Forecast Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Pełna klatka mi sie marzy ale wszystko w swoim czasie pierw trzeba okiełznac to co się ma. Fotki fajne maja cos a nie klepane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Ważniejsze wg mnie są szkła aczkolwiek dzisiejsza moda na małą głębię ostrości niejako predestynuje FF do portretu a do tego trzeba zaliczyć wędkarza pozującego z rybą. Inna sprawa że w krajobrazie, przy szerokim kącie większa matryca też się przydaje (może nawet bardziej). Co innego makro, tu bym poza APS-C już nie wychodził. Z resztą gdybym kupował aparat do uwieczniania złowionych ryb to bezwzględnie kupił bym bezlusterkowca z dobrym filmowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Do ryb to mam DSC H2 super maszynka Edytowane 22 Grudnia 2012 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ważniejsze wg mnie są szkła aczkolwiek dzisiejsza moda na małą głębię ostrości niejako predestynuje FF do portretu a do tego trzeba zaliczyć wędkarza pozującego z rybą. Inna sprawa że w krajobrazie, przy szerokim kącie większa matryca też się przydaje (może nawet bardziej). Co innego makro, tu bym poza APS-C już nie wychodził. Z resztą gdybym kupował aparat do uwieczniania złowionych ryb to bezwzględnie kupił bym bezlusterkowca z dobrym filmowaniem. I dlatego osobiscie kupilem sobie 3 rozne body, jeden wol roboczy do przyrody, drugim ogarynam makro i czasami jakis krajobraz, wreszcie mikusa do noszenia na codzien. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jupiter ciąg dalszy. O jaziach można zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Foty fajne, takie "miantkie", ale o jaziach zapomnieć...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Christmas time... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) To ja tak poświątecznie ale ze Świąt. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez Nizdęb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ładny portret orzechówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ładny portret orzechówki.Dzięki, nie wiedziałem właśnie co to za ptaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Nizdęb - a czy mógłbyś podać nazwę aparatu i parametry obiektywu ? Coś mnie zaciekawiło .... he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Nizdęb - a czy mógłbyś podać nazwę aparatu i parametry obiektywu ? Coś mnie zaciekawiło .... he Canon 5D Mark II + Canon 24-105/f4 ustawiony na 105 mm, f4. Dużo zdjęć prywatnych robię tym obiektywem bo to dla mnie najlepszy spacer zoom na rynku chyba. Mogłem go troszkę przymknąć a tak ogonek mi uciekł poza GO. Dodam jeszcze że zdjęcie przy czasie 1/30 na tej ogniskowej nie poruszone, zadziałała stabilizacja obiektywu. Edytowane 1 Stycznia 2013 przez Nizdęb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 czyli w sumie musiałeś się znajdować dość blisko tego ptaka.... tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Tak, mam nawet zdjęcie jak je z ręki. Inna sprawa że to zdjęcie jest lekko kadrowane przy czym z tej matrycy zostaje jeszcze sporo jakości po przycięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Moje pytanie wynikało z tego że zaciekawiła mnie nie tyle nawet orzechówka co głębia ostrości. Jestem początkującym w lustrzankach i nie wiedziałem za bardzo skąd się to bierze i z czym wiąże. Teraz już wiem że mój Olympus ma troszkę za "wysokie" wartości przesłony i ciężko będzie uzyskać taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Miałem kiedyś Olympusa E-3 z 50/2 a 4/3 to w tej kwestii to to samo co m4/3 (nie wiem co masz). Co prawda ta 50-tka to szkło macro ale 24-105 też bokehu nie rysuje idealnie. Upraszczając sprawę to w Olympusie wszystko mnożysz x 2, czyli FF, 100/4 to na Olku 50/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 posiadam Olympusa E-420 z dwoma obiektywami 14-42 mm 1:3.5 - 5.6 oraz 42-150 mm 1:4 - 5.6 oba ZiukoPrzepraszam kolegów tu zaglądających za takiego małego off-topa ale bacznie od długiego czasu obserwuję wasze fotki, zazdroszcząc niektórym i oka i sprzętu. A że w kwestii lustrzanek jestem całkowitym amatorem chcę dopytać co i jak aby kiedyś w przyszłości móc zrobić dobre ujęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Heh, miałem E-520 z Twoim tandemem obiektywów, szczerze Ci powiem że ten kitowy zestaw robił naprawdę świetne zdjęcia, te szkła są fajne. Żaden obiektyw typu "18-55" z kitowego zestawu C czy N nie da Ci tej jakości (rozdzielczości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Miałem E-520 z kitowymi obiektywami. Czas focusa wołał o pomstę do nieba. Sprzedałem, kupilem E-3 ze szkłem 12-60 SWD. I chyba ten zestaw będzie miał u mnie dożywocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Jupiter ciąg dalszy. O jaziach można zapomnieć. Jak to moja córka mówi piekne "kwaczory" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Czasem warto się zatrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 fajne zdjęcie, znam ten zakręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 super klimat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream catcher Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) No to kilka ode mnie Parę w temacie i parę nie Canon 40d + różne szkiełka Edytowane 20 Lutego 2013 przez dream catcher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Koncertowe - Klasa, ale...Trochę mam alergię na sytuacje w których ktoś nazywa siebie "Fotografem" a zdjęcia które prezentuje są co najwyżej przeciętne. Palców by mi nie starczyło żeby policzyć osoby które znam a mówią wprost że, są amatorami prezentując na co dzień bardziej przemyślane i dopieszczone ujęcia. Edytowane 20 Lutego 2013 przez Włóczykij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi