joker Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Zaraz pewnie ktoś powie gdzie ostrość?? @sliderDla mnie zdjęcie piękne pod względem barwy, miękkości oraz plastyki. Gdyby było więcej twarzy, było by tylko jeszcze lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Eee tam, dobrze jest Pozostawia miejsce na wyobraźnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 10 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 @slider portret z klimatem.Chuchnąłeś na obiektyw,pończocha czy PS?Świadome złamanie prawidłowej kompozycji zdjęcia które broni się samo bez tłumaczenia taki miało być pokazuje klasę fotografa.Niecodzienne spojrzenie i inność jest ceniona, prawidłowość nie budzi emocji.Ktoś mądry zapytany o przepis na dobre zdjęcie powiedział:poznaj zasady i świadomie je złam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 @Fish żaden z tych sposobów Trick z pończochą znam doskonale lecz w tedy jej nie posiadałem więc trzeba inaczej sobie radzić. Podczas naciśnięcia spustu migawki zaczynasz kręcić pierścieniem od ostrości, tylko żeby uzyskać taki efekt tutaj trzeba zejść z migawką do długich czasów 1/25, 1/50. Metoda prób i błędów lecz można uzyskać ale trudno. Jeśli chodzi o obróbkę, zdjęcie zostało jedynie wyostrzone maską (0,6 60%) i wykadrowane. Nic poza tym. Nie przepadam za photoshopem używam go gdy jest to konieczne. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Jeden madry powiedzial - pokazcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Jeden madry powiedzial - pokazcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie Gumo Moderatorzy powinni sobie wpisać te słowa w podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 slider bez przesady - nie jesteśmy aż tacy źli... <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Chwal moderatora swojego bo mozesz miec gorszego. <_< A to moj projekt na podpis uzytkownika (tradycyjnie nie ma obowiazku sie zgadzac) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Portretu chyba jeszcze nie bylo...Tak sobie probowalem Nikkora 70-300vr... I juz wykazuje duzo cech wlasciwych jej plci. Jedna z nich to ciekawosc. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 (...) Trick z pończochą znam doskonale lecz w tedy jej nie posiadałem więc trzeba inaczej sobie radzić. (...) Może modelka ją miała...Twoje zdjęcie w ocenie laika jest akurat... Kto widział kobietę wyrazistą (w końcu zmienne są). A więcej twarzy oznaczałoby, że łatwo ją poznać (a to też sprzeczne z naturą). Zdjęcie jest fajne i im więcej obserwatorzy sobie do niego dopiszą - tym lepiej dla zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Sławek zapewniam Ciebie że modelka nie miała pończoch PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Sławek zapewniam Ciebie że modelka nie miała pończoch PozdrawiamSliderI w ten sposób Twoje stwierdzenie stało się przynajmniej dwuznaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 To były akty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Slider, bardzo podoba mi się ten pończochowy efekt. Dużo można dopowiedzieć sobie do tego zdjęcia. To były akty Przypominam, że ten dział to Fotografia wędkarska i przyrodnicza więc czekam na jakiś ładny plener bo siejesz OffTopa Co to musiały być za akty, że Cię wywalili z kursu ?!?!? Szok <_< PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Maynard przejrzyj jeszcze raz ten temat i się zastanów czy tylko ja robię? Akty jak akty nic specjalnego. Na kursie pokazałem zdjęcia bardziej od pasa w górę i raczej tylko takie robiłem żeby nie były agresywne dla otoczenia. Jako że osoba prowadząca wolała żeby każdy robił zdjęcia związane z naturą, pokazałem naturę z innej strony... tak jakby. Dobra koniec w takim razie offtopa PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Tak dla odmiany D90 + 50 1.8 PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Slider, ależ ja nie mam nic przeciwko aktom, czy portretom w tym dziale. To było półżartem.Niejasno się wyraziłem, przepraszam. Chodziło mi o jakieś akty w plenerze Bardzo zgrabnie focisz, dla mnie poziom nieosiągalny.Nie tylko dlatego, że mój aparat ma aktualnie status: zaginiony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Slider, ależ ja nie mam nic przeciwko aktom, czy portretom w tym dziale. To było półżartem.Niejasno się wyraziłem, przepraszam. Chodziło mi o jakieś akty w plenerze Bardzo zgrabnie focisz, dla mnie poziom nieosiągalny.Nie tylko dlatego, że mój aparat ma aktualnie status: zaginiony Pozdrawiam Maynard spoko nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 a nie masz jakiegoś aktu na trawie? każdy chyba będzie zadowolony, bo i temat ciekawy i wątek się zgadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 a nie masz jakiegoś aktu na trawie?Co za gość.....nie dość, że łowi...to jeszcze w myślach czyta <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Slider, teraz to Ci spokoju nie dadzą Jak nie masz odpowiedniego zdjęcia to improwizuj.Cycek był teraz jakąś trawę wkleiłeś, poskładaj to ładnie w PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Coś na czasie,D300 i 85mm/f1,8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Fish - moja uwaga natury technicznej (bo może tego nie widzisz a myślę, że może być to cenna informacja dla Ciebie) - niebieski zafarb (pewnie kalibracja monitora). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Zdjęcia są zrobione celowo w takiej tonacji.Widzicie je całe przez niebieską folię czy nie pasują kolorystycznie jakieś pojedyncze elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi