Kamil Z. Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 @nyny, jak zawsze- LIGA!! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 @nyny - pięknie opanowałeś sztukę makrofotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Dzieki, ale daleko mi jeszcze do bycia dobrym...Kolejna nieco wieksza wrzuta: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Czesc Nyny. Zdjęcia jak zwykle super. Jeżeli tylko mogę zwrócic na coś uwagę patrząc okiem zupełnego amatora to w ostatnich trzech zdjęciach brakuje mi więcej detali w tle , jakiegoś dopełnienia które przełamałoby we mnie wrażenie pustki wokół owada , ale zdaję sobie sprawę że tak właśnie było. Co do szczegółow technicznych zdjęc się nie wypowiadam , jak napisałem powyżej jestem zupełnym amatorem. Ogólnie zdjęcia jak zwykle mi sie podobają. Możę pod ocenę dwa ode mnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 @slawas1, IMHO za mała GO.M42? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgadzam się z Tobą patu w 100%, ale chciałem żeby było nie ostre. Bardziej miała byc gra kolorów , jakby malowane, a czy się udało...? Oceńcie proszę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 To ja sie staram, kombinuje jak tutaj podejsc robala zeby smietnika w kadrze nie bylo a tutaj masz;) @slawas1: pierwsze ok ale drugie do bani bo obiekt caly nieostry... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 To ja sie staram, kombinuje jak tutaj podejsc robala zeby smietnika w kadrze nie bylo a tutaj masz;) @slawas1: pierwsze ok ale drugie do bani bo obiekt caly nieostry... pozdro Okiem całkowitego laika:@nyny - twoje fotki powalają detalami, mógłbyś wydac atlas z robalami, technicznie miodzio, robale lepsze niż w rzeczywistości, ale może trochę tego śmietnika brakuje?@slawas 1 - jeżeli z założenia nieostre i nie jest to tylko portret robala to 100% osiągniętego celu, coś z impresjonizmu w tym zdjęciu jest. (Co nie znaczy że każde nieostre zdjęcie będzie dobre). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 @nyny czasami troszeczkę śmietnika w kadrze nie zaszkodzi. Owszem w prawdziwych zdjęciach makro czysty kadr i dobra ostrośc to podstawa , ale moje zdjęcia to raczej fotografia zbliżeniowa nie makro. Lubię zdjęcia niedopowiedziane , zabawę kolorami. Więc nie próbuję za wszelką cenę walczyc o ostrosc. Jak napisałem w poście powyżej nieostrosc zamierzona z rozpoznawalną sylwetką motyla. Twoje zdjęcia jak żyletka. Chylę czoło. Używasz statywu? Ja kiedyś próbowałem , ale więcej problemów niż pożytku. Nie do poruszających się obiektów. @slawek_2348 dziękuję za dobre słowo Może wrzucę jeszcze takie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Ten ostatni żył jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Pod narkozą ułożony do zdjęcia i pstryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Troszeczkę zchłodzony dla uspokojenia Po kilku ujęciach już skakał w trawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Troszeczkę mnie zmotywowaliście tymi makrami i wybrałem się i ja na spacerek z zaskoczenia pojawiła się ta skrzydlata istota więc bez ceregeli szczeliłem jej fleszem po ślepiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Troszeczkę zchłodzony dla uspokojenia Po kilku ujęciach już skakał w trawie Nie schłodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Ale byk. Wygląda jakby był z plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 coś ostatnio więcej w tym wątku robali niż pięknych modelek... a zaczynało sie zupełnie odwrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 coś ostatnio więcej w tym wątku robali niż pięknych modelek... a zaczynało sie zupełnie odwrotnie... Takie moje próby z w ogródku z lampami Jedna lampa z softboxem 60 cm, druga z czerwonym foliowym opakowaniem po makaronie Poproszę o jakieś komentarze co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Za duży kontrast jak na zdjęcia portretowe.Pierwsze dobre,drugie za ciasne z niefortunnym cięciem w nadgarstku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ładne makra panowie robicie Widzę że trochę fotografii studyjnej się pojawia tutaj, Super! Tak trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Podczas pewnej chłodnej nocy nad Wisłą chyba towarzyszył nam ktoś jeszcze. Czyżby... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anguiler Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ani chybi - obcy A tutaj jedno z kilku makro, które robiłem podczas wczorajszego wypadu nad Narew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 To i ja jedno dzisiejsze wrzuce na oslode smutnego dnia (po stracie hand made od Krzyska Stepanowa i obcince pieknego kaczodziobego 70+) Bielinek kapustnik: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 coś ostatnio więcej w tym wątku robali niż pięknych modelek... a zaczynało sie zupełnie odwrotnie... ZTCW ten robal (pasikonik) to samiczka to co narzekasz? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 @nyny Twój Bielinek chyba przeżył spotkanie z ptaszyskiem. Mnie jakoś na wspominki wzięło. Więc mały mazurski secik. Okolice wsi Narty. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 ech jak ogladam niektore fotki to mam ochote zucha zajumac matce z szafy - bede sie mogl tlumaczyc, ze foty nie tego bo aparat ma 50 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi