BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Wpadły do wody cztery zeraLecz nic nie brało .. jasna cholera!Takie to małe, że bez wątpieniaNie mogło skusić cwanego klenia.Może uklejka głupia się złowi?Kiedy Eluska pięć zero zrobi! Edytowane 8 Lutego 2019 przez BOB 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Cokolwiek robimy ma to swój początek w nas samych.Z powodu znacznej ilości wędkarskich szpargałów popełniłam taką oto szafeczkę,pstrągi pisane ogniem❤️.Ile satysfakcji daje realizacja własnych pomysłów,wie tylko ten kto zadał sobie trud wcielenia ich w życie. P.S. @Bob wędkarski mebel mam i ja 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 Robercie widzę że twórczość Eli muzą dla Ciebie bo wierszem zaczynasz pisać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 (edytowane) Elu, "moja szafa" to faktycznie mebel, w którym rzeczy zamknięte, powinny nabrać znamion historycznych, zabytkowych, wspominkowych.Twój mebel to szuflady jak karty książki, dopiero zapisywane wspomnieniami, historiami , oczekiwaniami.Życzę wielu tomów... Edytowane 10 Lutego 2019 przez BOB 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Zestaw obrotówek dla Wędkarskiego Klubu Sportowego Przyjaciele Chodelki W niedzielę stałem się posiadaczem po wygranej licytacji jednej z nich. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Wracając do tematu mikro obrotówek to kilka lat temu wykonałem kilka sztuk i problem ze strzemiączkiem rozwiązałem... pomijając je paletka była nadziana bezpośrednio na drut i całkiem nieżle śmigała. A taka zagięta w kształcie liścia wierzby to już wgl. zrobiła furore na pstrągach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Wracając do tematu mikro obrotówek to kilka lat temu wykonałem kilka sztuk i problem ze strzemiączkiem rozwiązałem... pomijając je paletka była nadziana bezpośrednio na drut i całkiem nieżle śmigała. A taka zagięta w kształcie liścia wierzby to już wgl. zrobiła furore na pstrągach Jakoś nie mogę się przekonać do garbatek i nie bardzo mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Nagrody na Mistrzostwa Koła nr 4 PZW Bydgoszcz,będzie o co powalczyć 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Mniam ???? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Jakoś nie mogę się przekonać do garbatek i nie bardzo mi się podobają.ale w tak małych rozmiarach to chyba jedyne rozwiązanie.Mikro wahadła to też jest temat! Ela! ja liczę na Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Mikro wahadełek nie będę robiła( mam ich kilka różnych wytwórców i firm i żadne nie pracują tak jak bym chciała ) . Wahadełka to od 20 mm w górę zaczynają cokolwiek pracować. Garbatki może i by wyszły w rozmiarze 0000 ( takich garbatek nie mam ). Aktualnie czekam na rozwiązanie sprawy ze strzemiączkami do mikro obrotóweczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Zestawik Long nr 8,6 i 5 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Śliczności. Ciekaw jestem jak w wodzie zachouwują się te chwosty z królasa ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Elu, serdecznie dziękuję za obrotówki przesłane na nagrody. Naprawdę piękna robota, przyszli zwycięzcy będą zachwyceni. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Obrotówki Rosa nr 1 waga od 4,5-5,2 do wzięcia ;-Kotwice gamakatsu i owner 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Myślę, że taka przeciążona Rosa w rozm 3 może być czasem atakowana przez bolenia. Ela, robiłaś kiedykolwiek błystki na bolenia, nie krępowane tylko wygięte wzdłuż osi?, taka błystka nie waha się, tylko drobno lusterkuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Rozmawiałam z kilkoma wędkarskimi specami od boleni o przynęcie typu super long . Coś a`la bardzo wydłużony wąski liść wierzby. Przynęty miałyby mieć po 7-8 cm i większe 9-11 w wadze do 30 g. Ciężkie bardzo wąsko pracujące obrotóweczki. Sama na bolenie nie często się wybieram ale czuje nosem jak one mają pracować i wyglądać. Na razie pracuję nad obrotówkami w rozmiarze 0-0......(?) Praktycznie strzemiączka do nich już mam listki także. W poniedziałek wybieram się po drut 0.2-0.3 . Obrotówki z kotwiczkami 16-18 oraz haczyki bezzadziorowe od czeburaszek 16 ( takie najmniejsze wyszperałam - jak ktoś ma namiar na mniejsze to poproszę o info. ) Zobaczę jak będa pasowały haczyki muchowe do najmniejszych w numeracji 18-22 ( jak ktos ma namiar na haczyki muchowe z dużym oczkiem to też proszę o info ) Wiecej nic na razie nie pisze bo to trzeba te obrotóweczki 0-0...(?) przetestować. Oczywiście realizuję także bieżące zamówienia. A takich wahadełek "świderków" nie robiłam. Mam na swojej tablicy kilka zabytkowych ołowianych wahadełek boleniowych . Kilka razy na nie łowiłam, praktycznie zero pracy. Jedną straciłam jak mi się w połowie rzutu kabłąk zamknął. Żyłeczka strzeliła a blaszka poleciała zadziwiająco daleko. Na razie nie planuję nowych wahadełek boleniowych. Edytowane 24 Lutego 2019 przez Eluska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Może ta blaszka coś podpowie? Niestety oryginału już nie mam... została na zaczepie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Robercie , jak ta obrotówka się spisywała? Napisz coś więcej o niej. Pamiętasz może jej wymiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Bardzo równa, idealnie stabilna praca bez bicia i drgań korpusu. Paletka kręciła bardzo blisko korpusu dużą częstotliwością obrotów.Długość paletki jak sobie przypominam to 50-55mm (resztę proporcji na podstawie wymiarów łatwo obliczyć. Mój kolega pokusił się o wykonanie kopii na podstawie zdjęcia i wyszło bardzo przyzwoicie). Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie dla całej charakterystyki blaszki, ale korpus jest dzielony na dwie części - górne trzy segmenty + dolne cztery. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Chyba skuszę się i zrobię takie super longi. Wyglądają bardzo ciekawie.Robercie to dzielenie korpusika chyba nie ma żadnego znaczenia.A coś mi się zdaje że powód ich podzielenia jest bardzo prozaiczny producent zamówił u podwykonawcy takie dzielone na części korpusiki bo..... są bardziej uniwersalne i pojedyncze będą pasowały nie tylko do tej obrotówki super long ale i do jakiś blaszek dużo mniejszych i krótszych. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 To ja od razu zamawiam sztukę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Zerówki model Shaman i Rosa waga od 1 g do 2 g kotwiczki owner lub gamakatsu 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Obrotówki dla Klubu WKS 17 Piaseczno 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Nowe wzory i wielkości aglio podobnej blaszki u mnie nazywa się Rosa.Od lewej Rosa nr 5,4,3,2,1,0,00,000Kształt listka i jego wytłoczenie konsultowałam z kilkoma osobami z Politechniki Warszawskiej z wydziału MEiL,przy okazji dowiedziałam się że jednym z wykładowców był śp.Piotr Sierputowski,autor bardzo wielu ciekawych artykułów w prasie wędkarskiej i zarazem bardzo zapalony wędkarz. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi