TomCast Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Nigdy nie rzuca się samą linką, bo ją rozwalisz, przynajmniej przypon żyłkowy załóż i jeśli to ma być do nauki to jaką włóczkę też, będziesz widział gdzie i jak to leci. Edytowane 21 Lipca 2015 przez TomCast 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Nie demonizowalbym nauki lowienia na muche wielkimi muchami i ciezkimi sznurami.Ponizej przyklad mojego znajomego ktory w jedno popoludnie opanowal rzuty TFO TiCrx 10wt i muchami wielkosci dloni. 20-25 metrow nie stanowilo dla niego problemu.Rybe tez ulowil :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Nie pisałem, że nie da się nauczyć tą wędką którą ma, ale to iż ta wędka pod pstrąga trochę za ciężka Chociaż i tak łatwiej uczyć się na lżejszej wędce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Nie demonizowalbym nauki lowienia na muche wielkimi muchami i ciezkimi sznurami.Ponizej przyklad mojego znajomego ktory w jedno popoludnie opanowal rzuty TFO TiCrx 10wt i muchami wielkosci dloni. 20-25 metrow nie stanowilo dla niego problemu.Rybe tez ulowil :-) Dwa popołudnia , wietrznie i dalej nie mogę osiągnąć 15m . kilka razy się udało. Za chwilę jadę trzeci raz i zaczyna dmuchać już Uczę się sam narazie na 9wt . Napewno nie jest to proste ale wciąga i jedynie kwestia czasu jak będę śmigał 20m , we wiater nawet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Nie pisałem, że nie da się nauczyć tą wędką którą ma, ale to iż ta wędka pod pstrąga trochę za ciężka Chociaż i tak łatwiej uczyć się na lżejszej wędce. Oczywiscie,ze na lzejszej latwiej i przyjemniej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Dwa popołudnia , wietrznie i dalej nie mogę osiągnąć 15m . kilka razy się udało. Za chwilę jadę trzeci raz i zaczyna dmuchać już Uczę się sam narazie na 9wt . Napewno nie jest to proste ale wciąga i jedynie kwestia czasu jak będę śmigał 20m , we wiater nawet 15 metrow to juz dobrze jest. Nie pamietam kiedy ostatni raz ryba wziela mi dalej niz 15 metrow ode mnie. Wszystkie spod nog mi biora ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Jak jest dobry nauczyciel, kumajacy jak wytłumaczyć to idzie szybko, jak ktoś usiłuje sam, ew gdzieś ktoś pokazał i zostawił - to jest pod górkę.Druga rzecz - zgranie zestawu, je łatwiej osiągnąć komuś z doświadczeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Hej, podepnę się pod temat... Zastanawiam się podobnie nad wyborem: Taimen STX 9' #8 z kołowrotkiem Taimen STX 7-8 lub Taimen XV6-9 lub Airflo Delta Classic 9' #8-9 z kołowrotkiem Airflo Airtec 7-9 lub jakiś inny kręcioł który polecicie Oba sznur Sznury:Airflo 40+ Cold Saltwater Intermediate (#8 czy #9????)Airflo 40+ Cold Saltwater WF (tak samo #8 czy #9????) Będę łowił na zbiornikach o głębokości od 1,5 do 2,5m, szczupaki raczej do 70 cm. A także od czasu do czasu na wakacjach nad morzem coś będę chciał pomachać z brzegu, a Airflo jest 3częściowa więc długość transportowa wzrasta, co jest nie bez znaczenia przy transporcie samolotowym. Edytowane 22 Września 2015 przez Bugi86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi