Skocz do zawartości

Jerkbaitowy konkurs na imitację szczupaka - głosowanie

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

Fotografia potrafi zmienić w sposób zasadniczy postrzeganie tego co w realiach wydaje się być inne. Starałem się ujednolicić sposób prezentacji, spojrzenia, oświetlenia przedmiotów. Stąd zdjęcia w świetle zastanym + studio / szparowanie. Dla mnie liczył się efekt wizualny, tak by prace były ciekawe, atrakcyjne dla oka, przyciągały wzrok i spójne graficznie. Jako forumowicz też mam dylemat którego jerka uhonorować głosem, wierzę, że będzie to wybór obiektywny.  :)

• Like 2

Fotografia potrafi zmienić w sposób zasadniczy postrzeganie tego co w realiach wydaje się być inne. Starałem się ujednolicić sposób prezentacji, spojrzenia, oświetlenia przedmiotów. Stąd zdjęcia w świetle zastanym + studio / szparowanie. Dla mnie liczył się efekt wizualny, tak by prace były ciekawe, atrakcyjne dla oka, przyciągały wzrok i spójne graficznie. Jako forumowicz też mam dylemat którego jerka uhonorować głosem, wierzę, że będzie to wybór obiektywny.  :)

Uważam że wykonałeś świetną robotę , moim zdaniem jakość zdjęć oraz umiejętność wykorzystania światła jak i samego aparatu w pełni ukazuje piękno tych rękodzieł.

Dzięki.

Być może narażę się na tym forum ale uważam, że dodawanie płetw tym bardziej do wabików szczupakowych tej wielkości to przerost formy nad treścią. Moje pytanie brzmi jaka jest trwałość tych "dodatków" po ataku dużego szczupaka. NIE,NIE, niem mam zamiaru nikogo krytykować bo prace są naprawdę piękne i każda ma w sobie to coś. Trudno wybrać tą jedną. Pełen szacunek dla Wszystkich za włożoną pracę i za czas który został poświęcony żeby nas uroczyć takimi widokami.

Być może narażę się na tym forum ale uważam, że dodawanie płetw tym bardziej do wabików szczupakowych tej wielkości to przerost formy nad treścią. Moje pytanie brzmi jaka jest trwałość tych "dodatków" po ataku dużego szczupaka. NIE,NIE, niem mam zamiaru nikogo krytykować bo prace są naprawdę piękne i każda ma w sobie to coś. Trudno wybrać tą jedną. Pełen szacunek dla Wszystkich za włożoną pracę i za czas który został poświęcony żeby nas uroczyć takimi widokami.

Nie wiem czy zapoznałeś się z założeniami tego konkursu ale chyba nie, oceniany jest wygląd zewnętrzny przynęty, a nie kwestie użytkowe.

Co do pytania to proponuję zrobić to w oddzielnym wątku, ten pozostawmy kwestiom konkursowym.

http://jerkbait.pl/topic/52133-jerkbaitowy-konkurs-na-imitacj%C4%99-regulamin/

• Like 1

Świetne przynęty, styl wykonania zdradza od razu kilku autorów szczupaczątek.

Fotki mocno pro.

Wybór będzie trudny, można by pojechać klasykiem: 

"Osiołkowi w żłobie dano: w jednym owies esox :D  w drugim...

Uchem strzyże, głową kręci i to pachnie i to nęci." ;)

Edytowane przez Vigo

"milupa" zmartwię cię. Zapoznałem się z regulaminem ( było to dość dawno i mogło coś umknąć). Nie mniej jeśli ktoś prezentuje prace wyczerpujące cyt. "znamjona przynęty" to ja czuję sie upoważniony do oceny za " cały dobytek inwentarza" . Koniec kropka.

"milupa" zmartwię cię. Zapoznałem się z regulaminem ( było to dość dawno i mogło coś umknąć). Nie mniej jeśli ktoś prezentuje prace wyczerpujące cyt. "znamjona przynęty" to ja czuję sie upoważniony do oceny za " cały dobytek inwentarza" . Koniec kropka.

"mirkor" martwię się tylko o rodzinę, na pewno nie takimi błahostkami.

Jeżeli czujesz cyt. "sie" upoważniony do oceny za cały "dobytek inwentarza" to musiałbyś każdą z przynęt przetestować w warunkach łowiska bo tylko to dałoby Ci możliwość pełnej oceny, w tym konkursie została przyjęta formuła oceny wyglądu zewnętrznego jako imitacji szczupaka.

Jest to konkurs zaproponowany przez Janusza @Woblery z Bielska, jeżeli uważasz że nie spełnia Twoich standardów to zapraszam do przygotowania kolejnego konkursu, chętnie pomogę w organizacji.

P.S. Nie wiem też skąd bierze się ta uszczypliwość z wytykaniem błędów ale jak Sam widzisz łatwo to wytknąć każdemu, nawet prostą literówkę.

Koniec offtopu, nie psujmy kolegom zabawy przy głosowaniu.

• Like 5