Skocz do zawartości

Uchwyt Fuji TVS

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

Brzydki nie jest, ciekawe jak z wygodą no i z tym wszystkim co towarzyszy uchwytom profilowanym czyli to, że do jednych dłoni pasują jak ulał a do innych nie za bardzo... Nie chodzi tu oczywiście o rozmiar itd ale o sposoby trzymania kija  ;)

Zazwyczaj Kamilu łatwiej i taniej jest zdjęć jedną czy nawet dwie przelotki z dolnika i potem ściągać uchwyt.

W druga stronę to taka trochę ginekologiczna kapitalka silnika przez rurę wydechową  ;) ale mogę się oczywiście mylić bo RB-erem nie jestem i raczej nigdy nie będę :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 1

jak każdy uchwyt niestety, jeden będzie piszczał, drugi nie dotknie :)

teoretycznie z niektórych blanków można to zrobić (zdjąć) ale założenie nie będzie do końca zgodne ze sztuką, a przy mocno zbieżnych to albo nie możliwe, albo wolałbyś nie wiedzieć jak ktoś to obsadził ponownie :)

Arku porównanie idealne :D

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

oba uchwyty nie są do końca exposed, mają średnice wewnętrzne 15-17mm, więc zbroisz na rurce węglowej, ale konstrukcja i tak będzie znacznie czulsza od VSS lub DPS (jak dasz na tej długości dopasowaną tuleję grafitową w rurce) dodatkowo wygląda na to, że oba mają wejście (cast) wyjście (spin) z kołnierzem który można owiercić pod średnicę blanku i to jest bardzo ważne, masz ten efekt, który trochę nieudolnie próbowaliśmy uzyskać obsadzając cone alu, ale one bardzo rzadko pasowały idealnie pod średnicę blanku i zazwyczaj kończyło się na podomotce i stracie przekazywania dgrać

Kurcze ilekroć jest dyskusja na temat czułości i jej zakłóceń czuję się jak ślepiec na wystawie, bo dla mnie "współczesne" blanki są tak czułe, że nawet przy swoich pancernych dolnikach (które pewnie wszystko tłumią) wydaje mi się, że gdybym jeszcze więcej czuł to bym chyba zwariował od nadmiaru bodźców...

• Like 2

Świetny, ciekawe czy wygodny będzie. 

Tak przy okazji zapytam kolegów fachowców bo nie znam się na RB, czy dałoby się zdjąć uchwyt z wędki celem jago wymiany nie ściągając przy tym przelotek?

Zdjąć uchwyt nie ściągając przelotek  ? Oczywiście że się da , potrzebujesz dobrej piłki do metalu ,jakiegoś imadła i nożyk aby oczyścić " przedpole " czytaj usunąć stary fore :) Niestety taka operacja nic nie da bo nie założysz nowego uchwytu  i trzeba zdjąć przelotkę czy też przelotki z części męskiej (dolnej)

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1

Mimo wszystko szkoda że nie jest montowany bezpośrednio na blanku. Jak pierwszy raz zobaczyłem wersje pod spina to byłem pewny że w następnej wędce go zastosuje. Teraz tej pewności nie mam. 

U Matagiego jest informacja że TVS jest dedykowany do kołowrotków 1000-3000.

post-49222-0-27186100-1392843835_thumb.png

• Like 1