Żbiku Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Ja za chwilę odbieram z pracowni moją nową plażową trociówkę - nowozelandzkiego CD BLRBR2160M (320cm 7-30g 6-18lb). Sam jestem ciekaw jak kij będzie się sprawował w porównaniu do moich wcześniejszych krótszych Dialuny i Elitki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Ja za chwilę odbieram z pracowni moją nową plażową trociówkę - nowozelandzkiego CD BLRBR2160M (320cm 7-30g 6-18lb). Sam jestem ciekaw jak kij będzie się sprawował w porównaniu do moich wcześniejszych krótszych Dialuny i Elitki.Jest szansa że blacha na Bornholmie wyląduje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Mam takiego upatrzonego gnoja na pontonie, jakieś 150m od brzegu, co mi często wpływa w zasięg i rzuca rownolegle do brzegu, to liczę, że jakiś Tobias trafi go przypadkowo w łepetynę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Po 3 latach mogę dodać jeszcze trochę wrażeń z użytkowania. Kij szybki ale i bardzo sztywny. Przy trotkach 40 cm nie wykazywał prawie żadnego ugięcia, przy sztukach 50 plus lekkie ugięcie góry. Zasięg wyrzutu w stosunku do np. daiwy exceler 3,15 m większy o może 10-15m. Bardzo krótki dolnik, nie powoduje dyskomfortu przy łowieniu?Łowiłem taką daiwą ale 10-15m dalsze rzuty są zachętą do kolejnego zakupu, tylko ten dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ok. 40 cm do stopki to chyba nie za krótko, bynajmniej dla mnie. Exceler na ten przykład miał dla mnie za długi dolnik. Dolnik tailwalka akurat wchodzi pod przedramię przy wyrzucie, gdyby jeszcze nie ta jego sztywność, która niweluje się dopiero pod większą sztuką. Na marginesie https://www.youtube.com/watch?v=Bm277BELSSc&t=659s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 ... za chwilę pojawią się nowe i długie blanki SUZUKI z przeznaczeniem na ryby "szlachetne" - 2,9m / 21gr i chwilę później 28gr , a z biegiem czasu może i 30+ w tych samych długościach - możne warto poczekać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Takie spostrzeżenie. Nie przeszkadza mi długa rękojeść (chyba, że na łódce), Nie przeszkadza mi również krótka.Za to, na pewno przeszkadza taka, której koniec zawadza mi nieustannie o wierzchnie ciuchy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 ... za chwilę pojawią się nowe i długie blanki SUZUKI z przeznaczeniem na ryby "szlachetne" - 2,9m / 21gr i chwilę później 28gr , a z biegiem czasu może i 30+ w tych samych długościach - możne warto poczekać Możesz podesłać jakiegoś ciekawego linka z opisem o tych blanków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Możesz podesłać jakiegoś ciekawego linka z opisem o tych blanków?https://www.facebook.com/BestRodsCenter/photos/pcb.1182348221955343/1182346395288859/?type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Na razie powstał prototyp blanku 2,9m do 21gr .... możliwe , że w najbliższych dniach będę go testował i porównywał z innymi blankami o podobnym przeznaczeniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Czy wiadomo pod jakie ryby te blanki będą przeznaczone, czy raczej uniwersalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 pierwszy post na samej górze strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 pierwszy post na samej górze strony Mariusz, dla mnie wszystkie ryby są szlachetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 no dobra ... , chodzi o salmonidy ( troć, łosoś, duży pstrąg ) ogólnie salmon& stelhed ... takie ma być ich przeznaczenie ...... ale jak to zwykle bywa ... pewnie spokojnie będzie TO można zaadoptować do innych celów ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 A o cenach coś wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Na ten temat jeszcze za wcześnie się rozpisywać ... Trochę cierpliwości , wszystko w swoim czasie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Którą z tych dwóch serii blanków polecacie na nasze seatrout'y. Ma ktoś organoleptyczne doświadczenia na temat tych linii blanków?Blaas XF SLXF10015-2NBlaas Slim SLS9620-2NDo przynęt tak od 18 do 25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 SLS9620-2N, to dość konkretna maszyna, natomiast SLS9615-N jest bardzo przyjemny w rzucaniu, choć nie pamiętam, jak sprawował się z 25g. Ciutkę lżej bez żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) Michał,zapewne pamiętasz, że testowałem Twojego SLS'a i 25g nie robiło na nim wrażenia (nie przypomnę ile ważyła najcięższa użyta przynęta)Osobiście z duetu:Blaas XF SLXF10015-2NBlaas Slim SLS9620-2Nwybrałbym slima, ale 15lb, ponieważ jest wystarczająco mocny i bardzo uniwersalny, mógłbym go zabrać na każde wielkorzeczne łowienie, poza tym bardzo lubię blanki o małej średnicy, bo kij sprawia wrażenie kleniowego patyczka. Pięknie się gnie i jest bardzo czuły. Edytowane 17 Listopada 2019 przez drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 To był starszy SLS. Nowsze są przekonstruowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 XF są chyba szybsze od SLS... teoretycznie będą chyba lepsze do dalekich rzutów(?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Ja używam dwóch wędek, jedna na blanku Matagi TR 106, 8-20 LB, 8-28g, a druga na blanku Pheniks Karabela 905-2, 10-33g. Obydwa są ok. Pozwalają osiągnąć rzuty 100m, nie gubią ryb. Matagi często używam pod sbirolino. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 ... za chwilę pojawią się nowe i długie blanki SUZUKI z przeznaczeniem na ryby "szlachetne" - 2,9m / 21gr i chwilę później 28gr , a z biegiem czasu może i 30+ w tych samych długościach - możne warto poczekać Wim, ze minęły 4 lata, ale były wtedy te kije? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Na razie powstał prototyp blanku 2,9m do 21gr .... możliwe , że w najbliższych dniach będę go testował i porównywał z innymi blankami o podobnym przeznaczeniu ... Na ten temat jeszcze za wcześnie się rozpisywać ... Trochę cierpliwości , wszystko w swoim czasie ... "Swój czas" nadszedł . (minęły tylko cztery lata). DOSTĘPNY w BRC - 14lb, 290cm, 7-21g, cena 1290 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Wim, ze minęły 4 lata, ale były wtedy te kije? :-)Wtedy było tylko kilka prototypówZ tego co wiem blank był kilka razy zmieniany zanim wszedł do produkcji i oficjalnej sprzedaży Jeden mam a właściwie miałem na warsztacieCo do przeznaczenia pod bałtycka troć (bo temat tego dotyczy) jak najbardziej się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi