Skocz do zawartości

Majówka 2015.

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Majówka pod znakiem pstrąga. Niestety, one jakby o tym nie zostały poinformowane. Mocno prześwietlona, niska woda nie pomaga ale coś tam udaje się z niej wyłuskać. Wszystko jednak poniżej forumowego gabarytu.

2370545_080.JPG

PS. 

Za to, dzięki @Friko, kolejny kijek zyskuje miano wędki na dożywocie ;)

2370629_083.JPG

Edytowane przez popper
  • Like 3

..... a jaki poziom wody w Odrze (i gdzie), bo nie wiem, czy Odr czy Ślęza .... zresztą dwa dni po dwie godziny na Ślęzy obdarzyły mnie "szczupakiem" 40 cm :(

Bardzo nisko (poniżej Brzegu Dolnego) ale jak zwykle waha się (dwa razy trafiłem na opadającą wodę - trochę pech). Raz nad wodą cisza była jak w listopadzie - za drugim razem bolek uderzył 1-2/godzinę ale takie sporadyczne uderzenia (bez powtórzeń) - trudno było go podejść na płyciźnie,

Edytowane przez analityk
  • Like 1

Majówka pod znakiem pstrąga. Niestety, one jakby o tym nie zostały poinformowane. Mocno prześwietlona, niska woda nie pomaga ale coś tam udaje się z niej wyłuskać. Wszystko jednak poniżej forumowego gabarytu.

Kurde u mnie znowu podobnie nawet puknięcia.Pstrągi śpią i nie żerują.

Ja dziś otworzyłem sezon na tym samym jeziorze nad które jeżdżę od 5 lat... no i niestety chyba był to ostatni raz "otwierający" sezon. 4 godziny łowienia i jedno puknięcie. Zero ruchu na wodzie. Najgorsze jest jednak to, że gdy jeździłem tam pięć lat temu było masę drobnego szczupaka, a i zdarzały się większe (powyżej 70 cm). Obecnie to drugi sezon z rzędu gdy wracam o kiju z tego jeziora.... No niestety słabo to wygląda.

Po powrocie z wojaży weselnych zrobiłem też rozeznanie u znajomych i wychodzi, że wszędzie w moim rejonie nie było rewelacji. Ot pojedyncze ryby powyżej 70 cm. Większość rozmówców twierdzi, że woda zimna, ale.... szczupaki już wytarte dawno dawno temu. Może coś się ruszy za jakiś czas.