barwena1977 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Pentax-A 50/f2 Irokez to mój brzdąc @Patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 @Patu,Zeissy dają gładszy i spokojniejszy bokeh.Chociaż z drugiej strony wszystko zależy od światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Irokez to mój brzdąc @Patu Dementuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ale ostatnio obrodzilo w zdjecia...Nie pozostaje mi nic innego jak dolaczyc sie ze swoimi wypocinami. Jak zawsze w akcji szpeje z systemu cztery/trzecie E3+ZD50 E3+ZD50 E3+ZD50 - Pliszka siwa ustrzelona z obiektywu makro 50mm (jestem dumny ze ja tak blisko podszedlem) E3+Sigma 135-400 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dwa strzały z pod poniedziałkowego pałacu: I cała galeria jak ktoś by chciał obejrzeć http://picasaweb.google.pl/mjasinski4/AkcjaKrzyz# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Drugie mocne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Drugie jest bardzo dobre wg. mnie. Jedno z lepszych na tej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 To mój pierwszy post w tym dziale - serdecznie witam wszystkich miłośników fotografii Uruchomiłem wreszcie uszkodzonego na Karaibach Canona i zrobiłem kilka fotek. Fotka zrobiona tydzień temu przed burzą nad Sanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Apokaliptycznie ją zHaDeeRowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 To prawda Było lekko apokaliptycznie - na pewno oddaje to moje wrażenia znad wody - całą kompozycję zdeterminował krzyż na zawalonej burcie Sanu. Niewiele brakowało żeby znalazł się w rzece. Wielka woda mocno zniszczyła brzegi a na niebie cały czas sporo się dzieje. W okolicznych wioskach widziałem powalone stodoły i domy a także kilkusetletnie drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Kolorowe obrazki z Jupiterka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Moje fotki kur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 No to kolejny maly secik w kontekscie makro.Tym razem do E3 zaprzegnieto przez przejsciowke obiektyw Industar 61L/Z 2.8/50mm MC na mocowaniu M42. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zainspirowany przez foty @Patu postanowiłem i ja zakupić komplet pierścieni.Okazało się, że to niezła frajda i czasopochłaniacz Pierwsze moje próby z nowym światem. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteenez Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Piekne makro trzaskacie Panowie. Mnie pozostaje na razie soczewka na obiektyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Patu i Zanderix.. Tak sobie myślę, fajne makro, bardzo ciekawe. Jedyną małą poprawkę bym wprowadził: starał się robić zdjęcia przy bardziej przymkniętej przysłonie. Wtedy fotografowane obiekty nie będą sprawiać wrażenia miniaturek. Może to wymagać użycia dodatkowego źródła światła, ale myślę, że warto spróbować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Patu i Zanderix.. Tak sobie myślę, fajne makro, bardzo ciekawe. Jedyną małą poprawkę bym wprowadził: starał się robić zdjęcia przy bardziej przymkniętej przysłonie. Wtedy fotografowane obiekty nie będą sprawiać wrażenia miniaturek. Może to wymagać użycia dodatkowego źródła światła, ale myślę, że warto spróbować. pozdrawiam W moim przypadku raczej niewyda - Helios domknięty na max. i dopalane poprzez kartonowy dyfuzor z wbudowanej lampy. Dzięki za uwagi - jak mnie ta zabawa wciągnie bardziej, kupię szkiełko z mniejszą dziurką i wtedy być może wyjdą monstery. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Patu i Zanderix.. Tak sobie myślę, fajne makro, bardzo ciekawe. Jedyną małą poprawkę bym wprowadził: starał się robić zdjęcia przy bardziej przymkniętej przysłonie. Wtedy fotografowane obiekty nie będą sprawiać wrażenia miniaturek. Może to wymagać użycia dodatkowego źródła światła, ale myślę, że warto spróbować. pozdrawiam W moim przypadku raczej niewyda - Helios domknięty na max. i dopalane poprzez kartonowy dyfuzor z wbudowanej lampy. Dzięki za uwagi - jak mnie ta zabawa wciągnie bardziej, kupię szkiełko z mniejszą dziurką i wtedy być może wyjdą monstery. PZDRZanderixSuper makrosie Arek.W moim przypadku równiez f/16, i musowo błysk...@dawid, skalę odwzorowania można zmieniac zmniejszając ilośc pierścionków a nie przysłonę . Ta odpowiada tylko za GO, która w tym przypadku i tak jest papierowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 A czy ktoś z Was zna/testował już to ustrojstwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 @Patu,Zeissy dają gładszy i spokojniejszy bokeh.Chociaż z drugiej strony wszystko zależy od światła. Jak dla mnie druga fota zdecydowanie lepsza. W pierwszej za dużo elementów w tle, które rozpraszają, choć Urwis wyszedł - żyleta. Pozdr Czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Pierwsze próby makro ze światłem zastanym.Manualny Helios plus p.p mega croop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Dzisiejsze ze spaceru:)E3+ZD70-300 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 No to, zeby nie bylo, ze tylko teoretyzuje na temat sprzetu <_<Troche zrypalem ta fotke i potem musialem ja rzezbic w PS. Podeslalem koledze do oceny, a on dodal cos od siebie i takie cus wyszlo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi