AlleG Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 nie, nie nie... ;D na f1.4 głebię miałbym ultra papierową. Zestawik to D700 + 105 @2.8 i blenda na stojaku bo akurat nie miałem asystenta. Wrzuce cos jescze z sesji może jutro bo zaraz się zawijam na ślub. Co do przerysowania, zauważylem to niestety dopiero na kompie, pechowe ustawienie łokcia :/ ale za ciasno kadrowalem i nie mam jak tego ładnie odchudzić w psie. Natomiast sam kadr mi się spodobal, wiec go wrzucilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Trochę architektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ciekawe kiedy pałac wpadnie do wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ciekawe kiedy pałac wpadnie do wody?To teatr im.W. Bogusławskiego w Kaliszu stoi tam od chyba 1936r. a do wody ma pare metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ciekawe kiedy pałac wpadnie do wody? Ja pomyślałem że to kałuża przed wejściem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Ciekawe kiedy pałac wpadnie do wody? Ja pomyślałem że to kałuża przed wejściem Dobre Rzeczywiście może sie tak wydawać ze zdjęcia dla kogoś kto nie widzał teatru i okolic.To boczne wejście, a ta kałuża to rzeka prosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Boczne wejście chyba tylko dla zgondolyzowanych;) taki McDrive:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 nie, nie nie... ;D na f1.4 głebię miałbym ultra papierową. Zestawik to D700 + 105 @2.8 i blenda na stojaku bo akurat nie miałem asystenta. Wrzuce cos jescze z sesji może jutro bo zaraz się zawijam na ślub. Co do przerysowania, zauważylem to niestety dopiero na kompie, pechowe ustawienie łokcia :/ ale za ciasno kadrowalem i nie mam jak tego ładnie odchudzić w psie. Natomiast sam kadr mi się spodobal, wiec go wrzucilem Nie pisałem o użytej przysłonie jeno szkle , bokeh jakis taki podobny. IMHO, rzadko kiedy portreci sie na pełnej (1.4/1.8 ), no chyba, że chcesz uwidocznić pieprzyk na nosie modelki (lub odległośc na to pozwala).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 o, no i widzisz . Każdy ma swoją kulturę pracy która nie koniecznie się pokrywa. Ja natomiast lubię małą GO, i m.in z tego powodu posiadam S50/1.4 i nie ukrywam, uzywam ją na pełnej dziurze dosc często. Tak samo 70-200/2.8 - Bardzo, BARDZO rzadko używam tego szkła jakkolwiek przymknietego. I nie ukrywam że poluje, poluje i w końcu zapoluje na Nikkora 200/2 Fakt, że 105 ładnie rysuje, tak samo 85/ 1.8 i 1.4 od nikona, i od sigmy.Jednakże mialem Ciamcianga 85/1.4 i daleko mi do zachwytu nad jakością obrazka z tego szkła (bokeh... :<) obecnie naprawde, nikomu bym go nie polecił. Wiadomo, w swojej klasie cenowej jest bezkonkurencyjny ale jednak... Troche jak z fiszem zenitara. Niby Jest spoko, cena ok, ale do pewnego momentu, kiedy jesteśmy w stanie mocno przymknąć (szkło, lub oko ;P ) na jakość. Sensowny obrazek w rogach występuje tam od f11. Dobry fisz kosztuje niestety 2-3 razy tyle (sigmowy 15/2.8 diagonal). cos za coś, zawsze. co do pełnej dziury... To troche tak jak z 50 lub 85/1.2L - grzech nie korzystać z tego co daje dane szkło (Do 5dmk2 własnie z 50/1.2 L mam ciagly dostep, i jestem w tym szkle zakochany. Zapał studzi jednak puszka do której jest przypiete hahahaha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 o, no i widzisz . Każdy ma swoją kulturę pracy która nie koniecznie się pokrywa. Ja natomiast lubię małą GO, i m.in z tego powodu posiadam S50/1.4 i nie ukrywam, uzywam ją na pełnej dziurze dosc często. Tak samo 70-200/2.8 - Bardzo, BARDZO rzadko używam tego szkła jakkolwiek przymknietego. I nie ukrywam że poluje, poluje i w końcu zapoluje na Nikkora 200/2 Fakt, że 105 ładnie rysuje, tak samo 85/ 1.8 i 1.4 od nikona, i od sigmy.Jednakże mialem Ciamcianga 85/1.4 i daleko mi do zachwytu nad jakością obrazka z tego szkła (bokeh... :<) obecnie naprawde, nikomu bym go nie polecił. Wiadomo, w swojej klasie cenowej jest bezkonkurencyjny ale jednak... Troche jak z fiszem zenitara. Niby Jest spoko, cena ok, ale do pewnego momentu, kiedy jesteśmy w stanie mocno przymknąć (szkło, lub oko ;P ) na jakość. Sensowny obrazek w rogach występuje tam od f11. Dobry fisz kosztuje niestety 2-3 razy tyle (sigmowy 15/2.8 diagonal). cos za coś, zawsze. co do pełnej dziury... To troche tak jak z 50 lub 85/1.2L - grzech nie korzystać z tego co daje dane szkło (Do 5dmk2 własnie z 50/1.2 L mam ciagly dostep, i jestem w tym szkle zakochany. Zapał studzi jednak puszka do której jest przypiete hahahaha) Co do Samyanga to przypomniało mi się jaką burzę wywołał na CB test @Cichego, C85/1.2L vs S85/1.4 i ogólna konkluzja iż ten drugi optycznie praktycznie nie odstaje od boskiej Lki. Szkło manualne stawia warunki którym wielu nie jest w stanie sprostać.Zestaw wypasiona,superjasna matówka z 2 klinami+S85/1.4=max 1300zł, boska Lka od 7000tysi. Jeżeli chodzi o bokeh, wiadomo rzecz gustu tylko i wyłącznie.Dla mnie przykładowo wszelkiej maści zoomy mają co najwyżej znośny a w większości przypadków przeciętny i wręcz odpychający.Wyjątkiem od tej reguły są N70-200 C70-200L. Ja ostatnio używam C100/2.0USM- fantastyczne szkło,stosunek jakości do ceny niesamowity.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 he he he, 70-200 to jedyny zoom jakiego uzywam (nie liczac S15-30 ale to caaaalkiem inne zastosowanie) Manualne szkło nie stanowilo własciwie problemu, bardzo szybko mozna bylo złapac jak w nikonie ustawic nim ostrosc w odpowiednim miejscu. Niestety, tak jak mówie, mnie osobiscie to szkło poprostu nie spasiło ze wzgledu na obrazek. no coz, skonczmy offtopic, w poniedziałek jakies rybki to się moze coś cyknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Odchodząc na moment od sprzętowych dywagacji.....Cyknięte ósmym eFZetem Panasia.... czyli z wizytą w ogrodzie PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 @Kamil Z. troszku ciemne, trza by rozjasnic i najs by bylo:) Teraz moja porcyjka mala;) Robale: Czajka: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dawno nic nie bylo.No to jedno takie tam. Perkoz dwuczuby: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 ładnusi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 To może wschód słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zajebi...ste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekk Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 nyny, jesteś mistrzem świata... fotki powalające, klasa sama w sobie...odstajesz zdecydowanie poziomem. Jeszcze raz wyrazy podziwu. Wyobrażam już sobie twoje dzieła jako typowo wędkarską fotografię - namawiam do tego pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 nyny fajne zdjęcie tego perkozika. Takie czysciutkie. Z jakiej odległości zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 @pawelekk: Dzieki, ale do wysokiego poziomu to mi jeszcze daleko oj daleko.Jakos jak z wedka biegam to ciezko tak sie skupic zeby cos z tego sensownego wyszlo, ale w tym sezonie postaram sie cos tam zrobic;) @slawas1: Perkoza trudno powiedziec z ilu metrow, na pewno sporo ponizej 10, mysle ze kolo 6, niektore ptaki to od 1-3 metrow robione. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 nyny, moim zdaniem powinieneś pójść dalej i starać się robić fotografie ptaków w ciekawych sytuacjach żeby było w nich więcej życia. Fotki mi się podobają, ale gdybym miał obejrzeć kilkadziesiąt Twoich zdjęć to przypuszczam że wyglądałyby tak samo, perkoz na wodzie, trznadel na gałęzi, wróbel na ziemi, dzięcioł na drzewie. Mam nadzieję że mnie rozumiesz, nie krytykuję Cię, ale możesz próbować łowić ptaki w ciekawych sytuacjach, np.czajka odganiająca kruka od gniazda, para tokujących perkozów dwuczubych, albo perkoz w agresywnej pozie, tematów jest wiele tylko wymaga to więcej poświęceń. Ja wiem że to nie jest lekkie zajęcie, ale jeśli chcesz pójść dalej to chyba nieuniknione w fotografii przyrodniczej. No chyba że focisz dla samego uchwycenia gatunku to Twój perkoz i czajka są świetne pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 nyny, moim zdaniem powinieneś pójść dalej i starać się robić fotografie ptaków w ciekawych sytuacjach żeby było w nich więcej życia. Fotki mi się podobają, ale gdybym miał obejrzeć kilkadziesiąt Twoich zdjęć to przypuszczam że wyglądałyby tak samo, perkoz na wodzie, trznadel na gałęzi, wróbel na ziemi, dzięcioł na drzewie. Mam nadzieję że mnie rozumiesz, nie krytykuję Cię, ale możesz próbować łowić ptaki w ciekawych sytuacjach, np.czajka odganiająca kruka od gniazda, para tokujących perkozów dwuczubych, albo perkoz w agresywnej pozie, tematów jest wiele tylko wymaga to więcej poświęceń. Ja wiem że to nie jest lekkie zajęcie, ale jeśli chcesz pójść dalej to chyba nieuniknione w fotografii przyrodniczej. No chyba że focisz dla samego uchwycenia gatunku to Twój perkoz i czajka są świetne pozdrawiamwujek Spoko doskonale rozumiem co masz na mysli;)I majac na uwadze twoje zyczenia krotki set: Taka poze przybiera samiec gdy zobaczy w swoim rewirze innego samca: No a tutaj chwila po posilku na relaks z zona: I maly bonus bo dawno robali nie bylo;) Łątka dzieweczka: Polowiec szachownica: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 No to kurnia dlaczego od razu nie wstawiłeś tego perkoza? Właśnie o to mi chodziło, a jeszcze jakbyś miał tokującą parę i złapane rozpryskujące się krople wody z kryzy to w ogóle bajka.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ten wkurzony samiec świetnie uchwycony z delikatnie zanurzoną końcówka brody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 To z tokującym perkozem mistrzowskie Więcej takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi