Skocz do zawartości

Uchwyt Fuji TVS

bazyloss

Rekomendowane odpowiedzi

A może też jest różnica w średnicy wewnętrznej samego TVSa? Przecież ma on we wnętrzu takie "falbanki" które niekoniecznie muszą być idealnie tej samej wysokości. Stąd może wynikać to iż raz rurka lata jak przecinak a i w innym uchwycie może włazić na wcisk. Ale to tylko lekkie dywagacje bo przyznam że nie sprawdzałem  jednej rurki z dwoma TVSami lub też odwrotnie. Ot kupiłem dwa komplety i w obu wypadkach rurki wchodziły z wyczuwalnym oporem. Szczęściarz ze mnie? ;)

Przecież wystarczy wziąść  rurkę za dużą naciąć brzeszczotem wzdłuż a potem wsadzić ją  ściśniętą   nacięciem do góry  i rurka rozpręży się w uchwycie dokładnie dolegając do dziurek.

Miłaem uchwyt  taki   i rurkę od matagiego. Była za dużej średnicy. Zaatakowałem brzeszczotem  i weszła .

• 2 miesiące temu...

Od roku 2016 mikado wprowadza sporo nowego chrustu w tym serie Kamisori Zander i Perch ubrane w Fuji Alconite i uchwyty FUJI TVS. I wiele innych nowych serii jak zwykle w tym dedykowane do dropshotu, połowu pstrągów itd. itp.

http://www.slideshare.net/fisoco/01-rods

Edytowane przez DP Fishing

Jak dotąd wszystkie TVS jakie widziałem były łączone z czarną EVA i bardzo ładnie się to prezentuje. Moja przekorna natura jednak skłoniła mnie do zamówienia karbonowej rurki ze złota nicią i naturalnego korka, ciekawy jestem czy się ten nowoczesny TVS nie pogryzie z korkową klasyką.

Najwyżej posypie głowę popiołem.. na szczęście gdzieś głęboko w pudełku leży jeszcze czarna EVA, takie koło ratunkowe w razie jakby paszkwil wyszedł :)

• 4 tygodnie później...

Jak dotąd wszystkie TVS jakie widziałem były łączone z czarną EVA i bardzo ładnie się to prezentuje. Moja przekorna natura jednak skłoniła mnie do zamówienia karbonowej rurki ze złota nicią i naturalnego korka, ciekawy jestem czy się ten nowoczesny TVS nie pogryzie z korkową klasyką.

Najwyżej posypie głowę popiołem.. na szczęście gdzieś głęboko w pudełku leży jeszcze czarna EVA, takie koło ratunkowe w razie jakby paszkwil wyszedł :)

Wyszło tak:

af0d40ffb032bfbdgen.jpg

Połowiłem nim i TVS na krótkim kijku UL to jednak nie moja bajka, naawet zmieniona nakrętka nie pomogła. Wędeczka już się przerabia i będzie najzwyklejszy i najlepiej mi leżący w łapce DPS17 :)

• Like 1

• 5 miesięcy temu...