Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Wiedziony przez link, ktory zamiescil Orion trafilem na ta rybe: http://www.texasfishingguides.org/kirkland/page_garfish_alli gator.htm Dla mnie to szok, nie znalem tej ryby. Wystepuje w USA, wiec dziwne ze nie jest swiatowa slawa. Poza tym...od razu skojarzylo mi sie to z filmem, ktory zamiescil Pitt - muskie gryza. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 To sa dopiero szczeki Jak bym cos takiego plywajacego kolo mnie pierwszy raz w zyciu zobaczyl to bym chyba zawalu dostal Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Orion, To wyglada jak jakis gigantyczny, prehistoryczny szczupak. Pisza ze jest bardzo zarloczny, szybki i nie ma zwierzat polujacych nia niego...poza czlowiekiem Wydawalo mi sie, ze choc troche kojarze co plywa w wodach u Jurka.... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Poprostu masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Kurcze, ale bydlaki. Ciekawe gdzie dokładnie sie je poławia i na co? Z tego co widze po ząbkach to drapieżniki. Nieźle to musi dawać w takiej rzeczce. Ciekawe że woda w tych rzekach jest taka mętna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 I kto mowil, ze dinozaury wyginely ? Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zwykle sie je lapie na trupa, albo na zywe przynety. To drapiezniki wod stojacych, zyja w rozlewiskach rzek. Biora tez na przynety spiningowe. Trzeba stosowac specjalny sprzet, przegryzaja wszystko: monofil, plecionke, zwykle przypony stalowe. Sprzet morski...to chyba nikogo nie dziwi Widac tez na jednym ze zdjec, ze ktos pochwycil sztuke na muszke. Gratulacje dla lowcy Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmie Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 o ile mnie pamięć nie myli to jest jakiś gatunek niszczuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 W USA wystepuje rodzina ryb o nazwie Gar , ta familia ma 5 rodzai . Wszystkie wystepuja w cieplych wodach poludniowych stanow ; Floryda , delta Mississipi i w wodach przylegajacych do Zat Meksykanskiej . Najwiekszy to Alligator Gar [ te sa na zdieciach wyzej ] jego nazwa mowi wszystko. Rekord swiata to 279 funtow. Do polowow zaleca sie sprzet morski , zywiec lub martwa rybka , spining . Odwrotnie do wielu ludzi nie ciagnie mnie do poludniowych stanow , wole choinki od palm ....ale za tym gigantem to bym posmyczyl... oj posmyczyl... Przydal by sie jakis korespondent z Florydy i troche wiadomosci i przygod o tej pieknej i gigantycznej rybie Mississipi jest zawsze metna , niesie jakies yelow muliste drobiny glinek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Tak przypuszczałem że ta ryba pochodzi własnie z tych rejonów Stanów. Niezłe stwory tam żyją na tych bagnach, aligatory, żółwie sępie które potrafią odgryźć człowiekowi rękę no i teraz ten stwór. Dzięki ja bym się tam nie wykąpał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Jurek, Dzieki za spora porcje informacji. Apropo korespondenta...moze wyslac ekipe Jerkbait.pl na polowanie tego potwora ? Potem relacja, film, artykuly... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 hmm ale takie polowanie to juz malo ciekawe na te rybki http://www.northmosportsmen.com/fishing/alligatorgar.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Polowanie z lukiem Pisza w tej relacji, ze te gars oddychaja zarowno w wodzie jak i na powietrzu ... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 He, he ... @Guzu, dobry pomysł .... czekamy na sponsora i mówię całkiem poważnie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Remek, Czekamy, czekamy... Jako pomyslodawca znajduje sie na liscie uczestnikow Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja moge zabrać łuk jak z wędka nie będą chciały współpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Dla mnie te ryby Gar to po prostu szok! Nawet nie wiedziałem, że taki gatunek istnieje i to w Usa.A tam reklama i marketing rządzi. Aż dziwne, że te ryby nie są rozreklamowane. To wyglada jak jakis gigantyczny, prehistoryczny szczupak. - zgadzam się. To jakby jakiś szczupako-muskie dinozaur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Slyszalem o tej rybie, ma ponoc cechy i ryby i ssaka (uklad kostny).Takich fajnych zdjec do tej pory nie widzialem. Wyglada ciekawiej niz poludniowoam. Arapajma... Gumop.s.Do polowu to juz chyba kombinezon z takiego kevlaru jak rekawice do podbierania, by sie przydal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ...Do polowu to juz chyba kombinezon z takiego kevlaru jak rekawice do podbierania, by sie przydal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 albo klatka taka jak do nurkowania z rekinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ja cie kręce szok !!! chciałbym zobaczyć jak wygląda wyjmowanie przynęty z pyska tego potwora,ciekawi mnie też jak wyglądają i jaką mają mają długość woblery na które je się łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 luk na aligator pike sie nie nadaje, bo ten koles nie ma lusek tylko plytki kostne widzialem w telewizji, jak je, na mississipi lapali, linka 200 funtowa, hak jak na rekina i dawaj nikolaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 pitt zatem skoro nie luk to porządna kusza z porządnym multikiem do naciągu cięciwy cobrze ze mam caimana w odwrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 mifek, wybieraz się na ALIGATORY????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi