Skocz do zawartości

Star Wars Epizod VII, VIII, IX

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby ktoś podać w jakiej kolejności obejrzeć wszystkie odcinki aby się nie zgubić?

I - Mroczne Widmo

II - Atak klonów

III - Zemsta Sithów

Łotr 1

IV - Nowa nadzieja

V - Imperium kontratakuje

VI - Powrót Jedi

VII - Przebudzenie Mocy

VIII - Ostatni Jedi

Tak - z jednym zastrzeżeniem. Mroczne widmo sobie podaruj. Infantylne, nic ważnego nie wnoszące. Będziesz żył o dwie godziny dłużej , bo czas przeznaczony na ten odcinek, to czas bezpowrotnie zmarnowany. I piszę to jako zagorzały fan uniwersum SW.

• Like 1

Witam

Jako przerywnik proponuję TO:

https://reporters.pl/2273/4-zapierajace-dech-animacje-jak-mali-jestesmy-we-wszechswiecie-inna-planeta-zamiast-ksiezyca-i-upadek-asteroidy-wideo/

I refleksję - jako dzieciak zaczytywałem się książkami Vernea. Dziś - jesteśmy dużo dalej...

Czy nasi potomkowie też powiedzą,że Gwiezdne Wojny to starocie?

Pozdrawiam

Dzięki. Kilka razy podchodziłem do całości ale nie przełknąłem. Może na stare lata się uda.

Eeeeee bo to trzeba twardym być ;-)

Przed przebudzeniem mocy zdaje się na TNT leciały wszystkie po kolei z przerwą na reklamę między filmami. Piekny maraton był od switu do późnej nocy ;)

Byłem, zobaczyłem i...sam nie wiem... Może już z tego wyroslem?

Oglądnąć można, ale... Sami zobaczycie.

Nie, nie, nie! Kolejny raz robi się z nieco starszego widza balona......film miałki, gra aktorska słabiutka, kadry sztuczne do bólu. Nie da się tego oglądać i to bez miejsca na najmniejsze "ale" :wacko:

Chyba się wyrasta  ;)  

W momencie gdy się zapaliły światła córka spytała z wypiekami - Idziemy jeszcze raz?

Nie wyrasta się, przynajmniej nie wyrasta się do końca.....do starych sf czy innych fantsy (np. Willow) co jakiś czas chętnie wracam i nie czuję się przy nich nieswojo. Ba! Zaczynam doceniać kino akcji lat 90. Last Jedi jest po prostu złym filmem, a dubbing dobił ewentualne resztki przyzwoitości, jeżeli w ogóle były. Gość podkładający głos Finnowi szlifował chyba struny głosowe recytując kolegom z podwórka "poezję" Popka :ph34r: Do tego fatalne odzywki (typu "siema"). O roli Luka nie warto wspominać, szkoda legendy. Aktorzy (aktorzy?!) drugoplanowi równie dobrze mogliby być manekinami.

Ale 10-latkowi się spodobało, zwłaszcza druga połowa, bo w pierwszej nic się nie działo, a później emocji było tyle (latanie, strzelanie, ogólnie rozwalanie wszystkiego co się da), że się chłopak spocił, tak więc prawdopodobnie tzw. target bilety kupi i będzie sobie chwalił pod niebiosa.

Niestety, zamiast pięknie (przyzwoicie chociaż) zamknąć historię, zrobiono kolejny skok na kasę. Oczywiście żadnych drzwi nie zamknięto do końca i jak ktoś będzie chciał nakręcić jakąś równie beznadziejną stylistycznie i merytorycznie kontynuację, droga wolna. Moja noga już jednak w kinie na czymś takim nie stanie B)

Edytowane przez cristovo

Też byłem na przed premierze i mam odczucia .... hm ....... różne. Jakoś ta część ewidentnie czerpie fabułę z poprzednich. Akcja: początek mdły, reszta taka sobie.

Chyba jednak wyrosłem. Mojemu młodemu (17 lat) bardzo się podobało. To chyba różnica pokoleń.

No dobra, poszedłem i ja. Kilka godzin przemyśleń i jeden wniosek. Bawiłem się przyzwoicie. Nie tak jak na imperium kontratakuje, ale zapewne nie dlatego, że ta część była gorsza. Dotarło do mnie, że nie powinienem oczekiwać takich emocji, jakie odczuwałem będąc nastolatkiem. Wtedy wszystko było inne, pierwsze. Też lubię wracać do willow itp. Ale czy dlatego, że to arcydzieło? Raczej z sentymentu.

• Like 1