FISH Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Niech to będzie temat w którym pokazujemy nasze ciekawsze zdjęcia aby poznać opinię o nich.Bez sprzętowych rozterek,oceniamy pracę autora który w poście pisze czym zrobił i numeruje prace. Jak prawidłowo prezentujemy zdjęcia... Tutaj możemy się wzorować na forach fotograficznych: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=4966 oraz http://canon-board.info/announcement.php?f=48&a=17 .Zdjęcie zmniejszamy do 800pix na dłuższym boku z wyostrzeniem(koniecznie!)Możemy to zrobić za pomocą darmowego IrfanView http://www.softmania.eu/program-290-irfanview.html?gclid=CIG 0t667qJ8CFQ8gZwod4BBz1A#m .Podaję ścieżkę-[Obraz]/zmień rozmiar obrazu/wpisujemy nasze 800pixna dłuższym boku,ma być odhaczone na dole wyostrz po przepróbkowaniu.Obraz zostaje zmniejszony teraz przechodzimy do [Plik]/zapisz jako/zmieniamy nazwę i mamy gotowy obrazek do publikacji. Teraz zamieszczamy go gdzieś na serwerze w necie.Najprościej zalogować się na http://www.iv.pl/ założyć galerię i wklejać na Jerkbait przedostatni link który pokazuje się pod zdjęciem. Zachęcam do przekopania dysków plenerów i prezentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Może zaczne.. Zdjęcie z zlotu j.pl. Zostało zrobione zestawem D90 + N85 1.4.Wieczorem spróbuje więcej zdjęć wrzucić. 1. PozdrawiamSlider 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zrobione dzisiaj od rana. Kompakt Canon G11, konwersja do B&W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 @sliderpodoba mi sięremekładnie uchwycone ale chyba widzę przerysowanie perspektywy.Jak weszłeś w street to zazdroszczę Nikon D300 N18-105@24 świt1. 35mm/f1,8 mgliste jesienne południe2. 35mm/f1,8 spotkanie na wodzie3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 F5 + 24/2.8 AFD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jerzy! Wyśmienite! Jaki materiał światłoczuły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Fish, pierwsze ładne kolory, ładny krajobraz choć ja lubię te, które mają mocny pierwszy plan. Robią się?one bardziej przestrzenne. Drugie fajne i generalnie bardzo ładne zdjęcie wędkarskie - woda się wylewa delikatnie ale poza tym dobre. Trzecie mi nie leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jerzy miło zobaczyć coś z tropików,piękna kolorystyka.Remku z tą wylewającą się wodą często mam problemy,zapominam o poziomowaniu horyzontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Remku z tą wylewającą się wodą często mam problemy,zapominam o poziomowaniu horyzontu Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 velvia 100 F, zdjecie z serii C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Możesz zdradzić jak skanowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Fisz trzecie zdjęcie trochę za ciasne, reszta zdjęć super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Możesz zdradzić jak skanowane? nikon coolscan V ed bez zadnych filtrow cyfrowych takich jak odzyskiwanie koloru czy rozmywania ziarna. W PS tylko poziomy i unsharp mask thats all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Canon 20D + Sigma 18-50mm F2,8 EX DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 ostatnie dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jerzy super Podoba mi się kadr z piętami,nietypowe spojrzenie i dynamika.Na portrecie piękne światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jurku,No co tu powiedzieć - fotografia światowej jakości na j.pl. Napisz więcej o tych zdjęciach, o ogniskowych, jak uzyskałeś efekt, jak błyskałeś - cel edukacyjny. Zdjęcia są TOP i czekam na album - już dzisiaj kupuję. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jerzy, ten tańczący na fali, zaje...e ujęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jurku,No co tu powiedzieć - fotografia światowej jakości na j.pl. Napisz więcej o tych zdjęciach, o ogniskowych, jak uzyskałeś efekt, jak błyskałeś - cel edukacyjny. Zdjęcia są TOP i czekam na album - już dzisiaj kupuję. PozdrawiamRemek a o czym tu pisac? Nuda! Nikon F5 na klisze kto dzis wie coto jest do tego mam w torbie trzy, gora cztery obiektywy. 24/2.8 35/1.4 85/1.8 a jak mi odbije to zabieram czasami ze soba 300/2.8, ale rzadko bo wielki i ciezki. Na obtydzne.bl albo zostaly zjechane, albo nikt tam nie wie o ich istnieniu, wiec szklarnia sie niema co chwalic film fujichrom Velvia 100F albo Velvia 100. Wie ktos jak to wywolac i co z tym pozniej zrobic? Na aparacie flesz SB 800. Tak wiec same starocie. Do tego wszystkie ryby ze zdjec poszly do wora, wiec zaraz milosnicy C&R mnie zjedza a Friko wywali zdjecia bo niezgodne z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jerzy - wiedzą, wiedzą... Ja pracowałem na F3 + Velvia 50... Było kolorowo... Coolscany zaliczyłem aż do modelu 8000... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Spoko Jurek, jak widzisz w tej zakładce moderatorem jest tylko Remek <_< Zdjęcia pierwsza klasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jerzy,parę osób znalazłoby się które wiedzą jaki to Nikon... taka wielka krowa podobna rozmiarowo do D2.. Za dwa tyg będę miał okazję zrobić rolkę filmu na tej krowie w studio. Jedno z zdjęć które dało się uratować z padniętego dysku ze zdjęciami D90 + 50 1.8 Gratis z peronu kolejowego w Gdyni. Przepraszam za tak mały rozmiar zdjęcia lecz nie mogę znaleźć oryginału.. pewnie został na padniętym dysku Polubiłem to zdjęcie,ma klimat PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 slider wiewiór trochę za ciemny,ptak rewelacyjny ale to cięcie . Plener ze środyD300 sigma 10-20mm 1. 2. 3. 4. 5. 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Fisz piątka i szóstka są super. Wiem, wiem wiewiór za ciemny ale i tak był ratowany w Lightroom'e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ta Sigma 10-20 daje na prawdę radę! Klimat świetny. #6 dla mnie najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi