej galaktyki poszło się paść...

No cóż, biznes to biznes....

Dlatego z dość mieszanymi uczuciami czekam na E.VII. Troszeczkę moje wątpliwości rozwiał nowy zwiastun. Ale jak będzie, zobaczymy 25 grudnia.

Edytowane przez tpe
  • Like 4

Imperium Walta na pierwszym miejscu stawiało i stawia bardziej wielopokoleniową "misję" niż biznes, a i sama postać głównego założyciela należy do obrzydliwych i odrażających. Pamiętam, że kiedy dowiedziałem się o przejęciu Lucas films przez WD byłem sceptyczny. Niemniej czekam, zobaczymy co z tego wyniknie. 

No klasyka.

Choć mi z początków lat osiemdziesiątych w pamięci utkwił inna historia, którą do dziś wspominam:

Będąc na wczasach prawie wszyscy wieczorem szli do świetlicy oglądać wiadomości. W jednych z wiadomości speaker oznajmił, że negocjacje na temat zawieszenia programu "Gwiezdnych Wojen" pomiędzy USA i ZSRR są mocno zaawansowane. Wtedy jeden z wczasowiczów oznajmił, że mniej więcej cytując:

"kurw... jedyny fajny film i teraz jeszcze produkcję kolejnych odcinków wstrzymają" :)

• Like 6

A ja jakos nie wierzę że to będzie kontynuacja "na poziomie"...

Sam trailer jest jakis taki...

O ile dobrze kojarzę to Szturmowcy sa niczym innym jak Klonami (tak by wynikało z pierwszych częsci), a tu w trailerze czarny ??

Do tego jakiś gościu z dziwnym mieczem i kilka innych kfiatkóf ;-)...

Skończy się zapewne jak ze Startrekiem czyli efekty, widowiskowość i niewiele poza tym...

A ja jakos nie wierzę że to będzie kontynuacja "na poziomie"...

Sam trailer jest jakis taki...

O ile dobrze kojarzę to Szturmowcy sa niczym innym jak Klonami (tak by wynikało z pierwszych częsci), a tu w trailerze czarny ??

Do tego jakiś gościu z dziwnym mieczem i kilka innych kfiatkóf ;-)...

Skończy się zapewne jak ze Startrekiem czyli efekty, widowiskowość i niewiele poza tym...

Oj, widać, że fanem SW nie jesteś :P 

Oj, widać, że fanem SW nie jesteś :P

jak nie jak tak ?? ;-) mam nawet w samochodzie pod lusterkiem wiszącą pluszową głowę Dartha ;-)

Wolę się jednak mile rozczarować, niż być niemile zaskoczonym ;) a Disneyowi po prostu nie dowierzam i obawiam się jedynie tego co zrobili z innymi produkcjami, czyli odrębne filmy, luźno powiązane z tematyką

hmmmm... Klony zostały "wyprodukowane" jako armia Republiki i kopie Jango Fetta ;-) Stąd wniosek że to własnie oni są w "starszych" późniejszych czasach, po dojściu do wladzy Imperium są szturmowcami, tym bardziej że szturmowcy też imion nie mieli a jedynie numerki... Czarni więc nie byli ;)

Jedyne wytłumaczenie to ze ten w trailerze jest przebranym rebeliantem... ;-)

• Like 1

Witam,

Trzeba tylko czekac, nic innego nie zostaje. Dla mnie cale Gwiezdne Wojny maja tez inny przekaz- odwieczna walka demokracja kontra monarchia absolutna. Co komu Imperator przeszkadzal, trzymal wszystkich krotko i rowno, pokoj byl a Republika to jeden wielki pierdzielnik, trupy wszedzie i pieprznik niczym z obrad polskiego sejmu :(

Dark Side of the Force I am :)

• Like 3

Witam,

Trzeba tylko czekac, nic innego nie zostaje. Dla mnie cale Gwiezdne Wojny maja tez inny przekaz- odwieczna walka demokracja kontra monarchia absolutna. Co komu Imperator przeszkadzal, trzymal wszystkich krotko i rowno, pokoj byl a Republika to jeden wielki pierdzielnik, trupy wszedzie i pieprznik niczym z obrad polskiego sejmu :(

Dark Side of the Force I am :)

Albo też alegoria odwiecznej walki dobra ze złem. Atrakcyjna ciemna strona, która kusi "wolnością" i potęgą będącą w istocie zniewoleniem oraz jasna strona która daje wolność absolutną będąc pozornie pełną "wyrzeczeń". Nie wspominając o niezliczonych aluzjach do historii ludzkości.  :)

• Like 2

Albo też alegoria odwiecznej walki dobra ze złem. Atrakcyjna ciemna strona, która kusi "wolnością" i potęgą będącą w istocie zniewoleniem oraz jasna strona która daje wolność absolutną będąc pozornie pełną "wyrzeczeń". Nie wspominając o niezliczonych aluzjach do historii ludzkości.  :)

Po co szukac w ludzkosci, Polska wystarczy, jak byl krol silny to bylo dobrze pozniej bylo i jest jak wiemy :) Nawtykaja ludziom do glow roznych pierdol tak dlugo az uwierza ze to prawda :) Demokracja co jakos dzialala byla jedna, ta pierwsza :( 

• Like 1

Po co szukac w ludzkosci, Polska wystarczy, jak byl krol silny to bylo dobrze pozniej bylo i jest jak wiemy :) Nawtykaja ludziom do glow roznych pierdol tak dlugo az uwierza ze to prawda :) Demokracja co jakos dzialala byla jedna, ta pierwsza :(

Wiesz, "Demokracja prowadzi do dyktatury" (Sokrates?) , więc...wszystko przed nami.  B)

"Jak krol był silny to bylo dobrze " ale komu , pewnie krolowi tak a co szarym zjadacza chleba (czy im bylo super ) .

Pewnie niektórym nie bo skąd ta Rewolucja Francuska.

Dziś już wiemy, że to była bardzo starannie zaplanowana operacja zaplanowana na wiele pokoleń, żadnej przypadkowości i nie o monarchię przecież chodziło w sensie stricte.  :)

A ja jak widzę Sokoła Millenium , TIE fighters i X wingi to już mam w nosie jaka będzie fabuła i tak pójdę. Tego mi brakowało w I i IIczęści. Scenografia i statki kosmiczne nijak się miały do wcześniejszych produkcji. Dopiero w Zemście Sithów trochę już był pod tym względem inny klimat. Tylko jedno mnie ciekawi, jak w to wszystko wstawią Harrisona Forda. Pewnie wyleci z czarnej dziury jak Spock czyli zerżną to ze Start Reka.

(...) Tylko jedno mnie ciekawi, jak w to wszystko wstawią Harrisona Forda. Pewnie wyleci z czarnej dziury jak Spock czyli zerżną to ze Start Reka.

Han Solo wrócił po skończonej wojnie do zawodu przemytnika i swoim zwyczajem podpadł kolejnemu bossowi podziemnego światka, kuzynowi Jabby, Babbie.

Skończyło się jak zwykle.

Długie lata zdobił ścianę apartamentu Hutta zamrożony w karbonicie, tym razem w towarzystwie swojego kudłatego przyjaciela. Odmrożono ich na potrzeby fabuły filmu i osobiste polecenie samego Walta Disneya, który też postanowił się wtedy odmrozić.  :)  ;)

Edytowane przez Dagon
  • Like 4