bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 widzieliście nowe uchwyty Fuji ? ten TVS dla mnie genialne połączenie VSS i SKSS, następny kij na pewno z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) www.fujitackle.com/catalog/pdf/rodcomponent2014.pdf dla zwolenników Black Gloss, jest taka wersja fabryczna, nie trzeba dopłacać za Matagi Edytowane 18 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Uchwyt jak uchwyt, nawet ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) no tak, co tam za różnica VSS, DPS czy NPS wszystko to tylko uchwyty chyba zupełnie nie załapałeś idei Edytowane 18 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Widzieli Czakaja na dostawe http://jerkbait.pl/topic/23654-deltor0-moje-patyki/?p=1382291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 nie, nie załapałem nie gonię za ciepłymi nowinkami i nie będę robił kija w pracowni pod ten uchwyt bo nie widzę takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Widzieli Czakaja na dostawe http://jerkbait.pl/topic/23654-deltor0-moje-patyki/?p=1382291 świetnie, no to czekamy na reckę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ten uchwyt? Idea już była http://jerkbait.pl/topic/15634-mnie-też-ta-choroba-dotknęła/?p=1378440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) no patrz japońce podrobili Edytowane 18 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Brzydki nie jest, ciekawe jak z wygodą no i z tym wszystkim co towarzyszy uchwytom profilowanym czyli to, że do jednych dłoni pasują jak ulał a do innych nie za bardzo... Nie chodzi tu oczywiście o rozmiar itd ale o sposoby trzymania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Świetny, ciekawe czy wygodny będzie. Tak przy okazji zapytam kolegów fachowców bo nie znam się na RB, czy dałoby się zdjąć uchwyt z wędki celem jago wymiany nie ściągając przy tym przelotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Zazwyczaj Kamilu łatwiej i taniej jest zdjęć jedną czy nawet dwie przelotki z dolnika i potem ściągać uchwyt.W druga stronę to taka trochę ginekologiczna kapitalka silnika przez rurę wydechową ale mogę się oczywiście mylić bo RB-erem nie jestem i raczej nigdy nie będę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) jak każdy uchwyt niestety, jeden będzie piszczał, drugi nie dotknie teoretycznie z niektórych blanków można to zrobić (zdjąć) ale założenie nie będzie do końca zgodne ze sztuką, a przy mocno zbieżnych to albo nie możliwe, albo wolałbyś nie wiedzieć jak ktoś to obsadził ponownie Arku porównanie idealne Edytowane 18 Lutego 2014 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ciekawe ile waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Nie wygląda na ciężki ale jak ma w środku jakieś wzmocnienia to....Na wagę z nim i do rendgena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 oba uchwyty nie są do końca exposed, mają średnice wewnętrzne 15-17mm, więc zbroisz na rurce węglowej, ale konstrukcja i tak będzie znacznie czulsza od VSS lub DPS (jak dasz na tej długości dopasowaną tuleję grafitową w rurce) dodatkowo wygląda na to, że oba mają wejście (cast) wyjście (spin) z kołnierzem który można owiercić pod średnicę blanku i to jest bardzo ważne, masz ten efekt, który trochę nieudolnie próbowaliśmy uzyskać obsadzając cone alu, ale one bardzo rzadko pasowały idealnie pod średnicę blanku i zazwyczaj kończyło się na podomotce i stracie przekazywania dgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Kurcze ilekroć jest dyskusja na temat czułości i jej zakłóceń czuję się jak ślepiec na wystawie, bo dla mnie "współczesne" blanki są tak czułe, że nawet przy swoich pancernych dolnikach (które pewnie wszystko tłumią) wydaje mi się, że gdybym jeszcze więcej czuł to bym chyba zwariował od nadmiaru bodźców... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Dzięki Panowie, porównanie trafiło do mnie . Moja wiedza RB jest tak słaba, że muszę zacząć częściej zaglądać do tego działu, choć z drugiej strony czasem lepiej dać piekarzowi bułki piec w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) to ja jakiś upośledzony jestem albo pod wpływem Placebo, bo potrafię wyczuć różnicę niestety zsresztą u Ciebie ryby biorą inaczej Edytowane 18 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 dobra Panowie, ja daje siana na razie, włączyłem wiadomości i jakoś głupio mi się zrobiło, że rozkminiamy tak "ważne" aspekty życia jak uchwyt w wędce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 (edytowane) Świetny, ciekawe czy wygodny będzie. Tak przy okazji zapytam kolegów fachowców bo nie znam się na RB, czy dałoby się zdjąć uchwyt z wędki celem jago wymiany nie ściągając przy tym przelotek?Zdjąć uchwyt nie ściągając przelotek ? Oczywiście że się da , potrzebujesz dobrej piłki do metalu ,jakiegoś imadła i nożyk aby oczyścić " przedpole " czytaj usunąć stary fore Niestety taka operacja nic nie da bo nie założysz nowego uchwytu i trzeba zdjąć przelotkę czy też przelotki z części męskiej (dolnej) Edytowane 19 Lutego 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 d.. nie ma tego pierścienia, o którym pisałem , na całej długości jest rurka węglowa, fajne, że jest ona integralną częścią uchwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Na pewno jest integralną częścią uchwytu? W nowym katalogu Matagiego rurki brak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 (edytowane) dziwne, w tym katalogu jest napisane, tłumaczenie Google : tuleja węgla zawierające choć może nie dziwne, przecież Matagi oferuje rurki carbon, w tym kolorowe, więc to nie w ich interesie Edytowane 19 Lutego 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Mimo wszystko szkoda że nie jest montowany bezpośrednio na blanku. Jak pierwszy raz zobaczyłem wersje pod spina to byłem pewny że w następnej wędce go zastosuje. Teraz tej pewności nie mam. U Matagiego jest informacja że TVS jest dedykowany do kołowrotków 1000-3000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi