Skocz do zawartości

blaszane hand made by russian80

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Radek

Słuchaj, mam pytanie.

Przy blachach szczupakowych, o długości ok 12- 15 cm, jak nisko jesteś w stanie zejść z wagą

Pytam, bo widziałem w robocie lekką szczupakową blachę o dł ok 12 cm, która kołysała się w wodzie jak pióro, schodząc na dół. Barrrdzo powoli..

Niestety nie wiem, kto ją zrobił. Wiem, że rodzimy rodbuilder.

Pozdrawiam

Alek

5,5cm  i 2mm grubosci...miedz i fosforobrąz..ten drugi nie jest łatwy w krepowaniu..ale za to ładna blaszka z tego wyszla ;)

zdaża i mi się 3-4 szt w roku robić z fosforobrązu robić,też miałem problemy z klepaniem.teraz jak już mam kształt do klepania robie czary mary i klepie się jak miedź

• 2 tygodnie później...

Cześć Radek

Słuchaj, mam pytanie.

Przy blachach szczupakowych, o długości ok 12- 15 cm, jak nisko jesteś w stanie zejść z wagą

Pytam, bo widziałem w robocie lekką szczupakową blachę o dł ok 12 cm, która kołysała się w wodzie jak pióro, schodząc na dół. Barrrdzo powoli..

Niestety nie wiem, kto ją zrobił. Wiem, że rodzimy rodbuilder.

Pozdrawiam

Alek

Niestety, często duże i lekkie blachy mają tendencję do wychodzenia na wierzch nawet przy wolnym ściąganiu. Jest gdzieś granica w stosunku powierzchnia/waga której przekroczyć nie można. Chyba... . 

Nie mam pewności czy te wychodzenie na wierzch to wada.latem podarowałem koledze takie wachadło ok 12/6,5cm z blachy 1. Jak wolno idzie jest super ale szybsze zciąganie i blacha idzie jak poduszkowiec po wierzchu.koleś jest wniebowzięty

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Ostatnio pełne rece roboty ,ale w domu i w pracy, a jak mam chwile wyskocze pomachac kijkiem.. miedzyczasie cos wyklepie..

Duzo  przemyslen nad praca wahadlowek...,wyciagam wnioski..Teraz przechodze w bardziej "brudne blaszki" naturalne nawet bym powiedzial brzydkie :) ale jakos mam wrazenie ze skuteczniejsze...tem model 3cm sprawdza mi sie na rzece na wszystko,jazie okonie pstragi szczupaki,bardzo uniwersalne..

post-48768-0-59514000-1495539339_thumb.jpg

post-48768-0-26504300-1495539788_thumb.jpg

post-48768-0-41435900-1495539806_thumb.jpg

post-48768-0-17929200-1495539818_thumb.jpg

• Like 8

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...