Skocz do zawartości

FOTOGRAFIA-zdjęcia do oceny.

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem okazje z soboty na niedziele spedzic bardzo dziwna noc na wodzie.

Bylo wyjatkowo zimno i jasno. Temp spadla dobre 20 stopni po zachodzie slonca. Ksiezyc swiecil wyjatkowo jasno. A ryby sprawialy wrazenie zahibernowanych :unsure:

A wszystko zaczelo sie tak uroczo (tylko zmniejszone, nic nie poprawiane PS :D )

Guzu

post-16-1348914841,9028_thumb.jpg

Mnie sie to zdjecie podoba...ale inaczej.

W koncu moze wywiaze sie jakas dyskusja nad tym, jak robic dobre albo przynajmniej do przyjecia zdjecia.

Sporo z tego co widac do tej pory to raczej prezenie bicepsow tworcow zdjec.

Odnosnie samego zdjecia: @salmon a Tobie sie to zdjecie podoba?

Gumo

Chodzilo mi o wskazówki,co mniej wiecej mozna byloby poprawic :D

Jesli chodzi o barwy i efekt to tak(udało mi sieoszukacze to ksiezyc :lol: )ale technicznie to jak napisał Patryk-sporo do poprawy,a nawiasem nie zamierzam sie zbytnio wychylac bo nie mam sprzetu a i umiejetnosci liche :lol:

Tak poprostu...dziekuje za rady :D

Odnioslem inne wrazenie.

Wszystko nieublaganie zmierza co najmniej do D700... :unsure:

Zreszta dobra analogia do watkow wedkarskich...tez wszyscy twierdza, ze sprzet jest niewazny... :lol:

Odnosnie zdjecia to coz ja tez nie jestem znawca, i popelnilem najgorsze swietokradztwo - nie wertowalem dosc doglebnie ksiąg uczonych w tym zakresie. A tam w ksiegach wszystko stoi, jakie powinno byc zdjecie...wiec moze nie powinienem nic pisac...

Ale zaryzykuje taka odpowiedz na Twoje pytanie: wszystko.

Gumo

Odnioslem inne wrazenie.

Wszystko nieublaganie zmierza co najmniej do D700... :unsure:

Zreszta dobra analogia do watkow wedkarskich...tez wszyscy twierdza, ze sprzet jest niewazny... :lol:

Gumo

Gumo sprzęt jest ważny ale chyba nie aż tak bardzo żeby ciągle się na nim skupiać?

Będąc w posiadaniu D700 czy też innego drogiego aparatu i nie mając umiejętności będziesz robił dobre zdjęcia? :unsure:

Nie wiem ja się nie znam ale moim zdaniem umiejętności są ważniejsze niż ciągłe gdybanie nad sprzętem....

Slider,

Chodzilo mi o wskazówki,co mniej wiecej mozna byloby poprawic :D

Jesli chodzi o barwy i efekt to tak(udało mi sieoszukacze to ksiezyc :lol: )

Poprawić to tu można wszystko.Szybciej bym uwierzył że pstryknąłeś wybuch bomby wodorowej na wysokości 1 km

iPhonem robią coś takiego http://www.flickr.com/photos/fstoppers/page2/ Najważniejsze są umiejętności,czyli dobranie światła,kadrowanie,i to ile wyciśniesz z posiadanego sprzętu.