Maras Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Powoli dojrzewam do zbudowania swojego pierwszego prawdziwego kijka na początek chciałbym coś na morskie trotki i upatrzyłem sobie ten blank ze stajni MHX - ST1204F-MHXmożecie coś podpowiedzieć na jego temat? Nada sie czy poszukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 moze nie do konca ale masz http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=331996 &&srch=mhx#msg_331996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 moze nie do konca ale masz http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=331996 &&srch=mhx#msg_331996Wredni koledzy z forum .Pewnie musisz poszukać coś innego chyba że do 30g żelazem będziesz łowił.Czasem są wredni, ale przez swoją wredność pomagają przed strzałem w kolano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Na Grzesiu to się zemszczę przy najbliższej okazji , a łowię ogólnie na lekko z reguły 20g najcięższe to 24g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Maras nieśmiertelny blue rapid 9` do 1 oz właśnie się składa pod koniec tygodnia powinienem już go mieć w domu powiem ci co i jak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Spoko tyle że blank BR jest dwa razy droższy od MHX a ja chciałbym popróbować rodbuildingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 moze nie do konca ale masz http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=331996 &&srch=mhx#msg_331996 Masz opisane jak drut więc jak do 30g to będzie dobry ale BR do 1oz o tym co mówi Szpegu byłby cacy.To super patyczek a i sandaczowo-szczupakowe ogarnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 i bolki jeszcze ogarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Szpiegu dobrze wiesz że nie łowie takich ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Po przeprowadzonym wywiadzie ,okazuje się że przynęty których będę używał zamkną sie górną granicą 28-30 a bardzo często nie przekraczają 25g.Więc MHX spełni w tym względzie swoje zadanie .A cenowo no cóż,na poligon taki jak polska plaża to ciekawsza propozycja niż kij na blanku za 600-700zł. Ja swojego jeszcze na plaży nie testowałem, tylko albo aż z uwagi na brak odpowiedniego kręćka ,miotając sie z myslami dokupować korbę,czy sprzedawać badyla i zbroić nowego pod multic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Marku,nie było w tym kszty złosliwosci Sadziłem ze chciałes gotowca W tej sytuacji i ryby jakie na ogół sa poławiane mysle ze markowy blank a do takich mozna juz chyba zaliczyc rzeczone MHX-y wybrałbym blank do okoła 25gr wyrzutu(opinie o niedoszacowaniu).Jako ciekawostke podam-ostatnio koles łowił TD 2.7m i do 15gr wyrzutu a ja avidem 1 1/2 oz.efekty rzutowe były podobne.(z reszta jak wiadomo TD dragona maja w sobie miecho)Jesli chodzi o BR-wcale bym sie tak nie zachwycal tym blankiem jeden z naszych miedzyzdrojskich kolegów posiada tą wedke (br cd 9' 1 oz)złozona jeszcze przez firme Xrods.Powiedział wprost-ta wedka gubi ryby-jego opinia podparta doswiadczeniami.W zasadzie ostatnio zastanawiam sie nad zastosowaniem do tych połowów żyłeczki.. p.s.Rafał,korbaktóra posiadasz pod ta wedke nada sie na morskie łowy.Wazne przy tym aby nie robic pełnego zanużenia kolowrotka w morskiej wodzie.Koledzy łowia Team Dragonami,Spro itp. kręćkami nie myja ich itd.i daja rade Sory Marku za zasmiecanie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Grzegorz ,nie wiem o której korbie piszesz zostały mi ino malutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 .......jeden z naszych miedzyzdrojskich kolegów posiada tą wedke (br cd 9' 1 oz)złozona jeszcze przez firme Xrods.Powiedział wprost-ta wedka gubi ryby-jego opinia podparta doswiadczeniami........... Jednemu gubi. Drugiemu nie gubi. Takie wędkarskie życie (podparte doświadczeniami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 .......jeden z naszych miedzyzdrojskich kolegów posiada tą wedke (br cd 9' 1 oz)złozona jeszcze przez firme Xrods.Powiedział wprost-ta wedka gubi ryby-jego opinia podparta doswiadczeniami........... Jednemu gubi. Drugiemu nie gubi. Takie wędkarskie życie (podparte doświadczeniami )Ogolnie jest mi to zupełnie obojetne-juz mam wedke Waldku rozumie ze mowimy o Twoim doswiadczeniu w morskich połowach-rzut,branie,hol-ewentualna spinka lub nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 waldemarowi z xls-a nawet nie spadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Witam, szukam porady kolegów bardziej obeznanych w świecie sprzętowym w szczególności blankowym. Poszukuje kijka do łapania w morzu z plaży, wędka miała by mieć 3,2m długości, wyrzut do około 40g-45g, musi być stosunkowo lekka ze względu na ilość długich rzutów które się wykonuje, do tego czuła, o akcji medium xfast lub fast, jednak pod obciążeniem blank powinien ładnie amortyzować na możliwie dużej długości.Czy znajdę coś takiego na rynku pośród blanków lub gotowych uzbrojonych kijków ? Edytowane 26 Lipca 2013 przez fedx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Nie wiem, czy jest jeszcze gdzieś dostępny:http://jerkbait.pl/topic/7462-kije-mekamila-wędki-ks/page-7?hl=leviathan#entry1062707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 z tego co słyszałem CD juz nie robi tych blanków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Jak, dawno temu, poprosilem Daniela o zbudowanie wędziska na morskie trocie, Ten bez wahania zbudował mi kijek na BR 2,75m, do 1oz. Kijek daje radę większości przynęt trociowych. O bezsterowych woblerach nie wspomnę. Standardem i jakby kanonem jest jednak BR 300cm, do 35g. Warto poszukać. Edytowane 26 Lipca 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Tak jak napisałem wyżej, wędka ma mieć 3,2 długości wyrzut około 40g tylko takiego kijka szukam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 A jakie masz wymagania odnośnie wagi wędziska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) wydaje mi sie że ok 240 - 290g było by optimum (uzbrojony kij), oczywiście okolice dolnej granicy sa najbardziej preferowane Edytowane 26 Lipca 2013 przez fedx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Widziałem w akcji Diaflasha EX 330 - H.( Shimano ).Waga ok 240. cw 20 - 50. Rzuty kapitalne. Akcja taka o jakiej piszesz.Jedyny mankament jak dla mnie, to przydługi dolnik. Nie bez znazcenia jest i to,że możesz "perełkę"trafić w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 w seryjnych kijach to chyba nic dobrego w takich parametrach jak szukam nie znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Poszukaj tu taką alternatywą na nieprodukowany CD BLU 10-42 gr może być obecny 20-56 gr . Według mnie ciężar troszkę przesadzony , delikatna czuła szczytówka i mocny dół.http://jerkbait.pl/topic/25848-sprzedam-p-line-w%C4%99dki-cd-blanki-cd-stren-powerpro-spiderwire-rapala-mepps-gumy-mister-twister-pisaki-spike-it-ultrathon-permetryna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi