Pszemo Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ach jeszcze zapomniałem o jednej kwestii. Kleń ma lekko zaokrągloną wypukłą płetwę odbytową.Jaź natomiast wklęsłą i odrobinę dłuższą. Nie są to na pewno wszystkie różnice ale kto by się bawił w liczenie łusek. Te są najbardziej zauważalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryl Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Super ,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Płetwa odbytowa jest najbardziej widoczną różnica. Kleń wyraźnie wypukła, nawet po złożeniu, a jaź gdy jest rozprostowana wyraźnie wklęsła. Z tym pyszczkiem to trzeba mieć już trochę obeznania. Jeszcze łuski i kształ ciała. Jaź wygrzbiecony, nawet u osobnikó młodocianych, a kleń wyraźnie wrzecionowaty, takie większe lub mniejsze cygaro. łuska u klenia jest zdecydowanie więkza z charakterystyczną ciemniejszą obwódką. Jaziki mają drobniejszą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 IMO również to ładny jaź - gratulacje .Gdyby to był kleń, to byłby circa patrząc na niego od przodu, kwadratowy . Taki rybi kark . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Świętna fota w wiosennych klimatach @patu Tak jak już to napisano klenia od jazia najłatwiej jest odróżnić po wypukłej i zaokrąglonej płetwie odbytowej. Po pozostałych cechach można stwierdzić, że Twoja ryba @baryl jest jaziem pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 2 rybki z dzisiejszego wypadu nad rzeczkęPogoda nie rozpieszczała ale za to rybki tak No i wkońcu przełamałem barierę 50:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 I jeszcze 2 fotki grubej samiczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Uuuuuaaaaaa.Piękne kloce!!Gratulacje rybek i przede wszystkim nowego rekordu życiowego PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Witaj w klubie 50 i poł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 @gaDza Piękne kleksy - GRATULACJE PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Gratulacje Krzysiek na Nysie wymiatasz jak Rambo.Gratki jeszcze raz - ładne rybunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 te fotki powyżej z 50takiem to Nysa a nie Odra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Pięknnnny klocek gratuluje życiówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Piękne kleksy @GaDza, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 wstawiam raczej jako fotkę poglądową chyba wymiar j.pl ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Na muchie, no to bravo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 No Szpiegu widzę, że realizujesz plany. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 wstawiam raczej jako fotkę poglądową chyba wymiar j.pl ma . Troszkę ta mucha do mojej podobna chociaż mogę się mylić,a klonek ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Trout pewnie, że twoja za którą serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Bardzo mnie to cieszy że masz jakieś sukcesu na te muszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Artukuł Andrzeja i Mateusza zachęcił mnie do wyjazdu nad wodę. Moja skromna mamuśka 46cm. Oprócz niej jeszcze 3 kleniuszki 38-33cm. . Złowiona w małym dopływie większego dopływu Narwi .Ciężko zrobić sobie zdjęcie na trzcinowej prerii . Trzeba było zbudować kopczyk z twinbaga i pudełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 A mi się udało dzisiaj pochwycić taką mamę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Janek, ile miał, bo Twoja ręka wygląda przy nim na małą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 A mi się udało dzisiaj pochwycić taką mamę . fajnie łypie okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Dobra rybka proszę Pana. Dawno Królowej nie widziałem, czas się chyba znowu pojawić nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi