russian80 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 5,5cm i 2mm grubosci...miedz i fosforobrąz..ten drugi nie jest łatwy w krepowaniu..ale za to ładna blaszka z tego wyszla 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Cześć Radek Słuchaj, mam pytanie.Przy blachach szczupakowych, o długości ok 12- 15 cm, jak nisko jesteś w stanie zejść z wagąPytam, bo widziałem w robocie lekką szczupakową blachę o dł ok 12 cm, która kołysała się w wodzie jak pióro, schodząc na dół. Barrrdzo powoli..Niestety nie wiem, kto ją zrobił. Wiem, że rodzimy rodbuilder. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Najcieńsza blacha z której robie to 0,9mm,wydaje mi sie ze ciensza blacha będzie sie wyginala..a kolebanie w opadzie zaobserwowałem w długich waskich blachach.. Jak ta blaszka wyglądała pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 5,5cm i 2mm grubosci...miedz i fosforobrąz..ten drugi nie jest łatwy w krepowaniu..ale za to ładna blaszka z tego wyszla zdaża i mi się 3-4 szt w roku robić z fosforobrązu robić,też miałem problemy z klepaniem.teraz jak już mam kształt do klepania robie czary mary i klepie się jak miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Jakby ktoś z boku spojrzał jak obrabiam fosforobrąz,to pomyślałby ze to jakas kuźnia tak napierdzielam młotem żeby to wygiac ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Najcieńsza blacha z której robie to 0,9mm,wydaje mi sie ze ciensza blacha będzie sie wyginala..a kolebanie w opadzie zaobserwowałem w długich waskich blachach.. Jak ta blaszka wyglądała pamiętasz?Radek, ona wyglądała jak stary polski gnom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zrobie lekkiego gnoma i az sprawdze jak szmiga w opadzie az w poniedziałek będzie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Pstrągowe blachy wyglądają kusząco Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 wchodze dzis do mojego warsztaciku,i przez przypadek kopnąłem blache juz pocynowaną..0,9grubosci, 8cm długa.. zapaliła mi sie zarówka i wyszło cos takiego .. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 wchodze dzis do mojego warsztaciku,i przez przypadek kopnąłem blache juz pocynowaną..0,9grubosci, 8cm długa.. zapaliła mi sie zarówka i wyszło cos takiego .. Mogę wziąść? (na giełdzie zawsze nie udaje mi się trafić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Cześć Radek Słuchaj, mam pytanie.Przy blachach szczupakowych, o długości ok 12- 15 cm, jak nisko jesteś w stanie zejść z wagąPytam, bo widziałem w robocie lekką szczupakową blachę o dł ok 12 cm, która kołysała się w wodzie jak pióro, schodząc na dół. Barrrdzo powoli..Niestety nie wiem, kto ją zrobił. Wiem, że rodzimy rodbuilder. PozdrawiamAlekNiestety, często duże i lekkie blachy mają tendencję do wychodzenia na wierzch nawet przy wolnym ściąganiu. Jest gdzieś granica w stosunku powierzchnia/waga której przekroczyć nie można. Chyba... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Tak Andrzej masz rację, dlatego z blachy naprawdę cienkiej nie robię wahadła dłuższego jak 10-11cm bo mają tendencję do wychodzenia na powierzchnię ..Można to trochę skorygować podginajac przód wahadła do góry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Nie mam pewności czy te wychodzenie na wierzch to wada.latem podarowałem koledze takie wachadło ok 12/6,5cm z blachy 1. Jak wolno idzie jest super ale szybsze zciąganie i blacha idzie jak poduszkowiec po wierzchu.koleś jest wniebowzięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Dla mnie tez w sumie to maly problem,jak blaszka. Wyjdzie na powierzchnię to przestaje zwijać,wtedy "opad" ;-) i lowie dalej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 nie wiem, czy to dzieła sztuki, które można użyć jako świetną przynętę, czy przynęty, które z powodzeniem mogłyby być wystawiane w galeriach sztuki wspaniałe prace. Pozdrawiam Radku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 No witam witam kolegę Darlowiaka... ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 ostatnio duzo mam pracy,przez to wątek zaniedbałem...ale postaram sie to naprawic..dzis na szybko garbatki nr.1 oraz wahadełko 3cm.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) troche za jaziami sie uganialem,z taką 5cm wahadlowka... i tez brały Edytowane 23 Maja 2017 przez russian80 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Ostatnio pełne rece roboty ,ale w domu i w pracy, a jak mam chwile wyskocze pomachac kijkiem.. miedzyczasie cos wyklepie..Duzo przemyslen nad praca wahadlowek...,wyciagam wnioski..Teraz przechodze w bardziej "brudne blaszki" naturalne nawet bym powiedzial brzydkie ale jakos mam wrazenie ze skuteczniejsze...tem model 3cm sprawdza mi sie na rzece na wszystko,jazie okonie pstragi szczupaki,bardzo uniwersalne.. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Brudasy mają MOC i są niezastąpione czasami.To takie brzydkie kaczątko ktore z czasem wydaje się być piękne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 na urlopie codziennie cos klepie,w duzo mniejszych ilosciach niz kiedys, praca mnie pochłonęła(takie życie).. najlepiej mi sie sprawdzaja przynety 4cm na wszystkie rybki,od trotek po okonki pstragi i szczupaki.. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 A dzis zasmakowala blaszka takiej rybce ;-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) i cos pod trotke na zawody Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez russian80 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 nie kombinuje,nie szukam nowych kształtów,łowie na sprawdzone wzorki,i mi sie sprawdzają, pozdrawiam wszystkich "dłubaków " 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi