robas Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 w końcu pojawił się TVS 17 https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Uchwyty-Fuji-TVS-TS17-17.0S20/958teraz tylko poczekać za insertem do niego lub dorabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 teraz tylko poczekać za insertem do niego lub dorabiać Rurke grafitowa kupisz na ebay trzy razy taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Rurke grafitowa kupisz na ebay trzy razy taniej już znalazłem i u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Jakie średnice rurek daje sie do 16, a jakie do 17? Edytowane 30 Czerwca 2015 przez yankis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Jakie średnice rurek daje sie do 16, a jakie do 17? Do 16 max wejdzie 15.0mm, to juz tak na wcisk. Edit: te z BRC maja jesli dobrze pamietam 14.2mm czy 14.4mm. Jak bede pozniej w domu, to moge dokladnie pomierzyc. Edytowane 30 Czerwca 2015 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Jakie średnice rurek daje sie do 16, a jakie do 17?Mi wyszło 14,82-14,84mm PS. Dla tych rurek od Roberta się rozumie Edytowane 30 Czerwca 2015 przez Tomas81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 pomierzylem jeszcze raz, ta z BRC ze zlota nitka 14.65mmz ebay mam taka 15.00mm i ta wchodzi na wcisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Paweł moja suwmiarka najlepsze czasy ma za sobą ale rurki (czerwona i zielona) też wchodziły na lekki wcisk więc te mierzone na zielonej ok 14,8 by się pi razy oko zgadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 To ta ze zlota zdecydowanie ma mniejsza srednice, u mnie przelatywala przez uchwyt bez zadnego problemu. Luz byl spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Nie ma reguły miałem od Roberta 3 sztuki i każda miała odrobinę inną średnicę, ale tylko jedna wchodziła na wcisk - 15mm tyle powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 A może też jest różnica w średnicy wewnętrznej samego TVSa? Przecież ma on we wnętrzu takie "falbanki" które niekoniecznie muszą być idealnie tej samej wysokości. Stąd może wynikać to iż raz rurka lata jak przecinak a i w innym uchwycie może włazić na wcisk. Ale to tylko lekkie dywagacje bo przyznam że nie sprawdzałem jednej rurki z dwoma TVSami lub też odwrotnie. Ot kupiłem dwa komplety i w obu wypadkach rurki wchodziły z wyczuwalnym oporem. Szczęściarz ze mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Sprawdzalem kilka rurek z tym samym TVS. I jedna rurke z dwoma TVS. Rurki maja rozne srednice, uchwyty byly identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Przecież wystarczy wziąść rurkę za dużą naciąć brzeszczotem wzdłuż a potem wsadzić ją ściśniętą nacięciem do góry i rurka rozpręży się w uchwycie dokładnie dolegając do dziurek.Miłaem uchwyt taki i rurkę od matagiego. Była za dużej średnicy. Zaatakowałem brzeszczotem i weszła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Wszystko mozna, niekoniecznie grafit tam wstawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Od roku 2016 mikado wprowadza sporo nowego chrustu w tym serie Kamisori Zander i Perch ubrane w Fuji Alconite i uchwyty FUJI TVS. I wiele innych nowych serii jak zwykle w tym dedykowane do dropshotu, połowu pstrągów itd. itp. http://www.slideshare.net/fisoco/01-rods Edytowane 25 Września 2015 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Mikado i torzite za 1200. Jest tu jakiś cwaniak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Jak dotąd wszystkie TVS jakie widziałem były łączone z czarną EVA i bardzo ładnie się to prezentuje. Moja przekorna natura jednak skłoniła mnie do zamówienia karbonowej rurki ze złota nicią i naturalnego korka, ciekawy jestem czy się ten nowoczesny TVS nie pogryzie z korkową klasyką. Najwyżej posypie głowę popiołem.. na szczęście gdzieś głęboko w pudełku leży jeszcze czarna EVA, takie koło ratunkowe w razie jakby paszkwil wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jak dotąd wszystkie TVS jakie widziałem były łączone z czarną EVA i bardzo ładnie się to prezentuje. Z ciemnym korkiem ja zrobiłem 3 projekty, a z jasnym Rałał Skałek robił. To tak na szybko bo pewnie na forum jest tego więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Jak dotąd wszystkie TVS jakie widziałem były łączone z czarną EVA i bardzo ładnie się to prezentuje. Moja przekorna natura jednak skłoniła mnie do zamówienia karbonowej rurki ze złota nicią i naturalnego korka, ciekawy jestem czy się ten nowoczesny TVS nie pogryzie z korkową klasyką. Najwyżej posypie głowę popiołem.. na szczęście gdzieś głęboko w pudełku leży jeszcze czarna EVA, takie koło ratunkowe w razie jakby paszkwil wyszedł Wyszło tak: Połowiłem nim i TVS na krótkim kijku UL to jednak nie moja bajka, naawet zmieniona nakrętka nie pomogła. Wędeczka już się przerabia i będzie najzwyklejszy i najlepiej mi leżący w łapce DPS17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Rękojeść z TVS16 + korek brul TigerPrezentuje się super i bardzo wygodna w użytkowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Rękojeśc na TVS TJK 16Z frontu pierścionek pod SKSS, korek Burnt plus korkoguma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Panowie, nie znalazłem w sieci a może mi umknęło.Zaślepka na kształt fuji WCS, tylko do TVS17 od strony fore potrzebna.Jest coś gotowego do kupienia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Panowie, nie znalazłem w sieci a może mi umknęło.Zaślepka na kształt fuji WCS, tylko do TVS17 od strony fore potrzebna.Jest coś gotowego do kupienia? A od SKSS 17 nie bedzie pasowac? Warto sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 A od SKSS 17 nie bedzie pasowac? Warto sprawdzic Pasuje na 100% 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Panowie, nie znalazłem w sieci a może mi umknęło.Zaślepka na kształt fuji WCS, tylko do TVS17 od strony fore potrzebna.Jest coś gotowego do kupienia?PasujeMam tak zrobione w swoim kijku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi