Skocz do zawartości

FOTOGRAFIA-zdjęcia do oceny.

Rekomendowane odpowiedzi

@zanderix - fiolecik to chyba efekt wyciągania półcieni ( lub CA z którego słynie Tośka 12-24mm), choć prawdę mówiąc początkowo nie zauważyłem ich na domowym monitorze ( w pracy cos tam minimalnie zalatuje fioletem). Co do plecaka - mi tez on trochę przeszkadza - ale nie chciałem go już stęplować.

@Fish - myślę, na tle wody wyszłoby mniej ciekawie ( choć w lewym rogu widać kawałeczek rzeczki). Drugi brzeg krótko mówiąc był mało fotogeniczny, ale następnym razem postaram się jeszcze inaczej kadrować. Bokeh ma napewno dużo do życzenia - to szerokie szkło - do stałkowego dużo mu brakuje w tej materii.

@slider - cieszę się, że fotka wpadła w oko

Dzięki panowie za cenne uwagi..

• 2 tygodnie później...

Zdjęcie zostało przekonwertowane tylko do B&W, no i lekko wyostrzone + lekkie ziarno - taka stylizacja na film. Po lewej stronie fakt mnie to też lekko zdziwiło ale tak już jest :D

Będę coś wrzucał ale potrzebny czas i jakiś fajny temat :D

Pozdrawiam

Remek

exif pokazuje Leica 50mm/f1,2

:D to źle pokazuje :D ale mniejsza z tym ... obiektyw jak obiektyw niekiedy trzeba przymknąć, a niekiedy trzeba otworzyć w zależności od sytuacji. Na razie uczę się kiedy to, a kiedy tamto :D tylko do tego trzeba czasu i oglądania niezliczonej liczby zdjęć by uwrażliwić oko.

Pozdrawiam

Remek

Ja bym tu postawił na Nikosia 24-70mm :mellow:.

Tak BTW, szto eta??

Ważne, że wzbudza ciekawość a ... jak widać, co mnie cieszy i potwierdza wcześniejsze spostrzeżenia, nie ważne czym, a ważne czy coś się dzieje jak ktoś to coś ogląda.

Pozdrawiam

Remek