Skocz do zawartości

KLENIE 2010

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Witam kolegów:)

Dzisiaj pobiłem swoją życiówkę klenia (na spinning się staram je łowić od tego roku dopiero) Prawie żadna ryba mi nie dała tyle radości co ten kleń:) Cały tydz polowałem na niego heheh :mellow:

Warta mi wynagrodziła mega dużą silną wolę ,że się musi udać:)))

post-3919-1348914829,4017_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

:lol: każdy tak mówi :D

zobaczysz będą lepsze z :D poza tym jesteś na super drodze do świetnych zdjęć wędkarskich ... bo masz ryby i wielki zapał a to najważniejsze. Fajne to zdjęcie z podbieraniem przy pontonie.

Dzięki.

Dla mnie to idealne uzupełnienie mojej pasji jaką jest spinning.

Patryk! Piękne ryby i zdjęcia, nic dodać nic ująć.

B) B) B)

Ja na Wisełce zacząłem łapać duże kleniory, ale w tarle. Po 3 rybach, zmieniłem miejsce...

Dawno nie widziłem takich ryb na wiśle, a najlepsze, że brały przy takiej deszczowej pogodzie.

Pozdro,

Mat

Tutaj również zamieszczę tego linka bo dotyczy on wydaje mi się przynęty kleniowej . Ja nazywam ją kleniowo - jaziowo - okoniową :mellow: Ciekaw jestem Waszej opinii na temat tej przynęty . Zapraszam do zapoznania się z filmikiem .

Fajnie wybarwiony.

Praktycznie wszystkie klenie i jazie łowione w czystych,mocno zarośniętych i dość głębokich rzekach Podlasia mają bardzo ładne,ciemne ubarwienie a zdarzają się egzemplarze prawie czarne,ze złotą łuską i karminowymi płetwami-piękne ryby,choć z wielkością bywa różnie :unsure: .

Pozdrawiam Tomi B) .

Witam,

w niedzielę zrobiłe sobie popołudniowy wypad nad niewielką rzeczkę w okolicach Wrocławia. Klenie zaczeły się pokazywać na powierzchni w momencie kiedy świeciło słońce.

Po zmianie miejsca ( w poprzednim jeden kleń ok. 30cm na chrabąszcza z powierzchni), w drugim rzucie na woblera Instinct-3 produkcji Andrzeja Lipińskiego(3 centymetrowy, kolor widać na fotce) wziął ładny, gruby, zdrowy klenik 40+.

Ryba była bardzo silna i kilka razy próbowała wpłynąć między trawy rosnące w nurcie i wystające nad powierzchnię.

Sprzęt jak zwykle u mnie:

-kijek Mikado Ultraviolet 2.7 5-16g,

-żyłka tym razem była gruba 0,22 (ze względu na zaczepy, chociaż jak wiadomo na cieńszych woblery lepiej pracują :D )

-wobler Instinct-3 w kolorze zielono-żółtym, pływający

Pogoda zmienna, ale cały czas ciepło, słonecznie. W międzyczasie kilka km dalej nad Wrocławiem była ulewa, u mnie świeciło słońce.

.

post-2173-1348914855,1044_thumb.jpg