Luke Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Pike attack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Takie tam zdjęcia PozdroŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekC Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Trochę zieleni i ptaszków w symbolach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Håvard StubøJAZZ & FLY FISHINGwww.jazzandflyfishing.comNa Vision Flyfishing Festival 2011Więcej w Sztuka Łowieniawww.sztukalowienia.compozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Zajebista fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Jerkbait ma poziom jak forum fotograficzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Niedługo będę grał na jednym jamie; szkoda, że nie w Krakowie, ponieważ chciałbym mieć takie zdjęcie. Gratuluję fotografującemu i zazdroszczę fotogrofanemu.Pozdrawiam,Grego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 fotki co prawda ani moje ani kolegi, ale... jest na co rzucic okiem... tak jakby ktos mial ochote oczywiscie rzecz gustu, bo niektore jak dla mnie sa mocno przekombinowane ale i kilka perelek sie znajdzie - moj faworyt zdjecie pierwsze http://www.photoextract.com/plus-extract/2011/9/27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregon Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Witam. Przejrzałem wątek i szczęka mi opadła ! Foty na najwyższym poziomie. Zwłaszcza makro robią wrażenie. Zacząłem nawet myśleć o kupnie szkiełka . Frapuje mnie jedna rzecz; czy mając obiektyw do makro da się takie foty strzelić z ręki, czy zawsze trzeba taszczyć statyw? Dorzucę tez coś od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 gregon tylko z ręki i ostrzenie manual. tzn ja tak robię zdjeciai mówię tylko za siebie oczywiście. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 da się, chociaz np majac nikkora 105/2.8 i chcac uzyskac skale 1:1.. trzeba z iso podskoczyc np do 1k... bo głebia wymaga mocneeeeego przymkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 ..albo dopalić lekko lampą z dyfyzorem, tak aby nie zaburzyć światła zastanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Osobiscie uzywam glownie dwoch obiektywow do makro (S150 i N105). Generalnie staram sie jesli to mozliwie uzywac statywu, i prawie zawsze reczne ostrzenie.Obracam sie tylko w swietle zastanym, posilkuje sie blendami.Reszta to wprawa, odpowiednie operowanie perspektywa, glebia i swiatlem:)I dwa przyklady roznego podejscia do tematu: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 ja tez przy makro nie przepadam za strobingiem, w makro wole zastane Obecnie kazda puszka ma zapas iso pozwalający na swobodną zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 ja tez przy makro nie przepadam za strobingiem, w makro wole zastane Obecnie kazda puszka ma zapas iso pozwalający na swobodną zabawę Zapomnialem napisac, ze w zabawach makro staram sie uzywac jak najnizszych wartosci ISO nie pamietam abym na robalach uzywal czegos wiecej niz minimalne moje iso 200. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Wieczorne podchody .Powoli zaczyna wyczowac tamrona 17-35 ale ciezko mi to idzie .pozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Moja pierwsza nocna fotka. Kitowy C 17-85mm. Zdjęcie prosto z puszki , oczywiscie statyw. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Zdjęcie prosto z puszki To jest jakaś chluba i duma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawas1 Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Nie rozumiem do czego pijesz kolego? Źadna chluba ani duma , poprostu zwykły opis zdjęcia. Chodziło mi o to źe nie bawiłem się suwakami. Wszystko. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Zdjęcie prosto z puszki To jest jakaś chluba i duma? dla mnie tak... ale to rzecz gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Mifek, to kup analoga .Każdy jpg jest obrabiany przez soft z puchy, który można konfigurować wedle uznania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Mifek, to kup analoga .Każdy jpg jest obrabiany przez soft z puchy, który można konfigurować wedle uznania... patu sam dobrze wiesz ze jest obrobka i obrobka... a roznica pomiedzy jedna i druga jest jak by to powiedziec... dosc znaczna ze sie tak delikatnie wyraze. ale jak powiedzialem - to tylko rzecz gustu... a co do analoga to nie musze kupowac bo na szafie lezy w idealnym stanie moja dawna milosc w postaci Zenitha 12 XP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 mifek to dawaj te fotki ja uwazam ze zenit mial swuj urok .Swoja droga Ja wlasnie zaprzestalem obrabiac i na dzien dzisiejszy gwizdze na to jak wyjdzie .Wole popracowac i cyknac jedna ekstara niz siedziec i obrabiac jak do tej pory .Tak wiec zdany jestem na to jak bedzie dzisiaj pogoda i jakos sobie to powoli ukladam w glowie jako ze raczkuje i odkrywam nowe lady .pozdrawiam Termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 @slawas1 Spokojnie, tylko pytałem. Niektórzy mają dziwny zwyczaj podkreślania braku jakiejkolwiek obróbki, jako coś, co podwyższa wartość samej fotografii. @Patu, Mifek W analogu też jest cała masa kombinacji. Nie wiem, czy nie więcej niż w cyfrze. Dobór kliszy, wywoływacza i sposobu jego użycia (rozcieńczenie, temperatura, sposób mieszania), następnie wybór rodzaju papieru i całe techniki ciemniowe (split grading, pre-flashing, przysłanianie itd), dobór papieru i wywoływacza do niego, znów sposób obróbki etc etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 7 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 @slawas1 te gwiazdy robią wrażenie.Zdjęcie artystyczne które wygląda dobrze bez obróbki jest powodem do dumy.Zwłaszcza gdy uzyskany efekt jest zamierzony a nie przypadkowy.Co robi w exifie software Picasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi