cristovo Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Gdy ja się bawię przyzwoicie, nie potrzebuję kilku godzin na przemyślenia i wniosek, że bawiłem się przyzwoicie Film jest płytki i źle zrobiony od scenariusza po "grę" aktorską. "Imperium kontratakuje" i potyczka na planecie Hoth to ikona kinematografii w każdym detalu w porównaniu do tego, co w "Last Jedi" próbowano skserować. Marna kopia, chyba każdy przyzna......a wtedy używano makietek, nie było efektów komputerowych z XXI wieku! Edytowane 15 Grudnia 2017 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) To nie jest film skierowany do Ciebie lecz do współczesnej młodzieży. Ona ma inne oczekiwania i wychodziła z kina podjarana tak, jak Ty po kultowych dla nas częsciach. Kilka godzin myślałem nie nad tym jak sie bawiłem, ale dlaczego tak i tylko tak.Nie można oczekiwać od obecnych nastolatków, by hurtowo słuchali Sinatry Edytowane 15 Grudnia 2017 przez fonix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Czyli kierowanie do młodzieży usprawiedliwia miałkość i braki warsztatowe? Harry Potter chyba jest lepiej zrobiony, a sensu w opowiadanej historii więcej w młodzieżowej telenoweli dla dziewcząt o zgrabnym tytule 'Violetta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Uwaga *****SPOILER***** Film jak film, ale nigdy, przenigdy nie pomyślałem nawet, że łowię ryby u podnóża klifu, skąd do wieczności odszedł LUKE SKYWALKER Edytowane 18 Grudnia 2017 przez tpe 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Byłem, zobaczyłem. Nie jestem jakimś mega maniakiem gwiezdnych wojen, ale każdą część, pewnie obejrzałem ze 2-3 razy. Osobiście uważam że warto. Znacznie lepsza część niż Przebudzenie Mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Tez nie jestem maniakiem, Imperium widzialem gora 20 razy, ale nie zadowala mnie bardzo zly film tylko dlatego, ze jest 'lepszy' od bardziej zlego ???? Tandeta. Szkoda czasu i kase na kino tracic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Tez nie jestem maniakiem, Imperium widzialem gora 20 razy, ale nie zadowala mnie bardzo zly film tylko dlatego, ze jest 'lepszy' od bardziej zlego Tandeta. Szkoda czasu i kase na kino tracic. od ilu razy zaczyna się maniactwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 od ilu razy zaczyna się maniactwo?Kiedyś widziałem film z amerykańskimi maniakalnymi fanami SW (a właściwie pierwszej części, która później otrzymała nr IV i dopisek "Nowa nadzieja"). Otóż niewiasta pełnym przejęcia głosem powiedziała, że oglądając scenę początkową (Atak krążownika imperialnego), przestała się bać w trakcie około stu dwudziestego (SIC) seansu, ale może nie będzie się teraz wypowiadać, bo rzeczony film obejrzała tylko 180 (SIC!) razy. Może niech zacznie stojący obok niej młodzieniec, który na seansie był już 340 (!!!SIC!!!) razy Ja, skromny żuczek zaliczyłem seans tylko 9 razy, później czasem wracając a to na kasecie, a to na płycie, a w końcu korzystając z dobrodziejstwa netu. W sumie mniej niż dwadzieścia razy. Nawet lokalnym maniakiem nie jestem, a obok międzynarodowych, to nawet nie stałem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Właśnie miałem pisać o durnocie ideologii SW, piardylionach seansów, zbieractwie figurek itp. Ale chwilę później pomyślałem o tych wszystkich wędkach, kołowrotkach i przynętach w garażu. I zamilknę ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Nigdy nie bylem wyznawca zadnej ideologii, po prostu przykladowo Imperium kontratakuje to dobry film sf, z niesamowitymi jak na dawne czasy efektami, ktore czesto i dzis sie bronia, do tego z fabula nieskomplikowana a strawna, bez udziwnien i politycznej poprawnosci, logiczna w pewien sposob, aktorsko, rezysersko itd. poprawny, dajacy pole dla wyobrazni. Last Jedi to w niemal wszystkich kategoriach gniot ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Mikołaj miał poczucie humoru 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 http://m.demotywatory.pl/4826517 Wszystko w jednym memie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Edytowane 6 Lutego 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Bez szelmowskiego uśmieszku Harrisona Forda to już nie to samo.. Choć pierwszy tzw. spin-off "Łotr 1" ewidentnie się odnosił stylem do "Imperium.." i naprawdę nie był zły.A nawet wg mnie lepszy od epizodów VII i VIII..choć to w nich mieliśmy nawiasem mówiąc "starych" i rozpoznawalnych bohaterów którzy mieli zagwarantować frekwencje 40 i 50 latków w kinach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Okazuje się, że Chewie miał...... Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Okazuje się, że Chewie miał......żebyś się nie zdziwił na seansie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Miałem mieszane, bardzo mieszane uczucia po obejrzeniu epizodu nr VIII sagi. Jakiś czas później usiadłem przed ekran i zobaczyłem jeszcze raz "nową" sagę, a raczej odcinki nr VII i VIII. I tym razem spodobało mi się Rozmowa, w czasie której Kylo Ren morduje swojego ojca, stała się bardziej czytelna, gdy znałem już część VIII. Przyznam się, że nie od początku załapałem, z kim tak naprawdę Kylo prowadzi konwersację. Po zobaczeniu "Ostatniego Jedi" cała scena, jej wymowa, stała się już oczywista. Ponowne obejrzenie, już bez emocji związanych z nową częścią mojej ulubionej bajki, pozwoliło mi na wyrobienie sobie nowej interpretacji całości, a zwłaszcza "Ostatniego Jedi". Pominę błędy logiczne (bajka rządzi się swoimi prawami, niekoniecznie kompatybilnymi z naszymi ), praca J.J. Abramsa polegała (przypominam, że jest to moja interpretacja) na pokazywaniu czegoś, co już dobrze znamy i mówieniu; "Oto są właśnie Gwiezdne Wojny". I gdy już widz łapał, "no tak, to oczywiste" - reżyser brał gąbkę, wycierał tablicę i walił wielki napis "NIE!". Przez cały epizod VIII wszystko, co wiedziałem o świecie SW zostało w ten sposób wymazane. Początkowo bardzo mi się to nie spodobało, ale później nadeszła refleksja - dzięki temu zabiegowi twórcy mogą ten bajkowy świat zbudować na nowo. Unowocześnić. Zmienić. Tak jak zmienił się widz... Żałuję, że Abrams nie pozostał reżyserem epizodu IX, bo naprawdę ciekawi mnie, co kolejnego miałby do powiedzenia. Już za samą scenę z żelazkiem ma u mnie super premię w postaci kredytu zaufania Najbardziej podoba mi się nowe podejście do "Mocy" - midichloriany zniszczyły magię "Nowej Nadziei", która początkowo nosiła tytuł "Gwiezdne Wojny". Moc mógł opanować każdy. I w "Ostatnim Jedi" do tego właśnie powrócono A tymczasem pojawiły się pierwsze zapowiedzi tego, co zobaczymy w kolejnym epizodzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrabit Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Z drugim filmikiem coś jest nie tak, zawiera momentami kawałki trailera do gry SWTOR np 38 s 54 s 1m 11 s, są też chyba kawałki trailera do gry Batelfront więc nie rozpatrywałbym tego jako oficjalne info dotyczące kolejnej części Gwiezdnych Wojen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Po tym, co wczoraj zobaczyłem w TV, nie będę przebierał w słowach.... G....o rozlało się wraz z E.VII, skisło w E.VIII....To już nie są moje Gwiezdne Wojny.Te dwa niby trailery to fake. Zdjęcia do E.IX ruszają pod koniec lipca b.r. Tempo będzie zabójcze, premiera 19.12.2019. Mała miejscowość nieopodal klifu na którym kręcono E.VIII. W tym roku w maju hucznie obchodzono święto SW i drugą rocznicę pobytu filmowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Kto zgadnie, gdzie dziś wlazłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Kto zgadnie, gdzie dziś wlazłem? A Yody tam gdzieś nie spotkałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Trailer do IX części https://www.youtube.com/watch?v=adzYW5DZoWs Niekończąca się opowieść Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Arwanii 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Akurat wg zapowiedzi to koniec sagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 I całe szczęście..Pomimo a może dlatego, że jestem wiernym fanem. Starych SW ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) A tutaj trochę teorii na temat treści zwiastuna:https://naekranie.pl/artykuly/gwiezdne-wojny-the-rise-of-skywalker-analiza-zwiastuna-fabula-star-wars-9?utm_campaign=3091593&utm_source=sendpulse&utm_medium=pushoraz zwiastun innej perspektywy : Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi