wujek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 nyny@ kowalik fajny, gumo@ to nie wróbel pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Janek, A gdzie Twoje zdjęcia? Tam, gdzie jesteś, nie ma ptaków lub innych zwierząt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 nyny@ kowalik fajny, gumo@ to nie wróbel pozdrawiamwujek A dziekuje:)Z tego samego spaceru mam jeszcze Pelzacza lesnego ale foto zdecydowanie srodowiskowe i raczej nie na pokazy. No a Gumofilc piknego mazurka ustrzelil:) poozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Janek, A gdzie Twoje zdjęcia? Tam, gdzie jesteś, nie ma ptaków lub innych zwierząt? Mało tego, ale coś tam lata Fotka kiepska bo robiona kompakcikiem. Z tego co wiem ten ptak nazywa się Mynah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ale wartość poznawcza wielka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Jedyna w swoim rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Z dzisiaj, pogoda coprawda nie nastrajala, ale ruszylem dupe z lufa w teren:)E3+ZD70-300 Kowalik pozdro Bardzo ładne zdjęcie. Kadr ciekawy, zima, przyroda, ale KONTRASTU przykładowo tak: Kontrast podkreśla ładne kolory kowalika, odcina go od drzewa, a dodatkowo winieta przykuwa uwagę widza do fotografowanego obiektu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Bardzo ładne zdjęcie. Kadr ciekawy, zima, przyroda, ale KONTRASTU Kontrast podkreśla ładne kolory kowalika, odcina go od drzewa, a dodatkowo winieta przykuwa uwagę widza do fotografowanego obiektu. pozdrawiam Mam tez wersje gdzie suwaki w akcji byly, jednak w przypadku przyrody raczej wole tylko nieco poprawione bo latwo zatracic prawdziwosc i naturalnosc. Zreszta o tej porze nie sa tak jaskrawo te ptaszki ubarwione.To samo z winieta, raz ja lubie raz nie:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 nyny, też jestem w tym przypadku za nauralnością to podkreśla że to zima, a nie wiosna. Na kolorki przyjdzie czas za jakieś 3 mieś kiedy kowaliki zaczną gwizdać Ewentualnie można trochę podostrzyć.pozdrawiamw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Bardzo fajne! To moje klimaty To może jeszcze jedno . On jej serducho, Ona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na zimowe wieczory troche letnich klimatow:)E3+ZD70-300 Modraszek agestis pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jakoś mi się skojarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Fish - na dzisiaj to zdjęcie ... pasuje w sam raz Zimno trochę na dworze a tu ... ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Fish, fajne naturalne ujęcie z ciepłym, miękkim światłem. IMHO, mogłeś występlować ten kawałek źdźbła wchodzący w kadr na dole klatki.To chyba nie z N85/1.8, bokeh jakiś inny? P.S.w kwadraciku nie byłoby lepiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 To z N85/1.8 robione pod słońce(stąd spadek kontrastu i dziwny bokeh)+ błysk z lampy. Fotka z puszki,powinienem to źdźbło usunąć ,a kadrować na kompie nie lubię. To jeszcze jedno N35/1,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No to jeszcze dwa z lata a co;)E3+ZD70-300 Modraszek agestis Polowiec szachownica pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 @Fish, drugie bardzo fajne.@nyny, wreszcie pokazałeś co to ostrość szkła makro ( sigma?). IMHO, na pierwszym wyciągnąłbym trochę cienie, zbyt duży kontrast między pierwszym planem a tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 @nyny, wreszcie pokazałeś co to ostrość szkła makro ( sigma?). IMHO, na pierwszym wyciągnąłbym trochę cienie, zbyt duży kontrast między pierwszym planem a tłem. Tyle ze to nie robione szklem makro, a tym bardziej moja kochana sigma;)Foty robione systemowym tele ZD70-300 f/4.0-5.6 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Cropowane?Wyszło bardzo ciekawie jak na tele i dużo ostrzej jak z Sigmy ( chyba że inaczej podeszłeś do PP ). P.S. Z jakiej odległości ostrzy ta 300tka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Cropowane?Wyszło bardzo ciekawie jak na tele i dużo ostrzej jak z Sigmy ( chyba że inaczej podeszłeś do PP ). P.S. Z jakiej odległości ostrzy ta 300tka? Troche poprzycinane ale bez dramatyzmu, rowniez nieco inna obrobka to fakt, glownie gimpem.A ta 300 ostrzy minimalnie z AF od okolo 1.2 metra, jak przelaczysz na manuala to schodzi do 0.9mI jeszcze dwa z szuflady z tego obiektywu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Z cykaniem fotek to ja jestem na bakier, ale czas posłuchać zdania znawców.Zdjęcie zrobione starą zwykłą małpką Canon Powershot a530.Modelka pozowała bezproblemowo, dokarmiana na bieżąco śledziami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Jakos nie przepadam za przyroda w BW.Masz to w kolorze? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Bardzo proszę choć przy moim daltoniźmie, to niewiele różnic widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Drugie imho zdecydowanie lepsze, moze troche do obrobienia cyfrowego ale lepsiejsze:))) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Biedna ptaszyna - dostała lampą po ślepiach ... @nyny - pierwsze bardzo fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi