TomaszKKK Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 witam,posiadacie jakies pewne zródło gdzie można dostać swieżą zyłke strofta gtm???w moim regionie ten stroft to nie to samo co pare lat temu,pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) We wtorek mogę się zorientować. Wyślij swój nr tel na priv. Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 witam,posiadacie jakies pewne zródło gdzie można dostać swieżą zyłke strofta gtm???w moim regionie ten stroft to nie to samo co pare lat temu,pozdrawiam Krakowski FISH POINT- wysyłają migiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Generalnie, bardzo dobra żyłka . Chociaż coraz częściej spotyka się podróby W podlaskim jest dostępna w dobrych sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daszek Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Z tym stroftem to różnie. Na jednym kołowrotku mam 0,16 już ze trzy miesiące i jest świetna. Wytrzymała na węzłach, nie rozciąga się zbytnio, ogólnie dobra żyłka. Ze dwa tygodnie temu kupiłem 0,18 i już jej nie mam na kołowrotku. Tragiczna była. Rwała się w losowych miejscach, gięła bez wyraźnego powodu, brody się robiły. Mam mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Z tym stroftem to różnie. Na jednym kołowrotku mam 0,16 już ze trzy miesiące i jest świetna. Wytrzymała na węzłach, nie rozciąga się zbytnio, ogólnie dobra żyłka. Ze dwa tygodnie temu kupiłem 0,18 i już jej nie mam na kołowrotku. Tragiczna była. Rwała się w losowych miejscach, gięła bez wyraźnego powodu, brody się robiły. Mam mieszane uczucia.Mialem podobnie ,zaopatruje sie w jednym sklepie i o ile z grubosciami 0,18;0,16 i 0,14 jest elegancko to 0,12 to straszny szmelc (kupilem 2 szpulki)rwie sie gdzie popadnie i niemilosiernie brodzi.Wniosek jak cieniej to trzeba szukac zylki innej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
synek007 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Sklep Perfect Sulechów polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Ostatnio też borykam się z problemem z żyłka (0,14) Strofta. Wyjątkowo podatna na skręcanie i brody. NIe pamietam bym kiedyś miał jakieś problemy z ty,i żyłkami,a teraz ?Dramat.Pewne źródło sprzedaży ,więc nie wiem czy można mówić o podróbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 też polecam chłopaków z Perfecta - tanio, szybko i dobry produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 W Wa-wie, na Spójni mają Strofta, do sklepu internetowego link: http://centrumwedkarstwa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100icki Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Witam. Ponowie pytanie: gdzie kupię oryginalną i niezleżałą żyłkę stroft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Coś z tym stroftem się złego stało. W ubiegły sezonie straciłem chyba 3 bolenie, a jak mi ryba idzie z przynętą w pysku mam cały dzień z dupy bo strasznie mnie to boli. Po pierwszym razie myślałem że żyłka jest zleżała wiec kupiłem nówkę 0.22 ale po jednym dniu łowienia żyłka rwała się w palcach. Koniec sezonu kiedy powinienem mieć dopracowany sprzęt borykałem się z szukaniem czym zastąpić żyłkę. Skończyło się na plecionce i już chyba przy niej zostanę. Kupiłem strofty 0.24 i 0.30 na zagraniczny wyjazd, więc zobaczę czy to był jakiś epizod czy norma. Jak to drugie to już omijam strofta szerokim łukiem. Szkoda bo ta żyłka rzadko mnie zawodziła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Z tego co wiem jedynym dystrybutorem żyłek Stroft jest Cupido, i niestety tu jest problem bo przechowywanie przez nich tych żyłek je zabija poprostu. Tyle wiem z doświadczenia sklepowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Mam podobnie, u mnie wytrzymałość liniowa ok, ale na węźle strzela przy strzelaniu Edytowane 21 Lutego 2018 przez Adrian Tałocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 panowie nic się nie stało ze stroftem - zawsze były straszne różnice jakości... czasem świetna, czasem rwała się w palcach... poddałem sie ok. 15lat temu... można wiele wybaczyć żyłce za parę złotych, ale nie w tej cenie...sklep może mieć świeżutką prosto z hurtowni ...ale wcześniej leżała 3 lata w magazynie... przecież nikt jej nie wywali to idzie do polski:(obecnie momoi kuromatsu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Ja zawsze kupuję tańsza , i częściej zmieniam . Na ogół tańsze szybciej schodzą z sklepowej półki i są świeższe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 albo nowosci rynkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Jako że zastanawiam się nad zakupem żyłek na nowy sezon i mam w związku z tym kilka pytań, podbiję temat Jak ostatnio wygląda kwestia wytrzymałości Strofta, nadal są spore różnice, czy raczej stała się pewna i przewidywalna? Druga sprawa to średnica - chcąc mieć Strofta o grubości 0,16 należy brać opisaną jako 0,16 mm, czy z racji przegrubienia celować raczej w 0,14 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew126 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Używałem w tym roku Stroft gtm o średnicach 0,12 0.14 0.20 i 0.25. W ostatnich latach nie zauważyłem spadku jakości tej żyłki i uważam ją nadal za bardzo dobrą. Wytrzymałość na węźle trilene to ok. 80% deklarowanej. Średnice rzeczywiste większe od deklarowanych o 0,02 dla trzech mniejszych średnic, a dla 0.25 nawet o 0.027. Żyłka jest całkiem trwała i po ok. 30 wędkowaniach nadal trzyma parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 19 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Ja użytkuje ja ostatnie trzy sezony pod okonia , ale kupuje w szpulach po 500 m. 0,16mm. Mam porównanie do dragona hm69 i hm80 - podobne ( średnica , wytrzymałość , jakość ) , a czy przegrubiona ? - pewnie trochę i tak jak większość ale obecnie używam do podlodówki średnicy 0,14 i jest to nitka juz cieniutka .Dodam , że w sezonie wiosna -jesień wymieniam ja tylko dwa razy ( rozciągnięta i spiralna ) , z racji częstotliwości kręcenia kołowrotkiem i łowienia . Edytowane 19 Grudnia 2022 przez jogger1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Dzięki wielkie za odpowiedzi W takim razie kupię na próbę nominalne 0,14, żeby faktyczne 0,16 wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Jak zależy Ci na niskiej rozciągliwości to polecam Stroft LS. Jakościowo coś jak gtm ale dużo mniej rozciągliwa, używam od kilku lat 0.16 mm do łowienia kleni i 0.20 mm na pstrągi. Edytowane 22 Grudnia 2022 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Jak zależy Ci na niskiej rozciągliwości to polecam Stroft LS. Jakościowo coś jak gtm ale dużo mniej rozciągliwa, używam od kilku lat 0.16 mm do łowienia kleni i 0.20 mm na pstrągi. A gdzie ją kupujesz? możesz dać jakiś namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 U producenta https://shop.stroft.de/produkt/stroft-ls-020-mm-440-kg/Kupowałem też na eBay i w większości sklepów eurokołchozu jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 A jak wygląda kwestia jej przegrubienia? Podobnie jak w GTM, czyli raczej celować w nominalnie 0,02 cieńszą, czy średnica w miarę rzetelnie opisana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi