Skocz do zawartości

Star Wars Epizod VII, VIII, IX

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Zadziwia mnie dość powszechna skłonność do wybrzydzania na poziom SW. Zupełnie, jakby autorzy tych opinii nie zauważyli, że Gwiezdne Wojny, to jest komiks! Obiecując sobie zbyt wiele po komiksie, nieuchronnie musi nadejść rozczarowanie. Komiksy rządzą się swoimi prawami, mają banalną i czytelną fabułę, wszelkie podteksty są dość mocno spłycone, postacie oczywiste - dokładnie tego po komiksach można się spodziewać. To nigdy nie była i nie będzie literatura (lub film) "z górnej półki". Komiksy są - wszystkie - płytkie, do bólu przewidywalne. Czy nie za to je uwielbiamy?

:)

• 1 miesiąc temu...

Tydzień pełen przeżyć związanych z E. VIII. Przez siedem dni miasteczko, w którym mieszkam gościło ekipę kręcącą nowe Gwiezdne Wojny! Część ekipy filmowej mieszkała w hotelu, w którym pracuję ;) Na własne oczy widziałem Ray  :rockon:

A teraz najlepsze, wczoraj byłem w środku domku Jedi :o Tylko nie pozwolili robić mi fotek....

Na klifie zrobiło się cicho, ekipa zdjęciowa opuściła Dingle... Domki z fotek czeka rozbiórka...

Ale zawsze można do mnie wpaść na rdzawce i bassy spod klifu Jedi ;)

post-45603-0-07236100-1464386735_thumb.jpg

post-45603-0-15235000-1464386697_thumb.jpg

Edytowane przez tpe
  • Like 7

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Byłem wczoraj na najnowszym filmie,z uniwersum Star Wars. Poszedłem na wersję 2D z napisami. Nie wiem,być może spowodowane to było tym,iż w dzisiejszych czasach kręcą filmy w technice 3D,ale źle mi się oglądało. Zawsze,przez cały film,postać z pierwszego planu była wyostrzona,natomiast drugi plan rozmyty. Być może to efekt zamierzony,nie mam pojęcia,mi to przeszkadzało. A  może,właśnie przez formułę 3D taki jest efekt? CHGW.

Co do samego filmu,wyrosłem już z klasycznych Star Wars. Najnowsze części,skierowane są raczej do młodszej części publiczności,tak więc poszedłem trochę bez przekonania na Łotra 1 :D . No i mile jestem zaskoczony. Jak dla mnie,film jest świetny. Najlepsza część Gwiezdnych Wojen. Żadnego pitu-pitu,disney channel,itp. Po 15 min,ucichło chrumkanie naczosów,popcornu,siorbanie coli,film złapał za "twarz"i trzymał do końca! 

Mam wrażenie,iż twórcy zrobili ten film dla tych,którzy odkrywali SW w latach osiemdziesiątych. Wiedząc,że są już dorośli,uszanowali ich zmysły i stworzyli film na miarę ich potrzeb. Dzieci raczej,będą rozczarowane :D . Zdecydowanie polecam,jeśli ktoś lubi te klimaty.

Właśnie wróciłem. Od samego pączątku wiedziełm że bedzie nieźle, ale nie spodziewłem się że aż tak dobrze. Moim zdaniem film jest świetny. Nie tak dobry jak Imperium Kontratakuje, ale na mojej liście ma pozycję numer dwa.

Zdecydowanie polecam

Edytowane przez peresada
  • Like 1

Właśnie wróciłem. Od samego pączątku wiedziełm że bedzie nieźle, ale nie spodziewłem się że aż tak dobrze. Moim zdaniem film jest świetny. Nie tak dobry jak Imperium Kontratakuje, ale na mojej liście ma pozycję numer dwa.

Zdecydowanie polecam

Oddaj mi rybkę :-)

Dziękuję.

Edytowane przez brig

Byłem wczoraj na najnowszym filmie,z uniwersum Star Wars. Poszedłem na wersję 2D z napisami. Nie wiem,być może spowodowane to było tym,iż w dzisiejszych czasach kręcą filmy w technice 3D,ale źle mi się oglądało. Zawsze,przez cały film,postać z pierwszego planu była wyostrzona,natomiast drugi plan rozmyty. Być może to efekt zamierzony,nie mam pojęcia,mi to przeszkadzało. A może,właśnie przez formułę 3D taki jest efekt? CHGW.

Co do samego filmu,wyrosłem już z klasycznych Star Wars. Najnowsze części,skierowane są raczej do młodszej części publiczności,tak więc poszedłem trochę bez przekonania na Łotra 1 :D . No i mile jestem zaskoczony. Jak dla mnie,film jest świetny. Najlepsza część Gwiezdnych Wojen. Żadnego pitu-pitu,disney channel,itp. Po 15 min,ucichło chrumkanie naczosów,popcornu,siorbanie coli,film złapał za "twarz"i trzymał do końca!

Mam wrażenie,iż twórcy zrobili ten film dla tych,którzy odkrywali SW w latach osiemdziesiątych. Wiedząc,że są już dorośli,uszanowali ich zmysły i stworzyli film na miarę ich potrzeb. Dzieci raczej,będą rozczarowane :D . Zdecydowanie polecam,jeśli ktoś lubi te klimaty.

Obiecalem bratankowi lat 10, ze go zabiore na Lotra. Myslisz, ze bedzie rozczarowany?

Nie wiem. Ja po prostu dorastałem w latach 80-tych. Ojciec zabrał mnie do kina na "Imperium..." gdzieś w okolicach 9 roku życia, do dziś pamiętam, jak mnie przeraził Wampa...byłem bardzo wrażliwym i strachliwym dzieciakiem, pewnie nawet krzyknąłem w tym momencie :D W następnych latach chodziliśmy z kumplem z podwórka na "Imperium..." oraz "Powrót..." po kilkanaście razy, liczenie skończyliśmy chyba w okolicach 15-17 na każdą z tych części. Zawsze, gdy któreś z kin to puszczało, musieliśmy tam wstąpić raz, dwa czy więcej. Bilety nie były drogie. Nie filozofowaliśmy, po prostu chłonęliśmy obrazy i opowieść z rozdziawionymi gębami. Szarzyzna końca poprzedniego systemu wydawała się zupełnie nieistotna. Kartki na mięso i słodycze, papier toaletowy od wielkiego dzwonu, wschodnioeuropejska przaśna motoryzacja, fartuszki z elektryzującego materiału i juniorki na nogach, totalne bezguście, czarno-białe telewizory z dwoma programami na krzyż...a tu krążowniki i myśliwce Imperium, lasery, miecze świetlne, moc i Jedi, roboty, prędkość nadświetlna i Sokół Millenium...i wszystko w kolorze i stereo :rolleyes: Może dlatego?   

Edytowane przez cristovo
  • Like 2

Nie wiem moze jakiś chory jestem albo może jakiś inny bo nigdy nie widziałem żadnej części tego filmu.Co w nim jest takiego ze się ludzie tak zachwycają ?

Ja widziałem chyba wszystkie ale też bez zachwytów.

Ale faktycznie. Jak napisał poprzednik. W tamtych czasach kolorów brakowało.

Edytowane przez godski

Trudno będzie ci to wytłumaczyć, skoro nie widziałeś. Zobacz i wyrób sobie opinię. Ja widziałem kilka części i dla mnie to komercyjna sieczka :P i również nie rozumiem czym sie ludziska zachwycają? ale to podobnie jak z wędkarstwem ... wielu zastanawia się co w tym widzimy? :D