czaro73 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Podrzucam fotki do Waszej oceny i proszę o łagody wymiar kary Pozdr czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 @Luko, fajna, wędkarska fota. Tak na przyszłość - unikaj przepałów... trochę za bardzo rozjaśniłeś wędkarza. @czaro, wyłącz datownik . IMHO, pierwsza fotka ma lekko przekoszony horyzont, źdzbła u dołu trochę rozpraszają i za duże nasycenie. Poza tym fotka miła w odbiorze. Drugama za ciemny LR i jakoś do nnie nie gada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Patu, fajne te makro, przyjemnie popatrzeć pozdrawiamJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Dzięki Janek. Odrzański landshafcik na 24mm z CPL, puszka D90... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 to mi wygląda na znajome rejony - choć muszę przyznać, że bardzo dawno mnie tam nie było :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Odrzański landshafcik na 24mm ...gdyby tylko nie te druty z lewej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Gdyby tylko nie te druty to... rozwiń wątek w foto - temacie... BTW, gdyby nie te druty z lewej to lepiej nie mówić... Elektrownia Dolna Odra parę km w dół rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Patu chodzi o to, że one zaczynają się w kadrze i wychodzą poza. Niefortunna kompozycja. Tak jakby była dziura w wiadrze i woda by wypływała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Krótko, zwięźle i na temat . Następnym razem przed uniesieniem lustra, postaram się zwrócić uwagę na cały obszar kadru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Krótko, zwięźle i na temat . Następnym razem przed uniesieniem lustra, postaram się zwrócić uwagę na cały obszar kadru . Pod warunkiem ze wizjer ma 100% pokrycia;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 ..ten akurat nie ma ... brakuje kilku % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 ..ten akurat nie ma ... brakuje kilku % To mogles nie zauwayc tych drucikow;) Masz doswiadczenie zeby czasami zerknac w ekran po wykonaniu foty na kadr;)Ogolnie fota fajna gdyby nie te nieszczesne druciki, ktore notabene mozna latwo usunac programowo:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Patu,akurat ja nie jestem przewrażliwony na takie detale Dla mnie ważne są emocje jakie wywołuje zdjęcie i pytanie zgłębinie tematu co je wywołuje. Detale typu krzywy kadr, niewystęplowane szczegóły są poboczne jeśli zdjęcie ma mocny motyw główny. Co do % kadru .... nięszczęśliwi Ci co mają tylko 100% widoku w wizjerze ja w zależności od opcji mam i 300% i jest to rzeczywiście fajne, ale jak już się ma tyle ... to człowiek mniej zwraca uwagę na to co będzie na filmie/matrycy, przymyka obiektyw i myśli nie tylko o płaskim zdjęciu a o ... kompozycji przestrzennej opartej na kilku planach. Polecam na dzisiaj: http://napo.photoshelter.com/gallery/Flood-in-Poland-by-Adam -Lach/G000089t43Q0NvvQ/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Gdyby tylko nie te druty to... rozwiń wątek w... ... w zasadzie już wszystko zostało powiedziane... fota generalnie jest o.k., tylko te druty psują mi klimat... osobiście wolałbym bez... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Patryk, Wyedytuj i bedzie po drutach a te makra...to kompletnie jakis kosmos panowie, tak szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Migawki z Norwegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Drugie bardzo fajne. Wręcz super. Trochę bym opracował nad kadrem w PS'ie - wyprostowałbym zdjęcie. Poza tym świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Zeczywiście drugie zdjęcie jest świetne ale pierwsze też ma niezły klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 Zeczywiście drugie zdjęcie jest świetne ale pierwsze też ma niezły klimat. ...dokładnie to samo chciałem napisać... te foty mają to coś... w pierwszym: urzeka mnie ta wszechogarniająca cisza wiecznie skrzypiących schodów... jeszcze chwilka, a ktoś zagłuszy ten spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Fotki ok, choć nie przepadam za czarno-białymi zdjęciami. Są jakieś takie smutne, pewnie o to chodzi, ale odnoszę czasami wrażenie że jak ktoś chce zrobić ambitne zdjęcie najłatwiej osiągnąć to właśnie czarno-białą fotografią. Wystarczy jakiś szary, mroczny, zdezelowany i opuszczony kąt pokryty pajeczyną i ptasią kupą lub fotka babuleńki i mamy piękne, artystyczne zdjęcie i piszę ogólnie, nie tylko odnośnie ostatnich zdjęć. pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 wujek ... oj ... nie, bardzo się mylisz. Na prawdę nie wszystko jest ładne i odpowiednie w B&W. Kolor wprowadza co prawda dodatkowe utrudnienia kompozycyjne ale dobre B&W to trudna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Heheh wujek. Lubię takie zdroworozsądkowe podejście. Na tym forum to rzadki dar. Jednak B&W czasami zwala z nóg. Na World Press Photo widziałem kiedyś (z 10 lat temu) zdjęcie, które ze szczegółami pamiętam do dzisiaj. Mnie za to wkurzają marko. Co jest fajnego w zdjęciach oczu much?? EDIT: makro ofcoz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Co jest fajnego w zdjęciach oczu much?? EDIT: makro ofcoz. Sproobuj a sie przekonasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi