Skocz do zawartości

FOTOGRAFIA-zdjęcia do oceny.

Rekomendowane odpowiedzi

@slider portret z klimatem.Chuchnąłeś na obiektyw,pończocha czy PS?

Świadome złamanie prawidłowej kompozycji zdjęcia które broni się samo bez tłumaczenia taki miało być pokazuje klasę fotografa.Niecodzienne spojrzenie i inność jest ceniona, prawidłowość nie budzi emocji.Ktoś mądry zapytany o przepis na dobre zdjęcie powiedział:poznaj zasady i świadomie je złam.

@Fish żaden z tych sposobów :D Trick z pończochą znam doskonale lecz w tedy jej nie posiadałem więc trzeba inaczej sobie radzić. Podczas naciśnięcia spustu migawki zaczynasz kręcić pierścieniem od ostrości, tylko żeby uzyskać taki efekt tutaj trzeba zejść z migawką do długich czasów 1/25, 1/50. Metoda prób i błędów lecz można uzyskać ale trudno.

Jeśli chodzi o obróbkę, zdjęcie zostało jedynie wyostrzone maską (0,6 60%) i wykadrowane. Nic poza tym. Nie przepadam za photoshopem używam go gdy jest to konieczne.

Pozdrawiam

Slider

(...) Trick z pończochą znam doskonale lecz w tedy jej nie posiadałem więc trzeba inaczej sobie radzić. (...)

Może modelka ją miała...

Twoje zdjęcie w ocenie laika jest akurat... Kto widział kobietę wyrazistą (w końcu zmienne są). A więcej twarzy oznaczałoby, że łatwo ją poznać (a to też sprzeczne z naturą).

Zdjęcie jest fajne i im więcej obserwatorzy sobie do niego dopiszą - tym lepiej dla zdjęcia :D

Slider, bardzo podoba mi się ten pończochowy efekt. :D Dużo można dopowiedzieć sobie do tego zdjęcia.

To były akty :D

Przypominam, że ten dział to Fotografia wędkarska i przyrodnicza więc czekam na jakiś ładny plener :mellow: bo siejesz OffTopa :lol:

Co to musiały być za akty, że Cię wywalili z kursu ?!?!? Szok :huh: :o <_<

Pozdrawiam

Grzesiek

Maynard przejrzyj jeszcze raz ten temat i się zastanów czy tylko ja robię?

Akty jak akty nic specjalnego. Na kursie pokazałem zdjęcia bardziej od pasa w górę i raczej tylko takie robiłem żeby nie były agresywne dla otoczenia. Jako że osoba prowadząca wolała żeby każdy robił zdjęcia związane z naturą, pokazałem naturę z innej strony... tak jakby.

Dobra koniec w takim razie offtopa

Pozdrawiam

Slider

Slider, ależ ja nie mam nic przeciwko aktom, czy portretom w tym dziale. To było półżartem.

Niejasno się wyraziłem, przepraszam. Chodziło mi o jakieś akty w plenerze

Bardzo zgrabnie focisz, dla mnie poziom nieosiągalny.

Nie tylko dlatego, że mój aparat ma aktualnie status: zaginiony :lol:

Pozdrawiam

Slider, ależ ja nie mam nic przeciwko aktom, czy portretom w tym dziale. To było półżartem.

Niejasno się wyraziłem, przepraszam. Chodziło mi o jakieś akty w plenerze

Bardzo zgrabnie focisz, dla mnie poziom nieosiągalny.

Nie tylko dlatego, że mój aparat ma aktualnie status: zaginiony :lol:

Pozdrawiam

Maynard spoko nic się nie stało :D