platynowłosy Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Witam Panowie Poprosze o rade. Jaki nóż do filetowania uznajecie za najbardziej poręczny i w dobrej cenie do tej czynności. Pozdrawiam Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Alek , uważaj bo Ciebie zaraz tutaj wyfiletują. Większość pewnie jak usłyszy o nożu do filetowania to widzi gotowe do smażenia zębate fileciki... . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Jaja jakieś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Prowokacja? Ja kiedyś dostałem w prezencie Rapala Nóż Presentation® Fillet.Przez dłuższy czas nie maiłem dla niego zastosowania, aż zacząłem robić sushi na domowe potrzeby.Bardzo ostry, dobrze się układa po skórze i ościach, pewnie leży w dłoni.Co prawda filetuje zazwyczaj sklepowe łososie, ale porównując z Mustadem czy Jaxonem czuć w ręce różnice.Rapala jest dla mnie pewniejsza, równiej zrobiona, ładna wizualnie, nie tępi się i czegoś w tym kierunku bym szukał.A pytanie jak często i do czego będziesz używał takiego noża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) A o filetach z kurczaka ktoś słyszał?A jak sobie kupi Alek karpia to q..wa ma wypuścić? Mrożonego czy rozmrozićCzy neofici są tak po..p..i że już nie myślą? Do filetowania jest dobry nóż o cienkiej klindze i małej jej wysokości, może być na wzór Rapali. Ma się ładnie uginać na kościach, dopasować się do kształtu szkieletu. Najlepiej nierdzewny chociaż węglówki są ok tylko trzeba o nie dbać. Długość bez przesady, w granicach szerokości tuszy do filetowania. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez woblerwz 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 A o filetach z kurczaka ktoś słyszał?A jak sobie kupi Alek karpia to q..wa ma wypuścić? Mrożonego czy rozmrozićCzy neofici są tak po..p..i że już nie myślą? Do filetowania jest dobry nóż o cienkiej klindze i małej jej wysokości, może być na wzór Rapali. Ma się ładnie uginać na kościach, dopasować się do kształtu szkieletu. Najlepiej nierdzewny chociaż węglówki są ok tylko trzeba o nie dbać. Długość bez przesady, w granicach szerokości tuszy do filetowania. Równie dobrze, można pod podobnymi przykładami schować wątki typu:"przepis na sandacza"...........Są fora kulinarne,tam można zadawać takie pytania,ale tu,jakoś mi się to gryzie z ogólną ideą portalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Rapala Presentation Fillet dokładnie tenhttp://bass-sklep.pl/noz-rapala-presentation-fillet-laminates-prfbl6.htmljest jak dla mnie za sztywny do filetowania, ma za to wiele innych zalet jako nóż ogólnego użytku. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Stary Baca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Panowie Poprosze o rade. Jaki nóż do filetowania uznajecie za najbardziej poręczny i w dobrej cenie do tej czynności. PozdrawiamAlekHeheh!... Noże Rapala nie tylko są bardzo poręczne, ale świetnie nadają się do otwierania listów poleconych, jak i na zabawy wiejskie! Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Dokuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Równie dobrze, można pod podobnymi przykładami schować wątki typu:"przepis na sandacza"...........Są fora kulinarne,tam można zadawać takie pytania,ale tu,jakoś mi się to gryzie z ogólną ideą portalu.Agrafki do majtek mogą być użyte jako haczyki w okresie ochronnym. Zdrówka życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Koledzy spokojnie niezależnie do czego kolega Aleksander będzie używał noża można podpowiedzieć. Ja z racji wykształcenia i doświadczenia zawodowego polecił bym tylko ten nóż jeśli ma mu to służyć do posługiwania się owym nożem a nie do pokazu dla kolegów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Koledzy spokojnie niezależnie do czego kolega Aleksander będzie używał noża można podpowiedzieć. Ja z racji wykształcenia i doświadczenia zawodowego polecił bym tylko ten nóż jeśli ma mu to służyć do posługiwania się owym nożem a nie do pokazu dla kolegów. Popieram absolutnie.... i cena mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Uwolnijcie jeszcze ryby z puszek! Platynowłosy ja trochę u siebie w pracy filetuję ryb. Zaraz po tym jak je pozabijam. Używam Rapali, może to przyzwyczajenie ale są ok. Teraz się przerzuciłem z nierdzewnej na węglową i sprawuje się super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 http://allegro.pl/mora-frost-noz-do-filetowania-elastyczny-129-3800-i5246734960.htmlna kutrach rybackich uzywalismy takich niestety taka praca i trzeba było patroszyc i filetowac.... noze frosta były jedne z lepszych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz100 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Rapala jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Witam PanowieSprawa ma sie tak. Krzywo piisze bo jedziemy z Mazur. Na pace mam 3 sztuki. 2 dziewicdziesiatkiii jedna metrowe. I tak pytam doswiadczonych Kolegow. Ciac od glowy czy ogona, zeby mniej bolalo. Przeca do pokonanego przeciwnika trzeba z szacunkiem. Prswda? ' 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 dobre - teraz to chyba prowokacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Rozumiem że to prowokacja z Twojej strony ale jednak pociągnę temat . Mam Victorinoxa elastycznego , do dorszyków się nadaje , ale moim zdaniem gdyby ostrze było sztywniejsze byłby lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Od głowy i równo przy żeberkach żeby szło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Dodam, że nóż do filetowania doskonale sprawuje się, jako nóż "ogólnokuchenny", na wyjazdach wędkarskich z własnym kucharzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Dodam, że nóż do filetowania doskonale sprawuje się, jako nóż "ogólnokuchenny", na wyjazdach wędkarskich z własnym kucharzeniem.To jest to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Kiedyś kupiłem Cormorana do filetowania, nóż walał się w szufladzie kilka ładnych lat. Od dwóch lat jestem miłośnikiem sushi a, że kuchnia to też moje hobby sushi robię sam. Jakie było moje zdziwienie po użyciu noża przy filetowaniu łososia. Wszelkimi innymi to było tylko kaleczenie. Nawet te tanie są o wiele lepsze od zwykłych "szefów kuchni itp" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Uśmiałem się, Alku!Do życia można podchodzić śmiertelnie poważnie, a można też i z humorem. Gdy w końcu zrobi się śmiertelnie poważnie, może być za późno na żarty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Witam PanowieSprawa ma sie tak. Krzywo piisze bo jedziemy z Mazur. Na pace mam 3 sztuki. 2 dziewicdziesiatkiii jedna metrowe. I tak pytam doswiadczonych Kolegow. Ciac od glowy czy ogona, zeby mniej bolalo. Przeca do pokonanego przeciwnika trzeba z szacunkiem. Prswda? 'O,to mam nadzieję że oprócz noża ,którego poszukujesz,masz już na stanie tasak ,bo kręgosłup już gruby będzie........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 O,to mam nadzieję że oprócz noża ,którego poszukujesz,masz już na stanie tasak ,bo kręgosłup już gruby będzie........ Z kręgosłupem kolega sobie poradzi. Wymasuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Dzięki Panowie Fajnie było się nieco pośmiać. Pozdrawiam serdecznie, i życzę smacznego.Alek ps jadłem wspaniale przygotowane filety, z rodzimej ryby. Filety były posypane pieprzem cytrynowym, posypane pokrojoną cebulką i zalane sokiem z cytryny. Potem mąka i na głęboki olej. chrupiące i soczyste z znakomitym posmakiem cytrynowym. Z ziemniaczkami z wody z koperkiem, i skromną ilością surówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi