Skocz do zawartości

FOTOGRAFIA-zdjęcia do oceny.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Jozi!

FISH ale wtopa! Mam kilka ujec tego miejsca. Właśnie zajżałem do archiwum i się okazało że na innych zdjeciach na tle drzew jest kilka świetlików wędkarzy gruntowych które usunąłem. Zupełnie o tym zapomniałem. :blush:O wybaczenie proszę!

Wkońcu przeglądnąłem ten wątek od deski do deski i przyznam, że niektóre fotki mają taką głębię, że mógłbym wpatrywać się w nie godzinami.

Super !!!

Nadchodzą zimne dni i może ktoś postawi sobie WYZWANIE i zrobi parę ekstra ujęć zimorodka w locie itp.

Wg. mnie najpiękniejszego naszego rodzimego ptaka.

:D

nyny przyznam ze mnie troche zainspirowales tym bockiem .Super fotka ,fajny klimat .Zdjecie bombowe.

Tak wiec za ciosem ,dzis ,wyszedlem na spacer polowac na ptaki .A ze mieszkam na wiosce ,daleko szukac nie trzeba .Zaraz kolo domu znalazlem pierwszego statyste .Po czym zdazylem cyknac mu jedna fote i zniknal .

Zawiesilem padline w ogrodku .Czekalem ,czekalem .Lezac wygodnie w piekny dziem mozna by tak i do wieczora .Nie mi jednak dane i cierpliwosc zostala wystawiona na probe .

Kiedy juz mialem sie zwijac nadlecial jeden zaiteresowany ,byl jednak daleko ...

cdn .

post-533-1348915981,1395_thumb.jpg

post-533-1348915981,2183_thumb.jpg

Na koniec sam sie skusilem i wygialem leszczynowke jak nalezy na pieknej ploci .Zapomnialem o ptaszkach i sloninie .Jedno jest pewne -wole podziwiac innych ,czerpac inspiracje od lepszych .Napewno jednak brak mi tej cierpliwosci do ptakow o dziwo bo w splawik patrze sie jak zaczarowany .

dzieki wiec nyny za inspiracje ,nalezne proby wykonalem .Nie za bardzo mi sie to udalo .Mimo to bede sie staral od czasu do czasu poganiac ptaszki .

Pozdrawiam Termos

post-533-1348915982,0231_thumb.jpg

Ech witku nie wiem jak zrobić zdjęcie z głębokiego cienia bez polara źeby dobrze niebo było widoczne.(zresztą nie wiem czy polar by mi pomógł) Był olbrzymi kontrast bo słońce juź nad lasem było. Moźe ktoś z doświadczonych kolegów coś skrobnie i podpowie.

Pozdro!

Ech witku nie wiem jak zrobić zdjęcie z głębokiego cienia bez polara źeby dobrze niebo było widoczne.(zresztą nie wiem czy polar by mi pomógł) Był olbrzymi kontrast bo słońce juź nad lasem było. Moźe ktoś z doświadczonych kolegów coś skrobnie i podpowie.

Pozdro!

Sproboj rozejrzec sie za jakas szara polowka, albo cokinami;)

pozdro