ginel Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Gratuluję Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Andrzeju .... przypominają mi się stare lata, kiedy wrzucaliście (Ty, Jacek oraz Tomek) sporo zdjęć z rybami. Super! Poproszę o systematyczne publikowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 All:Piękne klenie! W tej Szwajcarii to pewnie i 80-taki pływają. <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 może i pływają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morowy Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam,Sobotni wypad nad wrocławską Odrę zaowocował klenikiem 49 cm, oczywiście dostał buzi i wrócił do wody Pozdrawiam Michał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Na Warmii pomaleńku też coś zaczyna drgać PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Fajne klenie.Gratulacje.Ja na swoje muszę jeszcze poczekać...pewnie aż do maja pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Arek Gratki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam wszystkich użytkowników. Jestem tutaj nowy , bardzo fajna stronka i dużo interesujących tematów. Pozwole sobie dodać tez dwie fotki z Lanego Poniedziałku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Konkretny klonas. Gratki.Witamy na forum. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 PIękny kleń i gratuluję udanego wejścia na forum. MIłego użytkowania i więcej takich rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witamy, Solidne wejscie konkretna ryba.Oby tak dalej! Pozdrawiam i milego korzystania z naszego forum. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Okoń zarąbista rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Witajcie wszyscy kleniołapacze,napatrzyłem się tak na te Wasze fotki i nie wytrzymałem. Nawinąłem nową żyłkę na kręciołek, skompletowałem pudełko z woblerami, spodniobuty na tyłek i heja nad rzekę.Pogoda była kiepska, na przemian słońce i deszcz (stąd te zamazane zdjęcia bo krople były na obiektywie), ale jak na rozpoczęcie sezonu w moim wykonaniu to jestem zachwycony.Dwie rybki (w tym nowa życiówka 47 cm, ten drugi mniejszy miał równo 40cm)Brania były podobne: rzut w poprzek nurtu, otwarty kabłąk, daleko wypuszczony wobler pod powalone drzewo i drugi pod drzewo rosnące w wodzie. Brania były już pod moim brzegiem podczas powolnego ściągania do siebie.W prowadzeniu wobka zdecydowanie pomógł kijek 3,0m. Obie rybki wzięły na woblery SIEK-M w kolorach widocznych chyba na fotkach. O oto i one Hol pierwszego przebiegł z małymi problemami: po pierwszej próbie podebrania, rybka pokaleczyła mi łapę obiema kotwiczkami i zaplątała się w gałązki pod wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 I jeszcze jedna fotka z nową życiówką... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 No no gratuluje wszystkim Ja mam nadzieje ze juz niebawem tez bede mogl tutaj opublikowac znowu kilka zdjec, po bardzo marnym ostatnim sezonie. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 A tu drugi mniejszy klenik, całe 40cm wyholowane po potężnym kopnięciu. . W weekend poprawka, znów idę na klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Piękny, gruby kleń...Gratulacje życióweczki i kolejnego, tym razem z 5 z przodu życzę PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Dzięki wielkie,te z 5 z przodu na pewno tam pływają i na mnie czekają Ale jak tego ciągnąłem w nurcie pod prąd to myślałem, że piątka z przodu jest Niestety jeszcze nie teraz, trzeba go wychodzić, a jest gdzie bo rzeczka jest urokliwa i rybna. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam wszystkich i prezentuję mojego klenika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Gratuluję Panowie ładnego otwarcia kleniowego sezonu.Tomasz Karnasiewicz, witaj na Forum Poważny klon. Może parę słów o okolicznościach połowu? PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Tak. Stan wody wysoki, rzeka mętna; zakręca w tym miejscu szerokim łukiem. Na dnie wiele kamieni i ogromnych głazów, przy brzegu wąski pas traw bądź podmyta burta. Po zakręcie, gdzie rzeka powoli prostuje swój bieg miejsce jest dalej bardzo ciekawe, nurt znacznie zwalnia ale jeszcze jest głęboko, a na dnie dużo atrakcji dla kleni. Tam właśnie były ryby. Łowiłem kijem na blanku Batsona mojej produkcji, do 14g, 2,7m. Żyłka 0,20mm. Wobler trochę taki z dna pudełka; to stary dorado lub wrocławska Rapa, sam nie wiem. Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANUSZ S Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 WITAM MISTRZA PIĘKNY KLENIU, PEWNIE TROCHĘ POWALCZYŁ A GDZIE TEN PSTRĄG CZY NIE ZROBIŁEŚ MU ZDJĘCIA.POZDRAWIAM OBY TAK DALEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Tomasz.Jako żywo mam taką miejscówkę przed oczami, dzięki za opis. Klon na własnoręcznie skręconą wędkę, super! Długo się tym (kręceniem) zajmujesz?Sorry, że tak wypytuję, to w sumie nie wątek powitalny, ale jeśli masz ochotę napisać kilka słów o sobie przy okazji ładnego wejścia na Forum, to śmiało pisz.Szkoda, że nie mam czasu wyskoczyć nad wodę, słońce, +15*C oraz zdjęcia m.in z tego wątku zachęcają bardzo. WITAM MISTRZA PIĘKNY KLENIU, PEWNIE TROCHĘ POWALCZYŁ A GDZIE TEN PSTRĄG CZY NIE ZROBIŁEŚ MU ZDJĘCIA.POZDRAWIAM OBY TAK DALEJ JANUSZ S, WITAJ NA FORUM <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Pierwszą wędkę zrobiłem jakieś 5-7 lat temu, jest kilka którymi łowię cały czas i jestem z nich bardzo zadowolony. To duża frajda, ale wymaga sporo czasu, a z tym coraz gorzej. Dlatego kupuję też wędki fabryczne. Masz rację już najwyższy czas wyruszać za kleniem, choć aura w tym roku trochę kapryśna. Ja klenie łowię wiosną i latem, jesienią już nie. Na szczęście dla kleni i dla nas lubiących je łowić ich mięso ma niskie walory smakowe, dlatego pewnie jest ich jeszcze tak dużo.Namawiam wszystkich wędkarzy do wypuszczania tych pięknych ryb.Mieszkam niedaleko Wrocławia, kiedyś w tym mieście; od kilkunastu lat łowię wyłącznie na przynęty sztuczne, zarówno z brzegu jak i z łodzi, przedreptałem już chyba większość ścieżek na naszych dolnośląskich łowiskach, (wydeptałem też kilka nowych). Cieszę się że na tym forum jest wielu etycznych wędkarzy o wysokiej kulturze i świadomości ekologicznej, dziękuję za powitanie i czekam na klona kolegi. PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi