Skocz do zawartości

FOTOGRAFIA-zdjęcia do oceny.

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc Nyny. Zdjęcia jak zwykle super. Jeżeli tylko mogę zwrócic na coś uwagę patrząc okiem zupełnego amatora to w ostatnich trzech zdjęciach brakuje mi więcej detali w tle , jakiegoś dopełnienia które przełamałoby we mnie wrażenie pustki wokół owada , ale zdaję sobie sprawę że tak właśnie było. Co do szczegółow technicznych zdjęc się nie wypowiadam , jak napisałem powyżej jestem zupełnym amatorem. Ogólnie zdjęcia jak zwykle mi sie podobają. Możę pod ocenę dwa ode mnie

http://www.iv.pl/images/13233193826933418829.jpg

http://www.iv.pl/images/58613259183772458072.jpg

pozdrawiam

To ja sie staram, kombinuje jak tutaj podejsc robala zeby smietnika w kadrze nie bylo a tutaj masz;)

@slawas1: pierwsze ok ale drugie do bani bo obiekt caly nieostry...

pozdro

Okiem całkowitego laika:

@nyny - twoje fotki powalają detalami, mógłbyś wydac atlas z robalami, technicznie miodzio, robale lepsze niż w rzeczywistości, ale może trochę tego śmietnika brakuje?

@slawas 1 - jeżeli z założenia nieostre i nie jest to tylko portret robala to 100% osiągniętego celu, coś z impresjonizmu w tym zdjęciu jest. (Co nie znaczy że każde nieostre zdjęcie będzie dobre).

@nyny czasami troszeczkę śmietnika w kadrze nie zaszkodzi. Owszem w prawdziwych zdjęciach makro czysty kadr i dobra ostrośc to podstawa , ale moje zdjęcia to raczej fotografia zbliżeniowa nie makro. Lubię zdjęcia niedopowiedziane , zabawę kolorami. Więc nie próbuję za wszelką cenę walczyc o ostrosc. Jak napisałem w poście powyżej nieostrosc zamierzona z rozpoznawalną sylwetką motyla. Twoje zdjęcia jak żyletka. Chylę czoło. Używasz statywu? Ja kiedyś próbowałem , ale więcej problemów niż pożytku. Nie do poruszających się obiektów.

@slawek_2348 dziękuję za dobre słowo

Może wrzucę jeszcze takie

http://www.iv.pl/images/98178654292498833866.jpg

Pozdrawiam!

coś ostatnio więcej w tym wątku robali niż pięknych modelek... a zaczynało sie zupełnie odwrotnie... :wacko: B) :lol:

Takie moje próby z w ogródku z lampami

Jedna lampa z softboxem 60 cm, druga z czerwonym foliowym opakowaniem po makaronie ;)

Poproszę o jakieś komentarze co jest nie tak.

post-867-1348915718,0644_thumb.jpg

post-867-1348915718,251_thumb.jpg