Skocz do zawartości

Blank na bałtycką / morską Troć

Maras

Rekomendowane odpowiedzi

Wredni koledzy z forum B) :lol: .

Pewnie musisz poszukać coś innego chyba że do 30g żelazem będziesz łowił.

Czasem są wredni, ale przez swoją wredność pomagają przed strzałem w kolano :D.

Masz opisane jak drut więc jak do 30g to będzie dobry ale BR do 1oz o tym co mówi Szpegu byłby cacy.To super patyczek a i sandaczowo-szczupakowe ogarnie :D .

Po przeprowadzonym wywiadzie ,okazuje się że przynęty których będę używał zamkną sie górną granicą 28-30 a bardzo często nie przekraczają 25g.Więc MHX spełni w tym względzie swoje zadanie .A cenowo no cóż,na poligon taki jak polska plaża to ciekawsza propozycja niż kij na blanku za 600-700zł. :mellow:

Ja swojego jeszcze na plaży nie testowałem, tylko albo aż z uwagi na brak odpowiedniego kręćka ,miotając sie z myslami dokupować korbę,czy sprzedawać badyla i zbroić nowego pod multic

:mellow:

Marku,nie było w tym kszty złosliwosci Embarassed

Sadziłem ze chciałes gotowca ;)

W tej sytuacji i ryby jakie na ogół sa poławiane mysle ze markowy blank a do takich mozna juz chyba zaliczyc rzeczone MHX-y wybrałbym blank do okoła 25gr wyrzutu(opinie o niedoszacowaniu).

Jako ciekawostke podam-ostatnio koles łowił TD 2.7m i do 15gr wyrzutu a ja avidem 1 1/2 oz.efekty rzutowe były podobne.(z reszta jak wiadomo TD dragona maja w sobie miecho)

Jesli chodzi o BR-wcale bym sie tak nie zachwycal tym blankiem :D jeden z naszych miedzyzdrojskich kolegów posiada tą wedke (br cd 9' 1 oz)złozona jeszcze przez firme Xrods.

Powiedział wprost-ta wedka gubi ryby-jego opinia podparta doswiadczeniami.

W zasadzie ostatnio zastanawiam sie nad zastosowaniem do tych połowów żyłeczki.. :unsure:

p.s.

Rafał,korbaktóra posiadasz pod ta wedke nada sie na morskie łowy.

Wazne przy tym aby nie robic pełnego zanużenia kolowrotka w morskiej wodzie.Koledzy łowia Team Dragonami,Spro itp. kręćkami nie myja ich itd.i daja rade

:D Sory Marku za zasmiecanie wątku :mellow:

.......jeden z naszych miedzyzdrojskich kolegów posiada tą wedke (br cd 9' 1 oz)złozona jeszcze przez firme Xrods.

Powiedział wprost-ta wedka gubi ryby-jego opinia podparta doswiadczeniami...........

Jednemu gubi. Drugiemu nie gubi. Takie wędkarskie życie ;)

(podparte doświadczeniami )

.......jeden z naszych miedzyzdrojskich kolegów posiada tą wedke (br cd 9' 1 oz)złozona jeszcze przez firme Xrods.

Powiedział wprost-ta wedka gubi ryby-jego opinia podparta doswiadczeniami...........

Jednemu gubi. Drugiemu nie gubi. Takie wędkarskie życie ;)

(podparte doświadczeniami )

Ogolnie jest mi to zupełnie obojetne-juz mam wedke ;)

Waldku rozumie ze mowimy o Twoim doswiadczeniu w morskich połowach-rzut,branie,hol-ewentualna spinka lub nie? :D

• 1 rok później...

Witam,

szukam porady kolegów bardziej obeznanych w świecie sprzętowym w szczególności blankowym. Poszukuje kijka do łapania w morzu z plaży, wędka miała by mieć 3,2m długości, wyrzut do około 40g-45g, musi być stosunkowo lekka ze względu na ilość długich rzutów które się wykonuje, do tego czuła, o akcji medium xfast lub fast, jednak pod obciążeniem blank powinien ładnie amortyzować na możliwie dużej długości.

Czy znajdę coś takiego na rynku pośród blanków lub gotowych uzbrojonych kijków ?

Edytowane przez fedx

Jak, dawno temu, poprosilem Daniela o zbudowanie wędziska na morskie trocie, Ten bez wahania zbudował mi kijek na BR 2,75m, do 1oz. Kijek daje radę większości przynęt trociowych. O bezsterowych woblerach nie wspomnę. Standardem i jakby kanonem jest jednak BR 300cm, do 35g. Warto poszukać.

Edytowane przez popper

Poszukaj tu taką alternatywą na nieprodukowany CD BLU 10-42 gr może być obecny 20-56 gr . Według mnie ciężar troszkę przesadzony , delikatna czuła szczytówka i mocny dół.http://jerkbait.pl/topic/25848-sprzedam-p-line-w%C4%99dki-cd-blanki-cd-stren-powerpro-spiderwire-rapala-mepps-gumy-mister-twister-pisaki-spike-it-ultrathon-permetryna/