popper Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) 7-21g odważnie. Z moich doświadczeń, najczęściej w obrocie są wabiki, o masie 18- 26g ale zdarza mi się miotać cięższe +30g i to nie jest "okazjonalne".Pamiętam, że szczyt mojego uncjowego BR nierzadko "klękał" pod masą używanych wabi a to odbijało się na dynamice i zasięgu.Uncjówka może być hitem. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Do 21g jest ok na Bornholm, albo na Szwecję, ale też nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Blank blankowi nie równy, mam lamiglasa si1122m i powiem tak ma moc blank bardzo dobry pod takie łowienie.w tej chwili Łowię nim brzany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Dawno tu nie byłem i sporo wody w Wiśle spłynęło do morza, również sporo nowości w temacie morskiego blanku trociowego . Moją uwagę zwrócił blank TALON 10'0"MARF2 jak i jego silniejszy brat TALON 10'0"MHXF2 Czy macie jakieś doświadczenia z tymi blankami ? Który będzie bardziej pasował do przynęt max 35 g Chciałbym sobie coś skręcić na trójmiejską plażę a tam królują „bodziasy“ do 30 g i czy ten słabszy 17 lb da sobie radę ? Grubiej nie mam zamiaru łowić . Amerykanie zaniżają cw wiec ten 17 lb na papierze jest bardziej odpowiedni ale lepiej spytać forumowiczów którzy mają kije na tych blankach Edytowane 27 Stycznia przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi