Skocz do zawartości

Butch Light XLN

adam 13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jako poczotkujacy w castingu,mam pytanie,czy ktos lowil tymi wedkami,mam je , ale nie mam porownania z innymi castami ,dla mnie sa ok,nie wiem  tylko czy za ta cene nie dostane czegos lepszego.Wiem ze zaraz napiszecie , zobacz na forum, bylo tego duzo, ale te wedki sa w miare nowe , i nie ma na ich temat prawie nic na forum. Jedynie co znalazlem, to opinie kolegi Boba, dla niego ok, ale za dlugie.Mam je 10-30g do 60g 80g 150g. Byc moze za malo precyzyjnie,jestem otwarty na pytania. I NIE SMIAC SIE ZE MNIE PROSZE ;)

Pisales o kiju do 35g, Grudzien 2012. Szukalem wiadomosci o tych kijach, nie bedoc zarejestrowany.Teraz w koncu znalazlem wiecej opini. Sa raczej pozytywne. Nie mam tu nikogo kto lowi na casta, a w sklepach tez nie ma az takiego wyboru. W kazdym razie nie ma tych kiji o ktorych czytam na forum, dlatego moje pytanie.  SG podobaja mi sie ,i cenowo tez jest ok.Mysle ze bardziej probuje sie upewnic ze nie wyrzucilem pieniedzy w bloto. Ale i tak jestem otwarty na sugestie. Pozdrawiam,  Adam

Aaaaa...teraz to się zgadza ;) . Pisałem o tym jednym kiju bo miałem i łowiłem (staram się nie opiniować czegoś czego nie poznałem osobiście a z Twojego wątku wynikało/lub ja odniosłem takie wrażenie, że opisywałem wszystko) :)

Podtrzymuję to co napisałem kiedyś :)

Edytowane przez BOB1

A teraz ten kijek od BOBA posiadam ja :P i łowiłem i szczupaki i sandacze :) w przypadku szczupaków to przeciążałem do około 50 gram :) i właśnie sobie zamówiłem model mocniejszy i znowu będę przeciążał :D

A na jaki sie zdecydowales? Sa nowe Butch  Light xln2, troche poprawione. Mam nowy do 150 g, raz bylem z nim  na rybach,troche mam stracha rzucac gumami 140pare gram,. Zobacze w tym sezonie.U mnie, musze czekac do czerwca :( Mam nadzieje ze go nie zlamie B) . Mam tez do 80 g ,pasuje mi, wyciagnelem na niego dwa szczuple  ponad metr. Real Eel Ready(uzbrojony) obsluguje fajnie,38g. Nie uzbrojony27g nie zbyt.Na to mi wziely. ;)

Ja mam XLNT2 2.05m 35-60g i póki co jestem zadowolony. Jest znacznie miększa od casta o takim samym cw. którego miałem wcześniej, ale i tak ma troszkę zapasu żeby rzucić 3D Troutem ~90g, co prawda nie jest to rzut jak z armaty, ale daje radę. Ciekawe czy pociągnie największego Sweepera...

Ja tam za dużych zmian nie zauważyłem, największa zmiana to inne przelotki, druga jest taka, że na drugim składzie kija jest pomarańczowa nitka ozdobna... tyle różnic wybadałem porównując Butcha 2 do XLNT1 3-18g. 35-60g aż tak sztywny nie jest, dobrze sobie radzi z przynętami poniżej 30gr, najmniejszą przynętą jaką rzucałem tym kijem to Sebile AT Minnow 12cm na haku offsetowym~ 12-15g. W zestawie z Zillionem 100SHLA łowi mi się na prawdę przyjemnie.

Edytowane przez okonilowca