Skocz do zawartości

Star Wars Epizod VII, VIII, IX

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Swieta minely, mozna byc zlosliwym ????

Ale co sie podobalo? Bo samo tak albo nie nic nie znaczy, chcialbym poznac tajemnicze powody, dla ktorych panuje powszechna wrecz ogolnoswiatowa kampania zachwalajaca to marne dzielo. Media bym jeszcze zrozumial, kupieni redaktorzy, recenzenci, krytycy...ale widzow chyba nie przekupiono? ????

• Like 1

Byłem, widziałem i żadnego ach z młodej piersi się nie wyrwało. Bardzo przeciętny ten epizod.

Podpisuje sie pod tym co napisal kolega Darogryf , nadmienie tylo ze bylem jeszcze z 2 braci i jeden byl zachwycony a drugi tez tyle ze w mniejszym stopniu.

Tak ze co widz to opinia :D

Popularnosci dorowna, tyle tylko, ze coraz dobitniej klaruje sie wspolzaleznosc - im bardziej powszechnie chwalone, im wiekszy wszechzachwyt, tym jednoczesnie prawie na pewno dazace do tandetnego prostactwa. Coz, rownanie do niewyrobionych gustow w sferze kultury czy do najslabszych uczniow w szkolach ma sie dobrze...i trend ten nabiera na sile ???? Czy i nasze hobby nie jest zagrozone?

• Like 2

Swieta minely, mozna byc zlosliwym

Ale co sie podobalo? Bo samo tak albo nie nic nie znaczy, chcialbym poznac tajemnicze powody, dla ktorych panuje powszechna wrecz ogolnoswiatowa kampania zachwalajaca to marne dzielo. Media bym jeszcze zrozumial, kupieni redaktorzy, recenzenci, krytycy...ale widzow chyba nie przekupiono?

Nie wiem czy wszyscy są tak przekupieni. Według onetu SW są na miejscu .... A zresztą sam sprawdź jak jesteś ciekawy.

http://film.onet.pl/najlepsze-filmy-2015-roku-wg-redakcji-film-onet/vh4jj2

I co zaskoczony?

Moim zdaniem faktycznie może rozwiązania ściągnięte z poprzednich epizodów (pojedynczy myśliwiec niszczy wszystko). Ale na to swój mały smaczek (przynajmniej dla mnie). Za to sporo humoru przez co mi bardzo miło się oglądało.

Może nie jestem obiektywny bo jednak bardzo długo czekało się na kolejną część. Mam wątpliwości czy ten cały o kasę po przejęciu przez Disney'a będzie miał ten urok co kiedyś. Zobaczymy za mniej więcej rok :)

Ja byłem wczoraj. Z nowych części może być. I tak najbardziej podobała mi się Zemsta Sithów.

Scenariusz słaby gra aktorów tak samo, ale wolę to niż części I i II jak dla mnie porażki do potęgi. Efekciarsko zdecydowanie dla mnie najlepszy film całej serii. Po pierwsze bo zajebiste efekty po drugie bo z wykorzystaniem statków ze starych części. Po trzecie bo nie w kosmosie-to już było za często wałkowane. A między innymi dla efektów idę do kina na każdą kolejną część.

Rozwaliła mnie scena jak laska zjeżdża po wydmie-super nakręcone. Lord Of the Rings na koniec mogli sobie darować. 

Obiektywnie rzecz ujmujac, efekty przecietne. Nawet w 3D. Kilka udanych kadrow. W Imperium kontratakuje efekty byly rewolucyjne, tutaj jedynie poprawne, nie wnosza nic nowego. A te nawiazania do tolkienowskich pejzazy wstretne. Juz o tym wspominalem, nawrzucano co sie dalo, co sie ostatnimi laty sprzedawalo, do jednego woreczka przynoszacego kolejne zielone. Sciema i oszustwo.

Edytowane przez coloumb
  • Like 2

Tylko ze względu na Poe'go będę oczekiwał na kontynuację sagi. Kosmiczny kowboj, następca S.

Film (scenariusz) ma zbyt wiele słabych punktów i jest nazbyt wtórny, żeby móc go traktować na równi z trylogią IV-VI,  puszczanie oka przez reżysera do widza jest zbyt nachalne.

Dziełko głównie wykręcone pod nowego widza. Mimo wszystko przez cały seans nie opuszczało mnie wzruszenie. 

Poe? To nie tylko postac trzecioplanowa, to takze pierwszy przypadek we wszechswiatach, gdy katapultowanego pilota rozebralo uprzednio z wierzchniego ubrania...ta kurtka pilotka smieszy mnie do dzis ???? Slyszalem, ze byly przypadki wyrzucenia z butow, ale o wyrzuceniu z kurtki nigdy zadne kroniki nie donosily, na tym polu Przebudzenie Mocy jest pionierem. Szkoda, ze rownie bogatej wyobrazni zabraklo przy tworzeniu scenariusza, dialogow, ujec, muzyki...tu posluzono sie zgranymi plytami ????

Czarny charakter tiaa z monty pythona chyba ,jak go zobaczyłem o Sherlock, Benedict Cumberbatch ,chociaż w sumie może by był mroczniejszy od tego obszczymurka.

W pierwszych scenach zatrzymuje promień blastera w miejscu a pod koniec nie może miecza świetlnego z zaspy śniegu wyciągnąć ztyrany robotą czy jak.Podejrzewam że jak by Hana Solo nie zabił sam by się z rozpaczy walnoł z tego mostu.

Szału nie było dupy nie urwało ale i tak lepszy jak Mroczne Widmo

Tak jak coloumb napisal w ostatnim poscie. Film ani ziebi ani grzeje. Pierwsza mysl jaka mialem po wyjsciu "O wlos lepszy niz ostatnia czesc Hobbita" a na Hobbicie zdarzylo mi sie ziewnac :) Film ratuje przd zupelna porazka BB 40 czy jak mu tam bylo, pare dialogow czy widoki zlomowiska niszczycieli a ciagnie w dol kiepska "juz to kiedys widzialem" fabula. 

Edytowane przez Luckyguliver

Poe? To nie tylko postac trzecioplanowa, to takze pierwszy przypadek we wszechswiatach, gdy katapultowanego pilota rozebralo uprzednio z wierzchniego ubrania...ta kurtka pilotka smieszy mnie do dzis Slyszalem, ze byly przypadki wyrzucenia z butow, ale o wyrzuceniu z kurtki nigdy zadne kroniki nie donosily, na tym polu Przebudzenie Mocy jest pionierem. Szkoda, ze rownie bogatej wyobrazni zabraklo przy tworzeniu scenariusza, dialogow, ujec, muzyki...tu posluzono sie zgranymi plytami

Trzecioplanowy bohater w trzeciorzędnym filmie. 

Kto powiedział, że się katapultował? Może jak Obi-wan w IV epizodzie zdematerializował się - przypomnę, że i po nim pozostała peleryna.  :lol:

Ten i wiele wątków pogłębia niespójność całego filmidła, aż chce się... :wacko:

A o tym nie pomyslalem, a na to wyglada ???? Co prawda Poe pozniej sie odnalazl calkiem zmaterializowany, wspominal nawet, ze zostal w ostatniej chwili wyrzucony z mysliwca, ale moze nie wiedzial co mowi? Moze oni wszyscy sa Jedi? Poe, Finn, Czubaka? Bo dziewczyna jest...samoistnie, podswiadomie i w trybie przyspieszonym wyszkolonym super extra ninja Jedi ????

• 2 miesiące temu...

Emocje powoli opadają po premierze VII ;) Ale Disney nie daje nam chwili oddechu. W grudniu premiera Rogue One, w miejscu, gdzie złowiłem swoje pierwsze ryby w Irle zaczynają się przygotowywania się do zdjęć do E.VIII !!! Na razie budowana jest droga dojazdowa na klif i do starych ruin. Ekipa filmowa będzie urzędować tu w maju.

post-45603-0-46015100-1457454915_thumb.jpg

• Like 1

• 5 tygodni później...