witek Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgadza się, moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Nie wyrwało balustrady po braniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Dzisiaj z powodu braku ryb czatowałem na kraba. Fotka cropowana i winietkę dodałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 takiemu pacjentowi to ja bym reki na dzien dobry nie podal... palca zreszta tez ale fotka sympatyczna... podoba mi sie glębia ostrosci, choc ja sie niemal nie znam na tych fotkach i ich ocenianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Ja zaryzykuje...znam sie... Sa fotki, ktore mi sie podobaja i sa fotki, ktore sa mi obojetne, niezaleznie od ich technicznej doskonalosci. Ta fotka mi sie podoba. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Super Krabi! Pingpong 85 F/1.4 PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Sloniu - fajny ten krab. U nas taki nie miałby obecnie szans - jeszcze zima trzyma choć od wczoraj puszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Sądząc po śladach na śniegu to powiedział bym że nawet popuszcza Krab fajny Slider, co jest na drugim zdjęciu? Ostrość ustawiona tak jak by na nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 strzelam , że jakaś pigwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 strzelam , że jakaś pigwa? Strzał w dziesiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 20 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 nic tak bardzo jak pigwa nie kojarzy mi się z zimowym wędkowaniem zimowe wyprawy na pstrągi i nalewka z pigwy. to poprostu kosmiczna porcja witaminy C - żadne przemarźnięcia nie są straszne a jeśli chodzi o fotografie - uwielbiam uwieczniać kwiaty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 @słoniu ,piękna kolorystyka foty z krabem .Brakuje mi wyostrzenia po zmniejszeniu.Chyba że to duży krop,a na taki nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 To może coś z rybek .Mateo i jego odrzański klenik. Mina mówi sama za siebie - to był czwarty dzień naszych odrzańskich wojaży P.S. Zjebka za wypalone niebo murowana. Tego dnia warunki świetlne były conajmniej dziwne, wystarczy spojrzeć na foto ( słońce, ciemne chmury itp). Czekam na sugestie fotofachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Patu, dla mnie bardzo fajne zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Ładne,kolory rzeczywiście dziwne.Model pięknie opalony na czerwono jeszcze bardziej je podkreśla .Do poprawy poświata pomiędzy prawym rękawem i wodą.Niebo nie jest wypalone.Przerysowana perspektywa.Ryba ok.ale dłonie o numer za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Ładne,kolory rzeczywiście dziwne.Model pięknie opalony na czerwono jeszcze bardziej je podkreśla .Do poprawy poświata pomiędzy prawym rękawem i wodą.Niebo nie jest wypalone.Przerysowana perspektywa.Ryba ok.ale dłonie o numer za duże Fish, to nie opalenizna, tylko 4-dniowe zmęczenie . Do tego wiatr który nieustannie nas atakował - stąd takie :indiańskie barwy twarzy . Co do nieba - przyciąłem najbardziej wypalone jego elementy, ale u mnie na LCD-ku widzę jeszcze przebłyski wypałek. Co do perspektywy - fotka kadrowana na pływadle, za dużego pola do manewru nie mieliśmy, a z założenia miało być ciasno. Poświata to chyba efekt 2min łączenia w pseudo HDR z jednego pstryka. Dzięki za cenne uwagi - następnym razem będzie lepiej . Remku, cieszę sie, że Ci sie spodobało - choć sugestie co do poprawek mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 @Patu - zdjęcie fajne, kiedyś już to Tobie pisałem, bo mnie często na to zwracano uwagę i teraz coraz częściej to dostrzegam. Jak dla mnie to za bardzo sztuczne/plastikowe to wszystko. Nie chcę wywoływać awantury, ale może coś to poprawi, bo ryby łowicie piękne i fotki coraz fajniejsze. W CS3 (lub jak ktoś woli Photoshopie 10.0) jest taka opcja cień/podświetlenie. W poprzedniej wersji było to chyba cień/światło. Otóż odnoszę wrażenie, że nieco przesadzasz z tym narzędziem, ale to może być też kwestia konfiguracji ekranu. Dzięki niemu można pięknie wyciągnąć niebo i chmurki, zlikwidować wypalone łuski, itd. Niestety kosztem nienaturalnego koloru skóry (bo kolor to jedno, ale skóra nabiera takiego nienaturalnego odcienia), właśnie tej poświacie, która wskazuje na bardzo mocne użycie tego lub podobnego narzędzia, nienaturalnym łuskom (bo nawet jak światło pada z boku, to na łuskach jest więcej refleksów),itp. Oczywiście zdjęcie jest fajnie wybarwione, udało się usunąć przepalone niebo, ale ludek i ryba są nieco nienaturalne. Jeśli to zabieg celowy to OK, zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Coby nie być gołosłownym mam tu taki przykład na szybko, więc nie czepiajcie się kadru, kamizelki itp. Na pierwszej fotce, jest tak jak faktycznie było, bez upiększania, wyciągania nieba, kontrastu, barwy i nasycenia. Dlatego czerwień twarzy od kilkudniowego słońca i wiatru jak najbardziej, ale w granicach rozsądku. @Patu, to taka moja delikatna uwaga, bo jak już wspomniałem ryby piękne i fajnie się ogląda. Jednak wiele zdjęć, które pamiętam (z boleniami, z pięknie ubarwionym pstrągiem) za bardzo przerysowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Reasumując skłaniałbym się do jakiegoś złotego środka. Obróbka owszem, ale nie za wszelką cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Dzięki @Baloo za uwagi - na takie liczyłem. Fotka specjalnie rzucona na pożarcie - w celu wyciągnięcia wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Remku, cieszę sie, że Ci sie spodobało - choć sugestie co do poprawek mile widziane. Pisząc, że nie jest źle na prawdę jest dobrze To zdjęcie trochę zostało obrane z plastyki przez dość mocną obróbkę - mimo wszystko. Kiedyś też grzebałem w tych wszystkich suwakach ale teraz to nie ulepszam a koryguję. Najchętniej to nic bym nie robił ale nie zawsze się udaje. Co do kadru to zdjęcie zostało zrobione zbyt szerokim obiektywem. Ryba i wyciągnięte ręce są nieproporcjonalne do pozostałej części ciała. Starałbym się robić obiektywem około 35mm (po przeliczeniu na pełną klatkę). To dobry kompromis dla takich zdjęć bo to blisko standardu ale jeszcze szeroko. Przerysowanie kadru przy takim obiektywie jest do przyjęcia. Dodałbym też troszeczkę góry, by mimo wszystko nie obcinać głowy. Ponadto zegarek na ręce rozprasza uwagę. Dodałbym kontrę jakąś blendą by fajnie rozjaśnić cienie i twarz (zdjęcie stało by się?jeszcze bardziej 3D). Chciałeś to masz ale .... i tak zdjęcie bardzo dobre!! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Dzięki, o to chodziło. Uwagi fachowców dają do myślenia i pozwalają na uniknięcie błędów w przyszłości.Dzięki Remku i do zobaczyska nad Drawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 LX3 i długie czasy na stryszku jednej z hal ZPC ursus.Co dało się zrobić lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No nie wiem. W przeciwnieństwie do Twoich poprzednich dokonań (też z tego miejsca ? ), te akurat nieczego nie mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 @Włóczykij 1. bardzo ładnie pokazałeś przestrzeń i klimat tego miejsca.Może jest trochę za dużo dołu.2.tu też jest klimacik miejsca,fajne światełko.Wolałbym tą wolną przestrzeń po prawej stronie buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi