slawek60 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Witam serdecznie Pracuję od niedawna w kantonie Schwyz, mieszkam 200 metrów od jeziora. Wody dużo i ryb też.Czy ktoś z Was orientuje się jak jest z opłatami w tym i sąsiednich kantonach, bądż na całą Szwajcarię.Z przeprowadzonych rozmów ze spotkanymi "wędkarzami" ,ta opłata jest tak różna że najprawdopodobniej sami nie wiedzą, albo łowią bez zezwolen. Śmieszne jest to że z łódek żucają na gumy 5-7" , a do maja zakaz. Dowiedziałem się również że nie wolno łowić na spławiki przelotowe i na haki z zadziorami, Czy to samo tyczy się główek jigowych? Jeżeli ktoś z Was posiada wiedze na ten temat proszę o parę zdań.Dziękuję i pozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Niestety ale co kanton to inne zasady. Idz do Gemeinde i tam sie dowiesz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 dzisiaj spotkałem gościa z Albani, mówił że kupić można na polcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Mam znajomych w St. Gallen, Thurgau, Graubunden. Kiedys jak pytalm ich w tym temacie to kazdy dawal inna odpowiedz Jak mam watpliwosci to zawsze pytam u zrodla bo pozniej podczas ewentualnej kontroli co powiesz? Ze jeden Albanczyk powiedzial.......?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Rzecz w tym że prace kończę troch póżno nie ma czasu jechać i zapytać, a w wekendy pozamykane , poza tym muszę wpierw przywieżć z kraju polską karte , bo inaczej to trzba tutaj zdawac egzamin, (prawdopodobnie), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 anowi , tak na marginesie skoro jesteś w okręgu Bodensee, to z pewnością znasz Friedrichshafen , łowiłem tam 15 lat temu,stawialiśmy messe hale, podróż statkiem do Romanshornu w CH itd. miło powspominaćPozdrawiam .Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Mieszkam tuz obok w Tettnang. W FN jestem prawie codziennie sympatyczny region nie ma co ukrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi