TomekC Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Łabędzie, łabędzie ...OOO kurcze !!!Takich nie widziałem, dzięki NynyZ dużą przyjemnością obejrzałem. Fish poczytałem w sobote to tak poczytałem, aż zawłokło mniena Akropol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 @nyny ten czarnodzioby pięknie uchwycony.Szkoda że światło takie szarobure. @TomekC pierwsze tragedia .lampa na wprost to zło.Masz lampę zewnętrzną czy błyskasz wbudowaną?Co do drugiego to nie mam zdania,ale technicznie to poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Pierwsze to tylko przyswajanie %wiedzy%drugim miałem zaliczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Po przeszło rocznej zabawie z moim LX3 ośmielam się, z pewną nieśmiałością () zamieścić swoje fotograficzne wypociny. Zdjęcie poniżej zrobione niestety tragicznych okolicznościach - interwencja straży na jednej z poznańskich glinianek, gdzie pod dziećmi zarwał się lód na oparzeliskach. Proszę o ocenę - czy technicznie jest to bliskie OK? Nie wiem co z balansem bieli, bo na moim laptopie zwyczajnie dostaję z tym kociokwiku [poprawione ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 @arhuku: Na moje to leci w lewo, do poprawy i bedzie lepiej:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Wg mnie balans bieli jest OK, zdjęcie lekko leci w lewo...nie widać za to glinianki i prowadzonej akcji - oglądając zdjęcie bez Twojego opisu pomyślałbym, że to akcja gaśnicza na osiedlu lub ogródkach działkowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 @nynyHehe, to mój odwieczny problem - szczerze mówiąc tu tego nawet nie zauważyłem. Ile ja się tych zdjęć naprostuję... . Poziomiczkę sobie jaką muszę sprawić . A tak swoją drogą - wie ktoś może czy taki bajer jak właśnie taka mini poziomica mocowana na gorącej stopce daje pożądany efekt? Czy lepiej nastawić się na cięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 ...nie masz w Lumisiu poziomicy do foryzontu lub siatki kadru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Naprostowałem, ale już sam nie widzę czy teraz jest OK - chyba u mnie coś nie tak z percepcją horyzontu . @patuJeśli zaś chodzi o same okoliczności - nie mam niestety dobrych zdjęć z samego miejsca tragedii. Dwa powody - zginął tam jeden dzieciak, dostęp był utrudniony przez policję, a mi zwyczajnie i po ludzku było niezręcznie to dokumentować (wystarczająco wiele innych osób, w tym z prasy, to robiło). Druga kwestia - 60 mm ogniskowej w żadnym wypadku nie pozwalało na wykonanie zdjęć tego miejsca - całość wydarzyła się na cyplu, policja, jak już pisałem, ograniczyła dostęp taśmą. Na tym zdjęciu glinianka nie mogła być widoczna z prozaicznego powodu - leży jakieś 800 m od tego miejsca, cała akcja była kierowana właśnie stąd. Próbowałem porobić nieco zdjęć na miejscu, ale nic ciekawego nie wyszło - również i z wyżej wymienionych powodów, jak i mojego braku umiejętności. Ps. W LX3 mam siatkę kadru, ale jakoś nie lubię (nie potrafię?) z niej korzystać. Poziomica jest, z tego co wiem, w G12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Krol polowania - Kawka pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Naprostowałem, ale już sam nie widzę czy teraz jest OK - chyba u mnie coś nie tak z percepcją horyzontu . @patuJeśli zaś chodzi o same okoliczności - nie mam niestety dobrych zdjęć z samego miejsca tragedii. Dwa powody - zginął tam jeden dzieciak, dostęp był utrudniony przez policję, a mi zwyczajnie i po ludzku było niezręcznie to dokumentować (wystarczająco wiele innych osób, w tym z prasy, to robiło). Druga kwestia - 60 mm ogniskowej w żadnym wypadku nie pozwalało na wykonanie zdjęć tego miejsca - całość wydarzyła się na cyplu, policja, jak już pisałem, ograniczyła dostęp taśmą. Na tym zdjęciu glinianka nie mogła być widoczna z prozaicznego powodu - leży jakieś 800 m od tego miejsca, cała akcja była kierowana właśnie stąd. Próbowałem porobić nieco zdjęć na miejscu, ale nic ciekawego nie wyszło - również i z wyżej wymienionych powodów, jak i mojego braku umiejętności. Ps. W LX3 mam siatkę kadru, ale jakoś nie lubię (nie potrafię?) z niej korzystać. Poziomica jest, z tego co wiem, w G12.Rozumiem @arhuku, przykra sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 N35mm/1,8@11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Super foto Czym doświetlałeś podczas sesji ?? Bo wydaje mi się że były dwa źródła światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Piękna głębia, super kijek.Czemu karabela czyż byś władał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Fish ...a jak tło zrobiłeś? W PS 'ie zaczerniłeś? Bardzo mnie to ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Doświetlane softem jako kontra,główne stanowiła srebrna blenda.Tło czarne w odległości ponad metra wyszło samo czarne.Aż za czarne,teraz zastanawiam się czy nie powinno być delikatnie podświetlone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Fish jeśli pozwolisz,jak zwykle masz rację, powinno być podświetlone w prawym górnym rogu tak by przynajmniej sugerowało kształt przedmiotu. A tu moja zabawa z głęboką czernią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Ładnie zaświecone,kaktus fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 DziękiKaktus wredota odgryzł sie za świecenie po kolcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Z dzisiejszego spaceru.Szkło: Petri 1:1,8/55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Miło popatrzeć, piękna Prosna a i uszaty wulkan radości.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Labedz krzykliwy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Świt fajnie (jak na moje oko) wyrzeźbił żuławskie bonsai na okoniowisku PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zanderix wypas zdjęcie.Prosto z puszki czy coś podkręcałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi